Куряча грудка: 8 рецептів дієтичних з фото

Для тих, хто ретельно стежить за вигинами фігури або хоче схуднути, важливо харчуватися не тільки низько калорійні, але ще ситно і швидко. І саме дієтичні страви з курячої грудки, що представляють собою рецепти прості і смачні, допоможуть у цій справі.

Пастрома з курки

120 ккал/100 г, Б-19 г, Ж-3, В-2 г

Інгредієнти:

  • Одна куряча грудка, очищена від шкірки
  • Щіпка харчової солі
  • Кріп і петрушка 5 г
  • Часник одна часточка
  • Трохи соняшникової олії

Приготування:

  1. Спочатку в будь-яку ємність слід налити води, додати туди сіль і на ніч в такому розчині замочити куряче філе.
  2. На наступний день петрушку, кріп і часник потрібно подрібнити за допомогою ножа або в блендері, змішати отриману суміш з маслом і натерти таким складів всю курячу грудку. Розігріти до 250 градусів духовку і помістити туди філе, попередньо загорнувши його у фольгу.
  3. Через 15 хвилин вимкнути духовку і залишити там куряче м’ясо до повного охолодження. Блюдо готове.

Грудки курячі з томатами

102 ккал/100 г, Б-12 г, Ж-2, У-7 г

Інгредієнти:

  • Філе курки — 250 г
  • Томати — 200 г
  • Щіпка каррі
  • Сік лимона — 10 мл
  • Трошки оливкової олії

Приготування:

  1. Помідори слід попередньо обшпарити кип’яченою водою, зняти з них шкірку і дрібно нарізати.
  2. Додати до них каррі, лимонний сік і щіпку солі.
  3. Потім від такого соусу відокремити половину і змішати її з оливковою олією, після чого отриманою сумішшю натерти грудку.
  4. Викласти м’ясо на деко і запікати в духовці півгодини при температурі 180 градусів. Подається куряче філе з рештою соусу.
  5. Для тих, хто любить екзотику томати можна поміняти на консервовані ананаси, при цьому калорійність страви не постраждає, а смак стане незвичайним.
Читайте також:  Дієтичні страви з сиру: рецепти з фото прості і смачні

Куряча грудка з гарбузом

59 ккал/100 г, Б-7 г, Ж-1, В-4 г

Інгредієнти:

  • Стигла гарбуз — 300 г
  • Куряче філе — 200 г
  • Одна цибулина
  • Морква — 100 г
  • Баночка йогурту знежиреного або з жирністю не більше 2%
  • Щіпка кропу
  • Чайна ложка оливкової або кунжутного масла
  • Сіль і трохи чорного перцю

Приготування:

  1. Гарбуз і моркву слід помити й очистити від шкірки.
  2. Гарбуз нарізати часточками, а морквина крупно натирається. Промінь чиститься і нарізане тонкими кільцями.
  3. Потім потрібно взяти невелику ємність, в якій отримане блюдо буде запікатися. Дно гарненько змащується маслом. Спочатку викладається гарбуз і цибулю, а зверху рівномірно розподіляється куряче філе, попередньо порізане кубиками середнього розміру. Зверху потрібно викласти терту моркву.
  4. Після цього страву посипається сіллю і перцем, після чого відправляється в духовку на годину. Курка запікається з гарбузом при температурі 200 градусів.
  5. В цей час порубаний кріп змішується з йогуртом, і таким соусом страву поливається за десять хвилин до повної готовності.

