дієтичні Супи – рецепти для схуднення

Дієтичні супи для схуднення містять безліч корисних продуктів. Сюди входять: капуста, морква, цибуля, часник, болгарський перець, селеру та інші.

Вживати рідкі дієтичні обіди слід через кожні 3 години. Це потрібно для досягнення більшої ефективності корекції фігури. Готувати таку їжу рекомендується не тільки на воді, але і на нежирному бульйоні. Кожен з нижче запропонованих рецептів супу простий у приготуванні, а найголовніше, допоможе схуднути без шкоди для організму. Детальніше про дієту на супах читайте тут.

Овочевий суп

  • Червоний і зелений перець — пара штук
  • Капуста проста — 300 г
  • Одна цибулина
  • Один корінь селери
  • Невеликі помідори — 3 шт.
  • Одна морква
  • Вода — 2 л
  • Зелень — 20 г
  • Пара зубчиків часнику
  • Спеції вибірково
  1. Всі продукти нарізають у вигляді соломки.
  2. Воду доводять до кипіння, викладають в неї подрібнені інгредієнти і продовжують варити.
  3. По закінченню готування в суп додають спеції, часник, нарізану зелень.

Суп з селери

  • Селера — 200 г
  • Капуста — 200 г
  • Морква — 3-4 шт.
  • Болгарський перець — пара штук
  • Дві цибулини
  • Пара помідорів
  • Зелена квасоля — 400 г
  • Томатний сік — 6 склянок
  • Зелень — 20 г
  • Спеції трохи
  1. Продукти подрібнюють і викладають на дно каструлі.
  2. Зверху все компоненти заливають томатним соком.
  3. Ємність з овочами ставлять на сильний вогонь, доводять до кипіння і варять протягом 10 хвилин.
  4. Через зазначений час вогонь зменшують і продовжують варити суп ще 10 хвилин.
  5. В кінці додають спеції, подрібнену зелень.

Цибулевий суп для схуднення

  • Пара цибулин
  • Рослинне масло — 20 мг
  • Борошно — 1 ч. л.
  • Вино біле — 20 мг
  • Яловичий нежирний бульйон — 1 склянка
  • Одне яйце
  • Часник — 1 зубчик
  • Зелень — 20 г
  1. Цибулю нарізають кільцями і підсмажують на маслі.
  2. З цибулею перемішують борошно, вино, подрібнений часник і заливають бульйоном.
  3. Суп доводять до кипіння і варять на невеликому вогні 10 хвилин.
  4. За пару хвилин до закінчення приготування розбивають яйце і посипають зеленню.
Читайте також:  Дієта Кіма Протасова: рецепти 1-2 тиждень

Томатний суп

  • Помідори — 500 г
  • Одна цибулина
  • Вода — півлітра
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Один лавровий лист
  • Зелень — 20 г
  • Часник — пара зубчиків
  1. Помідори перемолоти в блендері і додати у воду разом з подрібненою цибулею.
  2. Масу перемішують і варять протягом 30 хвилин.
  3. Далі додають перець, зелень, часник, лавровий лист і прибирають каструлю з газу.

Суп з капусти

  • Капуста — 500 г
  • Одна цибулина
  • Одна морква
  • Один селера
  • Квасоля зелена — 3-4 стручка
  • Помідори — пара штук
  • Один болгарський перець
  • Спеції за смаком
  • Вода — 2-3 л
  • Зелень
  1. Воду доводять до кипіння, опускають подрібнені продукти.
  2. За кілька хвилин до готовності додають спеції, прикрашають зеленню.

Суп-пюре з помідорів

  • Помідори — 1 кг
  • Томатний сік — 2 л
  • Масло вершкове — 50 г
  • Олія оливкова — 30 мг
  • Базилік — один невеликий пучок
  • Трохи солі
  1. Помідори перетворюють в однорідну масу, заливають їх томатним соком і варять на повільному вогні 10 хвилин.
  2. У середині варіння додають оливкове масло.
  3. У фіналі приготування суп-пюре збагачують вершковим маслом, базиліком, сіллю.

