Селера для схуднення: рецепти + відгуки схудлих

Селера є приголомшливим овочем, який ідеально підходить для схуднення. Він володіє багатьма корисними властивостями, має зовсім невелику калорійність (18 ккал на 100 грам), і в своєму складі містить неймовірну кількість мінеральних і вітамінних речовин. І якщо увімкнути цей овоч в свій раціон, то зайві кілограми почнуть поступово йти.

Стебловий селера для схуднення: Користь і Шкода

До корисних властивостей цього овоча можна віднести наступне його дію:

  • він омолоджує організму;
  • очищає його від шлаків;
  • прискорює процес набуття стрункості;
  • знімає втому;
  • підвищує тонус;
  • покращує працездатність;
  • заспокоює нервову систему;
  • нормалізує порушений сон.

Також до складу селери входять активні сполуки, що сприяють зменшенню впливу стресу. За рахунок цього людина перестає переїдати чинності нервового потрясіння.

У складі овоча можна знайти такі мінерали, як:

  • цинк,
  • фосфор і калій,
  • магній і залізо,
  • кальцій.

Так що, включаючи цей продукт в свій раціон, людина зможе не тільки схуднути, але і значно підправити своє здоров’я. Шкіра змінює свій зовнішній вигляд, волосся стає густішим, і навіть зір підвищує свою гостроту. І це ще не вся користь від селери.

Щодня вживаючи його, людина зможе позбутися від таких захворювань, як:

  • виразка і гастрит шлунка,
  • хвороба дванадцятипалої кишки,
  • алергія і хронічний запор,
  • протікають запальні процеси.

Ще одна унікальна властивість селери в тому, що вони мають негативну калорійність. Тобто на його перетравлення йде набагато більше енергії, ніж сам постачає цей овоч.

Але, незважаючи на таку користь цього продукту, його, на жаль не можна вживати жінкам на третьому семестрі вагітності, при епілепсії і під час грудного вигодовування. Також якщо у людини є камені в нирках або він страждає підвищеною кислотністю шлунка, то цей овоч не варто включати в раціон. Протипоказанням є панкреатит і холецистит. А ще селеру у великому обсязі піднімає кров’яний тиск та посилює внутрішнє кровотеча, якщо у людини до цього є схильність.

Як правильно вживати селеру в сирому вигляді

Вживається цей корисний овоч у різному вигляді. Корінь селери досить м’ясистий і його можна запікати. А ось стебла найчастіше тушкують або вживають в сирому вигляді. Листя можуть використовуватися в якості зелені в салатах, а ось насінням може розбавляти і приправляти супи і страви. Треба зазначити, що селера чудово насичує організм і надовго позбавляє від відчуття голоду з’являється.

Читайте також:  Дієта Кіма Протасова: рецепти 1-2 тиждень

А ще з цього овоча можна готує сік. І це відмінний напій для тих, хто мріє схуднути. Сік із селери надає сечогінний і легкий послаблюючий дію. Він прискорює і відновлює порушений обмін речовин, очищає організм від шлаків, уповільнює внутрішні процеси старіння. І щоб досягти ефективного схуднення, сік з кореня селери потрібно пити щодня хоча б по три чайної ложки перед кожним прийомом їжі. І якщо слідувати такій рекомендації, то процес набуття стрункості буде проходити легко і без суворого голодування.

Рецепти страв з селери

Суп з селери стеблового

(35 ккал/100 г, Б-4 г, Ж-1.4 г, У-5 м)

Інгредієнти:

  • Стебла селери — 300 г
  • Капуста цвітна — 500 г
  • Помідори середнього розміру — 5 шт.
  • Ріпчаста червоний цибуля — 2 шт.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Вода — 3 л
  • Спеції і сіль

Приготування:

  1. Всі овочі помити. Капуста розбирається на суцвіття.
  2. Перець і цибулю ріжуться соломкою, помідори-на часточки, а морквина натирається на дрібну тертку.
  3. Всі овочі складаються в каструлю і заливаються необхідною кількістю води.
  4. Суп доводиться до кипіння, до нього додаються спеції і сіль, після чого він ще вариться близько семи хвилин на сильному вогні. Потім вогонь згасає, і суп доводиться до готовності.

Суп із селери, цибулі, капусти

(18 ккал/100 г, Б-1.9 г, Ж-0.4 г, У-1.3 м)

Інгредієнти:

  • Корінь селери половина
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Цибуля зелена — 10 г
  • Капуста білокачанна — 150 г
  • Стручкова квасоля — 70 г
  • Курячий бульйон — 2 л

Приготування:

  1. Попередньо готується бульйон. Для цього використовується куряча грудка, яка потім виймається. При бажанні м’ясо птиці теж можна буде додати в готовий суп.
  2. Потім цибулю очищається і дрібно ріжеться, а морквина натирається на крупній тертці. Овочі закидываются в киплячий бульйон.
  3. Після цього шинкуется капуста, яка теж відправляється в каструлю
  4. Всі овочі варяться близько восьми хвилин. Потім в суп приймає подрібнений корінь селери. І він ще готується 20 хвилин. За десять хвилин до закінчення в каструлю додається стручкова квасоля. Готові суп посипається дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Читайте також:  Дієтична випічка для схуднення: Рецепти з фото

