Запіканка сирна: дієтичні рецепти в духовці з фото

Сир є незамінним продуктом для тих, хто ретельно стежить за фігурою і за своєю вагою, так як він постачає білок. Але от просто вживати його кожен в натуральному вигляді набридне і не всім припаде до смаку. Прекрасною альтернативою стане смачна дієтична запіканка, яка готується швидко і просто, володіючи при цьому невеликою кількістю калорій.

Запіканка з яблуками

(66 ккал/100 г, Б-7 г, Ж-1.4 г, У-5 м)

Інгредієнти:

  • Сир 1% жирності 250 г
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Яблуко 2 шт. (середнього розміру)
  • Знежирений кефір 3 ст. л.

Приготування:

  1. Сир змішують з яйцем, якщо він з грудочками, то можна розім’яти його вилкою.
  2. До тесту додається кефір і все ретельно перемішується.
  3. Яблука очищаються від шкірки, в них видаляється серцевина, після чого вони крупно натираються.
  4. Яблучна суміш додається до творожному тесту, яке викладається в силіконову форму.
  5. Випікається сирна запіканка 40 хвилин при 180 градусах.

Сирна запіканка з Дюкану

(53 ккал/100 г, Б-5 г, Ж-2 г, У-4 р)

Інгредієнти:

  • Знежирений сир 600 г
  • Молоко з нульовою жирністю 1 стакан
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Замінник цукру 8 таблеток
  • Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л.

Приготування:

  1. Від курячих білків необхідно відокремити жовтки, які потім розтираються з сиром.
  2. В отриману масу повільно вливається молоко, і всі компоненти добре перемішуються. Потім додається замінник цукру і крохмаль, і тісто замішується до однорідного стану.
  3. Окремо в міцну піну збиваються курячі білки, які потім акуратно приєднуються до сирної маси.
  4. Форма для випічки застеляється папером для випікання, в неї тісто викладається. Випікається запіканка цілу годину при 180 градусах.

Сирна запіканка без борошна і манки

(178 ккал/100 г, Б-12 г, Ж-5 г, У-19 м)

Читайте також:  Салати без майонезу: рецепти з фото прості і смачні!

Інгредієнти:

  • Сир з нульовим відсотком жирності 500 г
  • Яйце куряче (тільки білки) 3 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль 5 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Ванілін на самому кінчику ножа
  • Розпушувач 1 ст. л.
  • Сіль щіпка
  • Рослинна олія 2 ст. л.

Приготування:

  1. Поки буде готуватися тісто, можна включити духовку для розігріву (температура 180 градусів).
  2. У мисці змішується сир з кукурудзяним крохмалем. Потім до них приєднується цукор і ванілін, а також розпушувач.
  3. В окремій, попередньо охолодженої ємності, збиваються холодні білки з додаванням щіпки солі. У підсумку повинна виходить міцна піна, яка акуратно вводиться в сирне тісто.
  4. Форма змащується олією, куди потім виливається отримана маса. Випікається запіканка 45 хвилин.

Сирна запіканка з бананом

(107 ккал/100 г, Б-9 г, Ж-2 г, У-13 г)

Інгредієнти:

  • Сир 2% жирності 300 г
  • Яйце 2 шт.
  • Банан 4 шт.
  • Щіпка кориця

Приготування:

  1. Сир розтирається з курячими яйцями.
  2. У блендері банани збиваються з корицею.
  3. Бананова маса з’єднується з сирною сумішшю, і тісто ретельно перемішується, після чого воно виливається в силіконову форму.
  4. Випікається сирно-бананова запіканка 35 хвилин при 180 градусах.

Сирна запіканка з манкою

(175 ккал/100 г, Б-12 г, Ж-6 г, В-17 г)

Інгредієнти:

  • Сир 1,5% жирності 400 г
  • Цукор 3 ст. л.
  • Манна крупа 4 ст. л.
  • Ванілін щіпка
  • Сметана 9% жирності 120 г
  • Сіль на кінчику ножа
  • Розпушувач ¼ ч. л.
  • Яйця курячі 2 шт.