Гарбузовий суп

  • Гарбуз — 100 г
  • Кабачки — 100 г
  • Морквина — пара штук
  • Один великий помідор
  • Одна цибулина
  • Один болгарський перець
  • Олія оливкова — 50 г
  • Будь-яка зелень — 20 г
  • Спеції вибірково
  1. У каструлю з киплячою водою викладають протерту моркву.
  2. Через 2-3 хвилини додають інші продукти в подрібненому вигляді.
  3. У фіналі суп заправляють маслом, спеціями і прикрашають зеленню.

Суп з фрикадельками

  • М’ясний фарш — 300 г
  • Яйця — пара штук
  • Одна цибулина
  • Зелень — 50 г
  • Різні овочі — 500 г
  • Трохи солі
  1. Овочі подрібнюють і варять у гарячій воді.
  2. У фарш розбивають яйця, нарізати дрібно цибулю, зелень і формують кульки.
  3. У міру приготування овочевого бульйону в нього викладають фрикадельки і варять до повної готовності.
  4. На останньому етапі додають сіль і трохи зелені.
Читайте також:  Овсяноблин: 7 рецептів для правильного харчування

Суп з курячої грудки

  • Філе — 300 г
  • Два помідора
  • Капуста — 200 г
  • Маслини — 100 г
  • Зелений горошок — 50 г
  • Спеції за бажанням
  1. Відварюють курячу грудку, дістають з каструлі і нарізають на шматочки.
  2. Помідори ошпарюють окропом, видаляють шкірку, дрібно нарізають і опускають в бульйон.
  3. До маси додають шматочки грудки, подрібнену капусту, маслини, горошок, спеції і варять до 10 хвилин.

Грибний суп

  • Печериці — 500 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Корінь селери — 1 шт.
  • Перлова крупа — півсклянки
  • Сіль — щіпка
  • Кріп
  1. Крупу заздалегідь замочують у двох склянках води кімнатної температури і залишають на всю ніч.
  2. Вранці крупу варять в 1 літрі чистої води.
  3. Через 30 хвилин масу з’єднують з нарізаними шампіньйонами, тертою морквою, селерою, цибулею.
  4. Варять обід протягом 5 хвилин.
  5. У фіналі засипають сіль і прикрашають кропом.

Суп з цвітної капусти

  • Цвітна капуста — 300 г
  • Морква — 1 шт.
  • Бруква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Стебла селери — 3-4 шт.
  • Спеції за бажанням
  1. У киплячу воду опускають подрібнену моркву.
  2. Через 2-3 хвилини в обід кладуть капусту, нарізану на невеликі шматки, подрібнену брукву, селера.
  3. Варять суп 10-15 хвилин, після чого прикрашають петрушкою, додають спеції.

Суп з кабачків

  • Куряче філе — 1 невеликий шматок
  • Кабачки — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Пара солодких перців
  • Олія оливкова — 50 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Трохи солі
  • Зелень — 30 г
  1. Філе варять до повної готовності, після чого дістають з каструлі.
  2. Окремо в кипляче масло опускають подрібнену цибулю.
  3. По мірі того, як цибуля набуде золотистий відтінок, додають терту моркву і тушкують пару хвилин.
  4. Масу збагачують кабачками, нарізаними кружечками, подрібненими шматочками філе і продовжують тушкувати.
  5. Потім додають перець і заливають гарячим бульйоном.
  6. Обід варять 10 хвилин, в кінці прикрашають зеленню і посипають сіль.

Завдяки будь-якій з наведених вище рецептів дієтичних супів, є можливість схуднути без шкоди для здоров’я.

Читайте також:  Смузі для схуднення: 10 рецептів для блендера з фото