Суп з селери і помідор

(28 ккал/100 г, Б-3 г, Ж-1 г, У-4.3 г)

Інгредієнти:

  • Селера (стебла і листя) — 1 пучок
  • Картопля — 1 шт.
  • Моркву і цибулю по одній штуці
  • Томати — 4 шт.
  • Олія оливкова — 1 ч. л.
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Перець і сіль за смаком

Приготування:

  1. Картопля і селеру миються, очищаються і ріжуться, після чого вони заливаються водою і варяться 10 хвилин.
  2. Цибулю і моркву дрібно нарізати тонкою соломкою, після чого вони страхуються на сковороді з маслом на середньому вогні.
  3. Поки овочі готуються, помідори обдають кип’яченою водою і з них знімається шкірка. М’якоть ріжеться і теж відправляється на сковороду. Потім до овочів додається томатна паста і трошки води, перець і сіль, і овочі ще тушкуються, близько п’яти хвилин.
  4. Після цього готові овочі відправляються в каструлю, і суп вариться до м’якого стану картоплі.

Салат з селери

(70 ккал/100 г, Б-3.4 м, Ж-1 м, 8.4 г)

Інгредієнти:

  • Стебло селери з листям — 3 шт.
  • Рукола — 70 г
  • Нектарин — 2 шт.
  • Сирний сир — 50 г
  • Волоські горіхи — 30 г
  • Оливкова олія — 1 ч. л.

Приготування:

  1. Стебла селери промиваються і шинкують.
  2. Рукола миється, гарненько висушуються і з неї видаляються довгі черешки.
  3. Нектарин нарізають дрібними і тонкими часточками. Всі овочі і фрукти складаються в миску і перемішуються (краще це робити руками).
  4. В самому кінці В салат додається сирний сир, і він заправляється оливковою олією. Для смаку дозволяється влити трохи бальзамічного оцту, а зверху страву посипається волоськими горіхами.

Смузі з селери

(30 ккал/100 г, Б-1.2 г, Ж-0.3 г, У-5.6 м)

Інгредієнти:

  • Селера — 50 г
  • Шпинат — 100 г
  • Лимон половина
  • Яблуко — 1 шт.

Приготування:

  1. Селера і шпинат промиваються і збиваються в блендері до однорідного стану.
  2. Яблуко миється, з нього вирізається середина, і він ріжеться шматочками.
  3. До селері зі шпинатом додається яблуко і туди ж вичавлюється сік половинки лимона. Після чого весь склад знову збивається. Готовий смузі краще випивати відразу.
Читайте також:  Дієта стіл 5 рецепти страв: смачні рецепти для п'ятого столу

Селера з кефіром

(26 ккал/100 г, Б-1.2 г, Ж-0.4 г, У-2.8 м)

Інгредієнти:

  • Селера стеблової — 400 г
  • Кефір знежирений — 1 л
  • Пучок зелені петрушки

Приготування:

  1. Стебла селери і петрушки миють, нарізають і оправляються в блендер, де вони збиваються до стану кашки.
  2. Потім туди додається кефір, склад ретельно змішується і випивається замість полудня, як окремий прийом їжі.

Всі страви готуються легко і досить швидко. Але при цьому вони дійсно сприяють схудненню і додання стрункості силуету.

Відгуки про суп із селери для схуднення

Я до селері ставилася дуже спокійно і рідко додавала його до страви. Але потім у мене з’явилася необхідність терміново схуднути за кілька днів, і подруга порадила посидіти на суп із селери. І треба сказати, мені сподобалися такі розвантажувальні дні. Я робила овочевий супчик і їла його протягом дня. Тепер я струнка і красива. А селера я стала часто використовувати в різних стравах. Інна, 33 роки
Я до селері ставилася дуже спокійно і рідко додавала його до страви. Але потім у мене з’явилася необхідність терміново схуднути за кілька днів, і подруга порадила посидіти на суп із селери. І треба сказати, мені сподобалися такі розвантажувальні дні. Я робила овочевий супчик і їла його протягом дня. Тепер я струнка і красива. А селера я стала часто використовувати в різних стравах. Інна, 33 роки
Я до селері ставилася дуже спокійно і рідко додавала його до страви. Але потім у мене з’явилася необхідність терміново схуднути за кілька днів, і подруга порадила посидіти на суп із селери. І треба сказати, мені сподобалися такі розвантажувальні дні. Я робила овочевий супчик і їла його протягом дня. Тепер я струнка і красива. А селера я стала часто використовувати в різних стравах. Інна, 33 роки

Шановні читали, якщо у Вас є смачні рецепти з селери, поділіться в коментарях з усім світом.