Дієтичні страви з кабачків з фото: прості і смачні

Кабачок є одним із найкорисніших і низькокалорійних овочів. Так що тим, хто стежить за фігурою і намагається скинути зайві кілограми, цей продукт стане вкрай корисним. Тому для багатьох цікавими виявляться смачні дієтичні страви, приготовані з кабачків, рецепти яких дуже прості та доступні.

Рецепти страв з кабачків

Кабачки в духовці

82 ккал/100 г (Б-6 г, Ж-4.2 м, У-10 м)

  • Зелені кабачки 2 шт.
  • Куряче яйце 2 шт.
  • Одна морквина
  • Помідор 1 шт.
  • Цибулина ріпчаста 100 г
  • Сир з низькою жирністю 70 г
  • Грецький Йогурт з нульовою жирністю 100 мл
  • Зубчик часнику 10 г
  • Один маринований огірочок
  • Зелень (маленький пучок)
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Поки будуть готуватися всі інгредієнти, можна включити духовку для розігріву на 185 градусів. Це допоможе кабачків швидко запектися і уникнути водянистості тесту.
  2. Кабачки та моркву очищаємо від шкірки і дрібно натираємо їх. Віджимаємо зайвий сік і додаємо в тісто трошки солі.
  3. Цибулю необхідно нашаткувати маленькими кубиками і додати до інших овочів. Після цього туди вбити два яйця. Все перемішати.
  4. Сир натерти, а помідори потрібно нарізати кружечками.
  5. На деко постелити пергаментний папір, який додатково можна трохи змастити соняшниковою олією. Отримане тісто викласти на деко ложкою, зверху кладуть кружечок томату і все посипається сиром.
  6. Деко ставиться в духовку на 20 хвилин, а в цей час готується соус.
  7. Зубчик часнику, маринований огірочок і вся зелень перемелюється в блендері. Потім однорідний склад змішується з йогуртом. І коли буде готова основна страва, воно піддається смачним і низькокалорійним соусом.

Кабачки в мультиварці

54.2 ккал/100 г (Б-2.3 м, Ж-1.5 г, У-8 м)

  • Кабачок 2 шт.
  • Одна ріпчаста цибулина
  • Морква 2 шт.
  • Томатна паста 3 столові ложки
  • Баклажан 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Топлене масло 1 ч. л.
  • Сіль і перець по дрібці
Читайте також:  Дієтичні страви з сиру: рецепти з фото прості і смачні

Приготування:

  1. Цибулина очищається від лушпиння і нарізати досить тонкими півкільцями.
  2. Мультиварку включаємо режим «смажити», змащуємо чашу топленим маслом і обсмажуємо цибулю до золотистого стану.
  3. Потім чиститься морква, яка нарізається тонкими кружечками. Те ж саме проробляється з болгарським перцем, у якого видаляється серцевина.
  4. Нарізані овочі додаються до цибулі. І теж обсмажуються ще протягом трьох хвилин.
  5. Кабачки і баклажани миють, позбавляються від шкірки і нарізати невеликими шматочками. Потім овочі присипаються сіллю і залишають на 15 хвилин. За цей час кабачок і баклажан пустять сік. Його потрібно буде злити, додати туди перець і томатну пасту і відправити овочі в каструлю до решти інгредієнтів. Все перемішати, закрити кришку мультиварки і включити режим «гасіння».
  6. Готується таке рагу приблизно 20 хвилин. Готову страву можна посипати зеленню.

Кабачки на сковороді

94 ккал/100 г (Б-7 г, Ж-5 г, У-9.2 м)

  • Кабачок 500 г
  • Борошно житнє або гречане 1 ст. л.
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Рослинна олія 100 мл
  • Зубчик часнику

Приготування:

  1. Кабачки миють, чистяться і нарізаються кружечками або півкільцями. Їх можна трохи посипати сіллю.
  2. В окремій мисці збиваються яйця, до них додається борошно, тісто і ретельно перемішується.
  3. Сковорода ставиться на середній вогонь і змащується маслом.
  4. Кожен шматочок кабачка мачає в тісто і смажиться з обох сторін протягом декілька хвилин. Готові кабачки натираються порізаної часточкою часнику.

