Дієтичні страви з сиру: рецепти з фото прості і смачні

Сир вважається однією з найкорисніших та дієтичних продуктів для людей, що стежать за своєю масою тіла або бажають позбутися від зайвих кілограмів. При цьому він збагачує організм кальцієм, постачає всередину повноцінний білок і позитивно впливає на обмінні процеси. Вартість такого продукту невисока, але зате з нього можна приготувати багато смачних, корисних і простих страв. Всі рецепти нижче наведені Ккал на 100 г продукту.

1. Запіканка з чорносливом — 70 ккал

(білки-5.5 г, вуглеводи-7.4 г, жири-2.1 м)

Інгредієнти:

  • Домашній сир 1% — 300 г
  • Чорнослив солодкий — 40 г
  • Ряжанка — 3 ст. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Висівки житні — 2 ст. л.

Приготування:

  1. Сирок з яйцем ретельно перемішуються в однорідну масу.
  2. Житні висівки заливаються ряжанкою, після чого отриману суміш відправляється до сиру.
  3. Чорнослив вимочується в гарячій воді, трохи просушується паперовими серветками і ріжеться на шматочки середнього розміру. Потім він додається до інших компонентів і змішується з ними.
  4. Випікається така запіканка з чорносливом 50 хвилин при 200 градусах.

2. Сирний мус — 51 ккал

(білки-5 г, вуглеводи-6 г, жири-1.4 г)

Інгредієнти:

  • Сир (жирність до 3%) — 500 г
  • Молоко 1,5% жирності — 130 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Крохмаль — 1 ст. л.
  • Полуниця і чорниця — 100 г

Приготування:

  1. Яйця попередньо потрібно добре охолодити, після чого білки відокремлюються і збиваються в щільну піну.
  2. Сир з допомогою блендера ретельно перетирається, щоб не залишилося ніяких грудочок.
  3. У міксері окремо збивається ягоди, попередньо вимиті і обсушені, а коли вони набудуть консистенції кашки, до них додається молоко і крохмаль.
  4. Потім сир акуратно з’єднується з ягідної масою, після чого до них по трохи вводяться білки курячі, збиті в піну. Орудувати в такий момент треба віночком, щоб при змішуванні вийшла повітряна сирна маса.

3. Сирні оладки — 80 ккал

(білки-10 г, вуглеводи-17 г, жири-4.5 м)

Читайте також:  Запіканка сирна: дієтичні рецепти в духовці з фото

Інгредієнти:

  • Сир (але не більше 4% жирності) — 600 г
  • Борошно з кукурудзяної крупи — 3 ст. л.
  • Тростинний цукор (дозволяється замінити звичайним) — 2 ст. л.
  • Яйце куряче — 2 шт.
  • Стружка перцевої — 20 г
  • Розпушувач і сіль по дрібці
  • Масло — 1 ч. л.

Приготування:

  1. У глибокій мисці яйця з’єднуються з сиром, після чого до них додається цукор, сіль і розпушувач.
  2. Потім туди повільно вводиться кукурудзяна муза і кокосова стружка. Всі компоненти перемішуються між собою.
  3. Сковорідка розігрівається і злегка змащується маслом. Коли вона буде гарячою, на неї за допомогою столової ложки викладаються оладки, які готуються до підрум’яненої стану з двох сторін.

4. Сирний Кекс з бананами — 112 ккал

(білки-11 г, вуглеводи-15 г, жири-3.5 г)

Інгредієнти:

  • Розсипчастий сир 2% — 400 г
  • Яйце перепелине — 6 шт.
  • Рисове борошно — 4 ст. л.
  • Манна крупа — 3 ст. л.
  • Кефір чверть склянки
  • Банан — 2 шт.

Приготування:

  1. Сир перетирається з яйцями, після чого в миску всипається рисова мука.
  2. Манка заливається кефіром і коли вона трохи набубнявіє, то теж приєднується до тесту, яке добре перемішується.
  3. Банани очищаються і нарізаються кружечками.
  4. В силіконову або іншу форму спочатку виливається половина отриманого сирного тіста. Потім на поверхню викладаються банани, після чого виливається частина.
  5. Готується кекс попередньої духовці 45 хвилин при 180 градусах.

5. Вареники з сиру (ліниві вареники) — 117 ккал

(білки-11 г, вуглеводи-15 г, жири-6 м)

Інгредієнти:

  • Сир до 2% жирності — 500 г
  • Житнє борошно — 40 р.
  • Сіль на кінчику ножа
  • Ванільний цукор — 3 ст. л.
  • Яйця — 1 шт.

