Дієтичні страви в мультиварці: 9 рецептів з фото

Залишатися струнким і при цьому балувати себе смачними і цікавими стравами цілком можливо, особливо якщо під рукою є мультиварка. У ній можна приготувати що-небудь цікаве і дуже смачне, не володіючи ніякими спеціальними навичками і не маючи під рукою великої кількості продуктів.

М’ясо з грибами

120 ккал/100 г, Б-12 г, Ж-6 г, У-3 г

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка — 700 г
  • Гриби (печериці) — 400 г
  • Морква — 1 шт
  • Сметана зниженої жирності — 3 ст. л.
  • Сіль і червоний перець по дрібці
  • Вода — 1,5 склянки

Приготування:

  1. М’ясо необхідно трошки промити під водою і нарізати шматочками середнього розміру.
  2. Включити мультиварку (режим «смаження»), влити в чашу чайну ложку кунжутного або кукурудзяного масла, засипати туди яловичину і додати сіль з перцем.
  3. Поки м’ясо готуватися, потрібно помити гриби, очистити їх від зовнішнього забруднення і нарізати круглими скибочками.
  4. Потім додати шампіньйони до м’яса.
  5. Після цього слід очистити моркву, крупно натерти її і відправити цей овоч в мультиварку.
  6. Через десять хвилин до готують страви потрібно додати сметану і влити заздалегідь підготовлену воду. Все гарненько перемішати, включити режим «гасіння», закрити кришку і чекати, поки це блюдо буде готове остаточно.
  7. Подавати його можна зі свіжим зеленим цибулею, який попередньо дрібно шинкуется.

Кабачки з овочами

80 ккал/100 г, Б-10 г, Ж-4 г, У-2 г

Інгредієнти:

  • Кабачки середнього розміру — 2 шт.
  • Болгарський жовтий перець — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Одна цибулина
  • Часточка часнику
  • Трошки спецій і рослинне масло

Приготування:

  1. Кабачки очищаються від шкірки і насіння, після чого вони нарізати великими кубиками. В цей же час очищається морква, яка потім дрібно бланшируется.
  2. Чаша мультиварки змащується олією, і туди відправляються кабачки з морквою, які нудяться під кришкою в режимі «гасіння» близько десяти хвилин.
  3. В цей час перець ріжеться невеликими шматочками, а цибулина кільцями. Інші овочі також відправляються в чашу і ще стоять там близько 20 хвилин.
  4. Готову страву обов’язково потрібно посипати спеціями і тертим часником.
Читайте також:  Дієтичні рецепти страв для схуднення в домашніх умовах

Куряча грудка з овочами

105 ккал/100 г, Б-15 г, Ж-5 г, У-4 г

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 500 г
  • Будь-яка заморожена овочева суміш — 350 г
  • Знежирений йогурт натуральний — 100 мл
  • Пучок зелені
  • Одна цибулина
  • Куряче яйце — 1 шт.

Приготування:

  1. Філе курки необхідно промити під водою, просушити на паперовому рушнику і зробити на ньому поперечні надрізи.
  2. Потім чаша мультиварки трохи змащується оливковою олією і туди викладається філе.
  3. Після цього в блендері слід збити цибулю, йогурт і яйце.
  4. Отримана суміш змішується з овочами, і вся ця маса викладається на куряче філе. Кришка закривається і виставляється режим «випічка» (40 хвилин).
  5. За десять хвилин до закінчення готовності страву посипається нашаткованої зеленню.

Минтай з морквою

66 ккал/100 г, Б-9 г, Ж-2 г, У-3 г

Інгредієнти:

  • Риба минтай 600 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква середнього розміру 2 шт.
  • Один помідор
  • Олія оливкова 15 г
  • Томатна натуральна паста 1 ст. л.
  • Сіль і перець по одній щіпці

Приготування:

  1. У чашу мультиварки наливається масло. Минтай ріжеться шматочками і викласти на дно в хаотичному порядку.
  2. Морква чиститься і подрібнюється, цибулю нарізають. Томат очищається від шкірки за допомогою окропу і теж ріжеться невеликими шматочками. Всі овочі змішуються між собою, посипаються сіллю і перцем, після чого викладаються на рибу, заповнюючи і утворилися ділянки між шматочками минтая.
  3. На 50 хвилин встановлюється режим «гасіння». За п’ять хвилин до готовності в мультиварку додається томатна паста, а всі продукти перемішуються.

