Овсяноблин: 7 рецептів для правильного харчування

Таке блюдо, як овсяноблин, можна вважати справжнім проривом в дієтології. Його унікальність у тому, що він готується швидко з найбільш доступних продуктів, володіє цікавим смаком і заряджає організм необхідною енергією на цілий день, без шкоди для фігури. Можна сказати, що овсяноблин – це знахідка для тих, хто стежить за своїм правильним харчуванням і бажає завжди залишатися в чудовій формі. Не дивно, що тепер модно стало снідати саме так.

Корисність представленого страви в тому, що:

  • Воно збалансовано за білків, складних вуглеводів і жирів.
  • Надовго подарує відчуття ситості, при цьому не викликаючи ніякої важкості в шлунку.
  • Ще одна перевага полягає в тому, що овсяноблин можна готувати в будь-яких варіаціях, кожен раз додаючи які-небудь нові інгредієнти. А, значить, що і дієтичний раціон перестане бути нудним і одноманітним.
  • При цьому за рахунок вівсянки поліпшиться травлення і роботу кишечника, активізується обмін речовин, вага почне поступово знижуватися.

Ми підготували для вас 7 простих і корисних рецептів ПП, які можна приготувати в домашніх умовах.

Традиційний овсяноблин

Інгредієнти:

  • Вівсяні висівки — 2 ст. л.
  • Курячі яйця — 2 шт
  • Молоко 1% жирності — 30 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець щіпка

Приготування:

  1. Молоко з яйцями необхідно гарненько збити віночком.
  2. Після цього туди додаються висівки вівсяні (їх можна отримати з вівсяних пластівців, перемелених в кавоварці і міксері) і вся маса ретельно перемішується.
  3. Сковорода раскаливается на середньому вогні і трошки змащується оливковою олією.
  4. Після цього вівсяно-яєчна маса виливається на сковорідку і випікається близько трьох хвилин.
  5. Потім овсяноблин акуратно перевертається на інший бік, закривається кришкою і смажиться ще чотири хвилини.

Овсяноблин з сирно-сирною начинкою

Інгредієнти:

  • Яйця — 2 шт.
  • Геркулесові пластівці середнього помелу — 20 г (в сухому вигляді)
  • Молоко 1,5% жирності — 30 мл
  • Кунжутне (оливкова) олію — 5 мл
  • Сіль за смаком
  • Розсипчастий сир 2% жирності — 100 г
  • Сир, який легко плавиться (ідеально моцарела) — 20 г
  • Трохи зелені
Читайте також:  Дієтичні страви з кабачків з фото: прості і смачні

Приготування:

  1. Спочатку слід трохи розігріти молоко.
  2. Пластівці потрібно висипати в миску і залити їх теплим молоком.
  3. Яйця збиваються з сіллю і подрібненою зеленню.
  4. Яєчна суміш змішується з геркулесовими пластівцями.
  5. Сир необхідно натерти, а потім розтерти його з сиром. Сюди ж можна додати зелень і будь-які спеції.
  6. Сковорідку потрібно розігріти на середньому вогні і змастити її олією. Після чого вилити на неї суміш з яєць і вівсяних пластівців. У цей момент можна обертати сковороду, щоб маса рівномірно по ній розподілилася, утворюючи собою млинець.
  7. Як тільки верхня частина млинця схопитися, його краєчок потрібно акуратно підчепити лопаткою і перевернути його.
  8. На одну половинку овсяноблина викладається сирно-сирна начинка, яка прикривається другою половинкою і трохи притискається.
  9. Смажиться до тих пір, поки сир остаточно не розплавиться.

Морквяний овсяноблин

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 30 г
  • Курячі яйця — 2 шт.
  • Молоко 1% жирності — 40 мл
  • Натерта морква — 1 ст. л.
  • Апельсинова цедра половина чайної ложки
  • Ваніль, кориця, мускатний горіх по дрібці

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці заливаються молоком і на час залишаються в такому вигляді розмокати.
  2. Морква очищається і натирається, після чого збивається з яйцем.
  3. Потім пластівці змішуються з яєчно-морквяної сумішшю.
  4. В отриманий склад додається цедра лимона, кориця, мускатний горіх і ваніль. Все ретельно перемішується.
  5. На добре розігріту і змащену маслом сковороду акуратно виливається отримане тісто.
  6. Такий млинець з одного боку смажиться три хвилини і з іншого п’ять, під закритою кришкою і на повільному вогні.

