дієтичні Салати для схуднення: рецепти

У більшості випадків основу дієтичного меню складають всілякі салати. Це пов’язано з тим, що їх готують з натуральних продуктів, що володіють жиросжигающие ефект. Обов’язковою умовою при схудненні є використання свіжих овочів і фруктів, які відрізняються низькою калорійністю.

Для бажаючих скинути непотрібні кілограми необхідно збагатити щоденне меню овочевими салатами з буряка, моркви, гарбуза, огірків, болгарського перцю, редиски, а також білокачанної капусти, всілякої зелені. Ці продукти добре поєднуються з вареними яйцями, курячим філе, твердим або м’яким нежирним сиром, в тому числі яблуками, сливами, манго, креветками, крабовими паличками.

В якості заправки для салатів можна використовувати рослинне або оливкове масло, свіжовичавлений лимонний або апельсиновий сік, натуральний йогурт, а також нежирну сметану.

Рецепти корисних салатів для схуднення

Капустяно-морквяний мікс

  • Білокачанна капуста — 300 г
  • Морква — пара штук
  • Яблука — пара середніх за розміром
  • Рослинна олія — 60 мг
  • Лимон — половина цитруса
  • Петрушка — 20 г
  1. Подрібнюють на тертці моркву, капусту, яблуко.
  2. З лимона вичавлюють сік, додають до продуктів.
  3. Салат збагачують маслом, рубаною зеленню, сіллю.
  4. Все перемішують, залишають на півгодини в холодному місці.

Курино-сирне насолода

  • Куряче філе — 300 г
  • Сир твердих сортів — 100 г
  • Болгарський червоний перець — половина
  • Зелень — 20 г
  • Нежирна сметана — 3-4 ст. л.
  • Трохи солі
  1. Куряче філе відварюють, нарізають на маленькі шматочки.
  2. Сир, перець представляють соломкою і змішують з філе.
  3. Отриману масу заправляють сметаною, прикрашають зеленню, додають сіль.

Овочева гармонія з горіхами

  • Редис — 2 шт.
  • Огірок — один невеликий
  • Селера — один стебло
  • Будь-яка зелень — 20 г
  • Волоські горіхи — 3-4 шт.
  • Олія оливкова — 50-80 г
  • Натуральний йогурт — 100 г
  • Сіль — щіпка
  1. Очищені редиску і огірок нарізають, додають подрібнену петрушку, селеру, горіхи.
  2. Масу перемішують, заправляють олією, йогуртом, в кінці солять.

Манговий-огірковий союз

  • Манго — 1 шт.
  • Зелений огірок — 2 шт
  • Зелений салат — кілька листочків
  • Болгарський червоний перець — 1 шт.
  • Лимон — половина
  • Масло рослинне — 50 г
  • Сіль за бажанням
  1. Нарізають манго, огірки кубиками.
  2. Подрібнені продукти з’єднують з червоним перцем, на різаними кільцями, вичавлюють лимон, додають масло, сіль.
  3. Суміш ретельно перемішують і залишають на півгодини в холодильнику.
Читайте також:  Дієтичні страви з сиру: рецепти з фото прості і смачні

Сирно-буряковий альянс

  • Буряк — одна невелика
  • М’який сир — 50 г
  • Шпинат — 30 г
  • Гарбузове насіння — жменька
  • Оливкова олія — 50 г
  • Сіль за смаком
  1. Буряки варять до повної готовності, очищають, нарізають кружечками.
  2. Промитий і обсушенный шпинат кладуть на тарілку, зверху доповнюють буряк, подрібненим сиром, гарбузовим насінням.
  3. Салат поливають маслом, додають сіль.

Рисово-кукурудзяна радість

  • Рис — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Солодка кукурудза (з-під консервної банки) — 100 г
  • Крабові палички — 70 г
  • Кефір — 50-100 г
  • Зелень — 20 г
  • Трохи солі
  1. Зварений рис з’єднують з кукурудзою, нарізаними крабовими паличками.
  2. Варять круто яйце, подрібнюють на тертці, додають до отриманої масі.
  3. Салат заправляють кефіром, солять, прикрашають дрібно січеною зеленню.

Фруктово-овочевий мікс на меду

  • Гарбуз — 180-200 г
  • Морква — одна середня
  • Яблуко солодке — пара штук
  • Горіхи волоські — 30-50 г
  • Мед — 1 ст. л
  1. Очищену гарбуз подрібнюють на тертці, змішують з протертою морквою.
  2. Яблука очищають, знімають серцевину, натирають на тертці.
  3. Горіхи подрібнюють ножем.
  4. Всі продукти з’єднують, збагачують медом, добре перемішують.

Буряково-горіховий мікс

  • Буряк — пара невеликих коренеплодів
  • Горішки волоські — одна жменя
  • Чорнослив — 50 г
  • Йогурт — 100 г
  • Часник — 1 зубчик
  1. Буряк попередньо відварюють, очищають, подрібнюють на тертці.
  2. Чорнослив нарізають кружечками.
  3. Волоські горіхи подрібнюють ножем.
  4. Вищеописані продукти змішують, додають протертий часник, сіль.
  5. В кінці масу збагачують йогуртом.

Мікс з куркою, яблуком, селерою і волоськими горіхами

  • Філе курки — один невеликий шматок
  • Черешок селери — 1 шт
  • Яблуко зелене — 1 шт
  • Виноград — одна невелика гілочка
  • Волоські горіхи — одна жменя
  • Лимонний сік — за смаком
  • Йогурт натуральний — 100 р.
  1. Окремо варять куряче філе протягом 15 хвилин. Бульйон можна збагатити в процесі варіння морквою, однією цибулиною, пару лаврових листів.
  2. Після закінчення зазначеного часу залишають відвар ще на 15 хвилин.
  3. Горіхи подрібнюють за допомогою ножа, підсушують їх на сковороді.
  4. Нарізають селера, виноград навпіл, яблуко і остигле філе маленькими шматками.
  5. Всі продукти перемішують, заправляють йогуртом, посипають сіллю.
Читайте також:  дієтичні Супи - рецепти для схуднення

Відео: Дієтичний салат з тунцем та ін. смачні рецепти

Будь-який із запропонованих рецептів допоможе не тільки скинути зайву вагу, але і поліпшити стан печінки, нирок, шлунку, а також шкіри, нігтів.