Блюдо з кабачків, помідорів і цибулі

69 ккал/100 г (Б-4 г, Ж-4.3 м, У-6 м)

  • Кабачки 500 г
  • Томати 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Олія рослинна 1 ч. л.
  • Сир зі зниженою жирністю 150 г
  • Щіпка солі і перцю

Приготування:

  1. Помідори помити, зрізати з них верхівку з боку плодоніжок. Вийняти всю м’якоть за допомогою чайної ложки, середину посолити і поперчити.
  2. Кабачки очистити від шкірки і від насіння, нарізати невеликими кубиками і трохи обсмажити на сковороді з додаванням масла і з порізаним ріпчастою цибулею.
  3. Отриману масу змішати з м’якоттю помідорів і таким складом начинити очищені томати. Зверху посипати їх натертим сиром.
  4. Фаршировані помідори поставити в духовку (180 градусів) на 25 хвилин. Сир має рівномірно запектися.
Читайте також:  Дієтичні рецепти страв для схуднення в домашніх умовах

Лазанья з кабачків

83 ккал/100 г (Б-9.3 м, Ж-4 г, У-2.9 м)

  • Кабачок 600 г
  • Куряче філе 400 г
  • Сир моцарела 150 г
  • Томати 200 г
  • Перець червоний або жовтий солодкий 70 г
  • Сир до 3% жирності 150 г
  • Кріп 20 г
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Спеції та сіль за смаком

Приготування:

  1. Кабачок миється, очищається від шкірки і м’якоті, нарізається тонкими пластинами і викласти на дно форми, яка попередньо змащується оливковою олією.
  2. Томати нарізати тонкою соломкою і кладуть зверху кабачків.
  3. Куряче філе попередньо відварюється в підсоленій воді, ріжуться тонкими скибочками і м’ясо викласти на помідори.
  4. Болгарський перець миється, з нього виймається серцевина, після чого він ріжеться півкільцями, які викладаються зверху курячого філе.
  5. Потім викладається сирний шар. Для його приготування необхідно змішати сир з порубаним кропом.
  6. Після цього знову викладається шар тертого кабачка, який солиться і приправляється спеціями, а зверху посипається натертим сиром.
  7. Форма з овочевими шарами ставиться в духовку на півгодини (180 градусів).

Кабачки в клярі

94 ккал/100 г (Б-2.6 м, Ж-4.7 м, У-7 г)

  • Кабачки 850 г
  • Борошно кукурудзяна 50 г
  • Куряче яйце 2 шт.
  • Сметана 15% жирності 180 г
  • Часник 1 зубчик
  • Молоко 50 мл

Приготування:

  1. Кабачок миється, чиститься від шкірки і нарізати кільцями.
  2. Яйця змішуються в окремій мисці. До них додається молоко, борошно і щіпка солі. Вся маса добре перемішується, щоб у ній не було грудочок.
  3. Сковорода ставиться на вогонь і змащується оливковою олією.
  4. Сметана змішується з натертим часником.
  5. Кружечки кабачків спочатку умочують в сметану, а потім в тісто і викладаються на розігріту сковороду. Вони обсмажуються з двох сторін. Зверху їх теж можна полити сметаною.

Дієтичні кабачкові рулетики

68 ккал/100 г (Б-4 г, Ж-3 г, У-5.2 м)

  • Кабачок 250 г
  • Сирна маса 1% жирності 100 г
  • Пучок зелені (кріп, петрушка)
  • Часник 1 зубчик
  • Щіпка солі
Читайте також:  Дієтичні страви в мультиварці: 9 рецептів з фото

Приготування:

  1. Кабачок слід помити, очистити від шкірки і м’якоті, нарізати його тонкими пластами.
  2. Деко застеляється пергаментним папером, кабачки солятся і викладаються на папір. Деко ставиться в духовку при 180 градусів на 10 хвилин.
  3. У цей момент сир розтирається виделкою. Зелень дрібно шинкуется, а часник подрібнюється. Всі інгредієнти змішуються між собою і отриману пасту можна трохи підсолити.
  4. Запечені кабачки потрібно витягнути з духовки і дати їм охолонути. На край кожної пластинки кабачка викладається сирна начинка (приблизно одна чайна ложечка) і кожен скибочку скручується в рулетик.

Всі запропоновані рецепти володіють низькою калорійністю. Вони ідеально підходять для тих людей, які дотримуються дієти і стежать за поживною цінністю свого раціону. Такі страви допоможуть не тільки зберегти стрункість фігури, але і скинути кілька зайвих кілограмів. Велика перевага цих рецептів у тому, що вони містять доступні продукти, і весь процес приготування займає небагато часу.

Відео: Запечені Човники з Кабачків