Овсяноблин з яблуком

Інгредієнти:

  • Яйце — 1 шт.
  • Молоко знежирене — 100 мл
  • Вівсяні пластівці — 40 г
  • Мед (цукор) — 1 ч. л.
  • Сіль щіпка
  • Яблуко солодке одне (якщо маленького розміру) або половинка великого
  • Вершкове масло — 5 г
  • Кориця — 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці необхідно перемолоти в блендері, щоб вийшло борошно.
  2. У вівсяну борошно додаємо молоко і яйце, збиваючи все віночком, щоб не було грудочок.
  3. Така суміш змішується з медом або цукром, туди ж можна покласти щіпку солі.
  4. Яблуко очищається від шкірки і ріжуть тонкими часточками.
  5. Сковорода нагрівається на великому вогні і змащують вершковим маслом, і як тільки воно буде растоплено, туди відправляються яблука.
  6. Яблука смажать до того моменту, поки не стануть м’якими (близько двох хвилин), після чого вони посипаються корицею.
  7. Готові яблучні дольки заливаються попередньо приготованим тестом. При цьому потрібно стежити за тим, щоб суміш рівномірно покрила яблука. Можна допомогти собі і перемішати лопаткою на сковороді тісто з яблуками.
  8. Сковорода накривається кришкою і овсяноблин з одного боку готується дві хвилини, потім перевертається і під закритою кришкою доходить до повної готовності ще близько п’яти хвилин.
Читайте також:  дієтичні Салати для схуднення: рецепти

Ажурний і тонкий овсяноблин

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 1,5 склянки
  • Сироватка від сиру — 1 стакан
  • Житні або вівсяні висівки — 2 ст. л.
  • Сіль і цукрозамінник по дрібці

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці з’єднуються з висівками і ретельно перемішуються за допомогою звичайної ложки.
  2. Отримана суха суміш заливається сироваткою від сиру і відправляється в блендер, де збивається дві хвилини.
  3. У готове тісто на смак додається сіль і цукрозамінник.
  4. Сковорода розігрівається і з допомогою серветки змащується кунжутним маслом.
  5. На розпечену сковороду тісто виливається і овсяноблин смажиться за три хвилини з однієї і другої сторони.

Виходить такий млинець тонким ажурним. А за рахунок відсутності в рецепті молока і яєць, його можуть використовувати люди, що дотримують пост.

Ситний овсяноблин

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 40 г
  • Куряче яйце — 1 шт.
  • Молоко з жирністю 2% — 50 мл
  • Куряча грудка — 50 г
  • Сир білий нежирних сортів — 30 г
  • Сухий сир — 50 г
  • Корнішон — 1 шт.

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці засипаються в невелику ємність і заливаються молоком.
  2. Поки пластівці розбухають, можна в каструлю покласти курячу грудку, залити її водою і поставити на вогонь, щоб вона зварилася.
  3. Потім набряклі вівсяні пластівці додається одне яйце, а отримана суміш ретельно перемішується
  4. На плиту ставиться сковорода, вона змащується оливковою олією і розігрівається на середньому вогні, після чого туди рівномірно вливається готове тісто.
  5. Поки овсяноблин з одного боку смажиться, ножем нарізати невеликими шматочками відварна грудка.
  6. Сир натирається на тертці, до нього додається сир, і ця маса ретельно розминається виделкою.
  7. Корнішон теж нарізане маленькими шматочками, після чого додається в сирно-сирну суміш, куди після відправляється і порізана куряча грудка.
  8. Вся отримана маса викладається тільки на одну сторону майже приготованого овсяноблина, другою стороною якого начинка накривається і притискається.
  9. Сковорода закривається кришкою, вогонь зменшується до мінімуму і млинець готується ще п’ять хвилин.
Читайте також:  Селера для схуднення: рецепти + відгуки схудлих

Відео-рецепт приготування овсяноблина