Рисова каша з курячою грудкою

117 ккал/100 г, Б-9 г, Ж-2, У-17 г

Інгредієнти:

  • Куряче філе без шкіри — 300 г
  • Рис бурий в сухому вигляді — 200 г
  • Цибулина — 1 шт.
  • Морква — 150 г
  • Олію соняшникову — 15 мл
  • Часник одна часточка
  • Сіль і вода

Приготування:

  1. Дрібно порізані моркву і цибулю потрібно обсмажити в каструлі з додаванням крапельки олії, коли масло випарується, можна додати води, щоб овочі почали тушкуватися.
  2. Туди ж під час приготування додається куряче філе, нарізане кубиками і подрібнений часник. Поки така суміш готуватися, воду потрібно закип’ятити.
  3. Потім зверху засмажки висипається рис, який трохи солиться і при цьому не перемішується. І в кінці він заливається гарячою водою. Готується таке блюдо під кришкою на самому повільному вогні, поки вся рідина не буде выпарена.
  4. За п’ять хвилин до повної готування рис перемішується з іншими компонентами.
Читайте також:  Дієта стіл 5 рецепти страв: смачні рецепти для п'ятого столу

Пиріг дієтичний з курячим філе

144 ккал/100 г, Б-13 г, Ж-9, У-8 г

Інгредієнти:

  • Філе курки — 200 г
  • Сир розсипчастий, знежирений — 200 г
  • Куряче яйце — 2 шт.
  • Висівки житні і вівсяні по 2 ст. л.
  • Часник один зубчик
  • Розпушувач тіста половина чайної ложечки
  • Сушений базилік щіпка
  • Трохи чебрецю
  • Сіль і перець

Приготування:

  1. Спочатку сир потрібно викласти в миску, додати до нього яйця і все добре перемішати між собою.
  2. Окремо висівки з’єднуються з розпушувачем, і потім готова суміш додається до сиру. Тісто можна трохи посолити і поперчити, а також всипати туди щіпку базиліка.
  3. Куряче філе миється, висушується на рушник і ріжеться дрібними кубиками. До нього додається подрібнений часник.
  4. М’ясо змішується з тестом, яке виливається в широку форму (краще взяти силіконову) для випікання.
  5. Готуватися пиріг близько 30 хвилин при 180 градусах. Після готовності страви потрібно дати трохи охолонути.

Харчо з куркою

45 ккал/100 г, Б-4 г, Ж-1, В-6 г

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 400 г
  • Рис білий — 200 г
  • Помідори — 400 г
  • Одна велика цибулина
  • Часник два зубчики
  • Щіпка кропу
  • Вода

Приготування:

  1. Куряче філе потрібно покласти у воду (близько двох літрів) і почати варити на середньому вогні.
  2. У цей час можна зайнятися овочами, які нарізаються кубиками. Як тільки курячий бульйон закипить, в нього відправляється рис, який вариться близько 10 хвилин.
  3. Потім туди ж потрібно кинути порізані помідори, цибулю і спеції.
  4. Через п’ять хвилин в суп додається точений часник, сіль і зелень. Вогонь вимикається, і суп настоюється до двох годин.

Салат з курячого філе і пекінської капусти

135 ккал/100 г, Б-15 г, Ж-4,-7 г

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 300 г
  • Пекінська капуста — 400 г
  • Сир сирний слабосоленої — 100 г
  • Кедрові горішки — 5 г
  • Сметана йогурт по 10 г
  • Щіпка солі
Читайте також:  Дієтична випічка для схуднення: Рецепти з фото

Приготування:

  1. Спочатку грудка попередньо відварюється у воді близько 15 хвилин, потім вона дістається і її треба залишити, щоб вона повністю охолола.
  2. В цей час пекінську капусту потрібно нашаткувати, трохи віджати руками і додати сіль.
  3. Йогурт змішується зі сметаною, філе нарізати кубиками.
  4. Потім відварна грудка додається до пекінській капусті і туди ж відправляється сирний сир, який можна порізати на шматочки або просто порвати руками.
  5. Салат заправляється приготованим йогуртно-сметанним соусом, а зверху посипається кедровими горішками. Блюдо готове до вживання.

Всі ці рецепти можна легко відтворити в домашніх умовах. Готуються вони з простих і доступних продуктів. Виходять дуже смачними і при цьому вони допоможуть не тільки схуднути, але і зберегти витончені форми. При цьому кожна страва дарує відчуття ситості.