Курка з овочами

130 ккал/100 г, Б-11 г, Ж-9 г, У-1 р

Інгредієнти:

  • Курка 1,5 кг
  • Вода 500 мл
  • Морква 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля-2 шт.
  • Кріп і петрушка 5 г
  • Сіль трохи
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Запашний перець-2 горошини

Приготування:

  1. Курку потрібно попередньо обробити на шматочки і викласти її в чашу мультиварки.
  2. Потім моркву очистити і натерти її, після чого додати до курки. Туди ж відправляється і дрібно нарізану цибулю.
  3. Після цього всі продукти заливаються водою так, щоб покрити курку з овочами. До них слід покласти горошини запашного перцю і листочок лаврового листа, а в кінці страву посолити.
  4. Далі включається режим «гасіння» і курка готується майже півтори години.
Читайте також:  дієтичні Салати для схуднення: рецепти

В’язкий рис

143 ккал/100 г, Б-2 г, Ж-2 г, У-29 р

Інгредієнти:

  • Рис в сухому вигляді — 200 г
  • Вода — 350 мл
  • Оливкова масло — 10 мл
  • Щіпка паприки
  • Трошки солі
  • Кмин

Приготування:

Рис необхідно промити практично до прозорості. Потім стінки мультиварки слід змастити маслом, викласти в неї крупу і залити рис водою. Вибрати режим «крупи» і варити 35 хвилин. В самому кінці до рисової крупи додається сіль зі спеціями і трохи оливкової олії.

Дієтичний плов

108 ккал/100 г, Б-8 г, Ж-1 г, У-17 г

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 450 г
  • Рис дві склянки
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Одна середня морква
  • Вода — 4 ст
  • Часник — 1 зубчик
  • Масло рослинне — 1 ст. л.
  • Сіль приправа до смаку

Приготування:

  1. Куряче філе промити і порізати шматочками.
  2. Моркву крупно натирається, а цибуля ріжеться шматочками.
  3. У каструлю наливається олію і туди викладається філе птиці. Потім вибирається режим «випічка» і шматочки 15 хвилин обсмажуються з різних сторін (кришка при цьому залишається відкритою).
  4. Після цього туди ж відправляється цибулю і моркву, і всі продукти ще смажаться десять хвилин.
  5. Зверху висипається рис, який заливається двома склянками води. Додається сіль і приправи, страва перемішується. У середину кладуть зубчик часнику і встановлюється режим «плов». Готується блюдо за замовчуванням.

Запіканка з індички і гарбуза

111 ккал/100 г, Б-11 г, Ж-5 г, У-3 г

  • Стегно або філе індички 450 г
  • Гриби, свіжі або заморожені будь — 250 г
  • Гарбуз — 400 г
  • Одне куряче яйце

Приготування:

  1. Гарбуз очищається від шкірки і м’якоті, а потім її потрібно дрібно натерти.
  2. М’ясо індички ріжеться шматочками. Всі ці продукти відправляються в блендер, куди додаються ще й гриби. Отримана суміш гарненько перемелюється.
  3. В цей же час окремо збивається білок курячого яйця разом з сіллю. Яєчний складу вливається в м’ясну суміш і все добре перемішується.
  4. Чаша мультиварки змащується маслом і туди відправляється вся маса. Вибирається режим «випічка» і запіканка готується 30 хвилин.
Читайте також:  Запіканка сирна: дієтичні рецепти в духовці з фото

Відео рецепт: Гарбузовий суп:

Всі описані рецепти готуються досить швидко і легко. При цьому використовуються прості продукти, які завжди можна знайти на прилавках магазинів. А готові страви виходять дуже смачними, ароматними і поживними. Їх низька калорійність не дозволяє організму накопичувати зайві кілограми і підтримує наявну стрункість фігури. З такими рецептами можна худнути з задоволенням!