Приготування:

  1. Сир перемішується спочатку з цукром, а потім туди вводиться яйце.
  2. У сирну масу додається сіль і борошно. Повинно вийти щільне тісто. Якщо воно буде надто рідке (це залежить і від самого сиру), тоді можна ще додати борошна.
  3. Тісто вимішується руками і з нього ліпляться невеликі вареники.
  4. Каструля з водою ставлять на вогонь і як тільки вона закипить, туди закидаються вареники. Варяться вони близько 10 хвилин. Подавати їх можна з протертими ягодами.
Читайте також:  дієтичні Супи - рецепти для схуднення

6. Морквяно-сирні котлети — 160 ккал

(білки-12 г, вуглеводи-17 г, жири-6 м)

Інгредієнти:

  • Сир 3% жирності — 300 г
  • Морква — 2 шт.
  • Куряче яйце — 1 шт.
  • Манна крупа — 30 г
  • Курага — 3 шт.

Приготування:

  1. Яйце з’єднується з сиром, після чого туди додається манка.
  2. Морква очищається і дрібно натирається.
  3. Курага миється і ріжеться шматочками.
  4. До сирної суміші додається морква і курага, після чого всі компоненти перемішуються.
  5. Сковорода ставиться на вогонь для розігрівання і на неї наливається масло. З тіста формуються щільні коржі, які потім з двох сторін обсмажуються до рум’яної скоринки. Їсти такі котлети можна зі сметаною.

7. Сирна запіканка з абрикосами — 90 ккал

(білки-5 г, вуглеводи-7 г, жири-3 г)

Інгредієнти:

  • Сир з 1% жирності — 400 г
  • Куряче яйце — 2 шт.
  • Гречана борошно — 40 г
  • Абрикоси — 8 шт.

Приготування:

  1. Сир трошки перетирається виделкою, щоб видалити всі грудочки і з’єднується з яйцем.
  2. У цю суміш додається гречана мука.
  3. Абрикоси миють, з них видаляються кісточки, і вони нарізаються шматочками середнього розміру. Після цього абрикоси відправляються до сирної маси і всі компоненти перемішуються.
  4. Готове тісто викласти у ємність для запікання . Готується 50 хвилин при 180 градусах.

8. Сирний салат — 60 ккал

(білки-4 г, вуглеводи-8 г, жири-1 г)

Інгредієнти:

  • Сир 1% жирності — 200 г
  • Огірок — 2 шт.
  • Помідор — 2 шт.
  • Кедрові горішки — 5 г
  • Болгарський перець половинка
  • Куряче філе відварне — 30 г
  • Кефір — 2 ст. л.

Приготування:

  1. Овочі миють і нарізають кубиками.
  2. Куряче філе, нарізане тоненькими скибочками, після чого воно змішується з огірками, томатами і перцем.
  3. У готову овочеву суміш додається сир, який попередньо можна розім’яти виделкою. Салат перемішується і заправляється кефіром, а зверху він присипається кедровими горішками.

9. Перець, фарширований сиром — 70 ккал

(білки-3.5 г, вуглеводи-9 г, жири-2.4 г)

Читайте також:  Селера для схуднення: рецепти + відгуки схудлих

Інгредієнти:

  • Болгарський перець — 4 шт.
  • Сир розсипчастий — 250 г
  • Помідори — 2 шт.
  • Пучок кропу
  • Зелений горошок (можна консервований) — 60 г
  • Соєвий соус — 1 ч. л.

Приготування:

  1. Томати необхідно обдати окропом, зняти з них шкірку і дрібно порізати на шматочки.
  2. Сир змішується з горошком, соєвим соусом і томатами.
  3. Кріп дрібно шинкуется і додається до сирної маси.
  4. Перець миється і чиститься, після чого він щільно фарширується сиром. Потім він викладається в каструлю, до половини заливають кип’яченою водою і гаситься на середньому вогні (приблизно 20 хвилин).

10. Сирна паста — 74 ккал

(білки-3.6 г, вуглеводи-7 г, жири-2.8 м)

Інгредієнти:

  • Сир м’який — 200 г
  • Зелень (кріп, петрушка) — 20 г
  • Плавлений сирок із зниженою жирністю 1 шт.
  • Сметана 15% жирності — 1 ст. л.

Приготування:

  1. Сир необхідно розім’яти виделкою і додати до нього сметану.
  2. Зелень миється, сушиться і дрібно нарізається, а потім з’єднується з сиром.
  3. Плавлений сирок потрібно трохи підтримати при кімнатній температурі, щоб він став м’яким, після чого його потрібно додати до сирної маси. Для зручності можна використовувати блендер.
  4. Готову пасту можна намазувати на хлібці або їсти разом з овочами.

Відео: Дієтичне сирники із сиру

Всі страви готуються з простих і доступних продуктів, які господиня може знайти у себе на кухні. При цьому кожен рецепт легко виконаємо, і не вимагає володіння спеціальних навичок. А отримане блюдо відрізняється оригінальним смаком, низькою калорійністю і збалансованим складом. Так що з такими рецептами на основі сиру худнути і підтримувати свою фігуру в формі буде одне задоволення.