Приготування:

  1. Сир спочатку присипається цукровим піском і до нього додається ванілін.
  2. У цю масу відправляється розпушувач, всі компоненти ще раз перемішуються.
  3. У тісто додаються курячі яйця і сметана.
  4. Вся маса збивається блендером, щоб сир ретельно измельчился.
  5. Далі в сирну масу всипається манна крупа, і тісто краще залишити на одну годину для того, щоб манка розбухла.
  6. Форма для випікання змащують вершковим маслом і трохи присипається манною крупою, після чого туди акуратно виливається тісто.
  7. Випікається запіканка 45 хвилин при 180 градусах.
Читайте також:  Смузі для схуднення: 10 рецептів для блендера з фото

Сирно-морквяна запіканка

(147 ккал/100 г, Б-10 г, Ж-5 г, У-15 м)

Інгредієнти:

  • Сир 5% жирності 250 г
  • Морква середнього розміру 1 шт.
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Кефір знежирений 100 мл
  • Манна крупа-50 г
  • Масло вершкове 2 г
  • Мед рідкий 1 ст. л.
  • Родзинки-10 г

Приготування:

  1. Яйця збиваються з медом і промитим ізюмом.
  2. Манна крупа заливається кефіром і залишається в бік для набухання на 20 хвилин.
  3. Сир змішується з яєчною сумішшю, куди потім додається размоченная манка.
  4. Морквина чиститься і натирається на самій дрібній тертці. Потім вона приєднується до сирної маси.
  5. Отримане тісто викласти у форму для випікання і поставити в духовку на півгодини при температурі 200 градусів.

Сирна запіканка з ягодами

(112 ккал/100 г, Б-6 г, Ж-3 г, У-8 м)

Інгредієнти:

  • Сир з 1% жирності 300 г
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Житнє борошно 20 г
  • Ягоди (чорниця, малина, полуниця) 50 г
  • Сироп стевії 2 ст. л.

Приготування:

  1. Сир розтирається виделкою і змішується з курячим яйцем.
  2. В отриману суміш додається житнє борошно і сироп стевії.
  3. До тесту додаються ягоди. Якщо це свіжі ягоди, то вони спочатку миються, а потім просушуються на паперовому рушник, щоб стекла вся зайва рідина. Якщо ягоди будуть заморожені, то їх можна не розморожувати, а просто трохи присипати картопляним або кукурудзяним крохмалем і в такому вигляді додати в сирну масу.
  4. Отримане тісто викладається в силіконову форму і випікають 40 хвилин 180 градусах.

Сирна запіканка з грушами

(98 ккал/100 г, Б-5 г, Ж-4 г, У-12 м)

Інгредієнти:

  • Сир 1,8% жирності 800 г
  • Груші (краще брати сорт «Конференція») 2 шт.
  • Куряче яйце 3 шт.
  • Вівсяні пластівці 30 г
  • Молоко 2% жирності 100 мл

Приготування:

  1. Сир ретельно змішується з яйцями. Якщо він з грудочками, то можна розтерти їх за допомогою виделки.
  2. До отриманої маси додаються вівсяні пластівці дрібного помелу, після чого туди вливається молоко і тісто перемішується до однорідного стану.
  3. Форма для випікання змащують маслом, після чого туди викладається третя частина від усього тесту.
  4. Груші миють, очищаються і ріжуться тонкими часточками. Після чого вони акуратно викладаються на сирну основу, а зверху заливаються другою частиною тіста.
  5. Випікається сирна запіканка з грушами сорок хвилин при 180 градусів.
Читайте також:  дієтичні Салати для схуднення: рецепти

Ті, хто бажають зверху отримати хрустку скоринку, можуть молоко змішати з вівсяними пластівцями і такою сумішшю присипати верх сирого тіста.

Сирна запіканка з апельсиновою ноткою

(115 ккал/100 г, Б-14 г, Ж-3 г, У-5 м)

Інгредієнти:

  • Сир знежирений-500 г
  • Курячі яйця 4 шт.
  • Цукровий пісок 50 г
  • Щіпка Сода
  • Трошки цедри апельсина

Приготування:

  1. Білки відокремлюють від жовтків і збиваються з цукром за допомогою міксера.
  2. Сир розминається блендером до повністю однорідного стану.
  3. Жовтки з’єднуються з сирною масою, куди потім додаються білки і сода.
  4. Апельсин миється, витирається рушником і з нього акуратно знімається верхній шар цедри, який змішується з іншими інгредієнтами.
  5. Форма для випічки змащується маслом, тісто і поставити в духовку на 35 хвилин при температурі 200 градусів.

Представлені рецепти сирної запіканки вважаються дієтичними. Тому їх вживання не призведе до набору зайвої ваги. Така запіканка забезпечить організм білком і потрібним калоріями, а також допоможе уникнути тяги до солодких продуктів і до випічки. Готується сирна запіканка швидко. При цьому її можна їсти як в теплому вигляді, так і в охолодженому на полуденок.