Дієтичне вівсяне печиво – 10 рецептів з фото

Дотримуючись довгий час дієту, або дотримуючись правильного харчування, настає період, коли особливо хочеться з’їсти що-небудь смачне й борошняне. Але про здоби звичайної можна забути, інакше кілограми знову підуть вгору. Зате можна звернути увагу на смачні рецепти дієтичного вівсяного печива. Таке домашнє печиво забезпечить організм енергією на довгий час, вгамує голод і не спровокує набір ваги. А щоб не забувати про правильне харчування, в рецептах вказано калорійність готового страви.

Вівсяне печиво з бананом і кокосовою стружкою

(154 ккал/100 г, Б-5 г, Ж-5 г, У-23 г)

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 1 ст.
  • Кефір 1% жирності — 1 ст.
  • Банан (краще брати самий стиглий) — 100 г
  • Кокосова стружка — 10 г

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці заливаються кефіром і в такому стані залишають на 20 хвилин.
  2. Як тільки вівсянка розбухне, до неї додається кокосова стружка.
  3. Банан розминається виделкою і змішується з вівсяними пластівцями.
  4. З отриманої маси формуються печива середнього розміру, які випікаються в духовці 15 хвилин при 180 градусах.

Житнє печиво з вівсяними пластівцями і кокосовою стружкою

(154 ккал/100 г, Б-5 г, Ж-5 г, У-23 г)

Інгредієнти:

  • борошно житнє — 200 г
  • яйця — 3 шт.
  • цукор — ¾ склянки
  • масло вершкове — 100 г
  • вівсяні пластівці — 4 ст. л
  • кокосова стружка — 2-3 ст. л.
  • розпушувач — 2 ч. л.
  • сіль — щіпка
  • ванілін — на кінчику ножа

Приготування:

  1. Яйця збити з цукром, додати розм’якшене масло, пластівці, стружку, сіль, ванілін і розпушувач. Все перемішати.
  2. Всипати борошно, замісити тісто. Тісто має вийде такої консистенції, щоб його можна було розкласти ложкою (не сильно густе)
  3. Деко змастити олією
  4. Викласти з допомогою столової ложки тісто на деко
  5. Відправити в духовку, розігріту до 170-180 °С (на 15-20 хвилин)
  6. На готове печиво можна посипати пудрою і вівсяними пластівцями.
Читайте також:  Запіканка сирна: дієтичні рецепти в духовці з фото

Дієтичне вівсяне печиво на кефірі

(253 ккал/100 г, Б-7 г, Ж-6, В-44 р)

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 300 г
  • Кефір з низькою жирністю — 300 мл
  • Сухофрукти (курага і чорнослив) — 100 г
  • Щіпка кориця
  • Ванілін щіпка

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці заливаються кефіром, перемішуються і залишають на 40 хвилин для набухання.
  2. Сухофрукти ретельно промиваються окропом, нарізати маленькими шматочками і приєднуються до пластівців.
  3. В отримане тісто додається кориця з ваніллю і готова маса добре перемішується. З неї робляться коржі, які випікаються в розігрітій духовці до 200 градусів 20 хвилин.

Вівсяне печиво з вівсяних пластівців

(170 ккал/100 г, Б-9 г, Ж-5, У-20 р)

Інгредієнти:

  • Геркулес — 270 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Яблуко — 300 г
  • Груша — 1 шт.
  • Щіпка кориця

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці злегка обсмажують на розпеченій сковороді без додавання масла.
  2. Яблуко очищається від шкірки і натирається на дрібній тертці. Те ж саме проробляється з грушею. Фрукти краще вибирати стиглі, щоб тим самим надати печінкою натуральну солодкість.
  3. Вівсянка з’єднується з отриманим фруктовим пюре і вся маса ретельно перемішується.
  4. В самому кінці В тісто додаються курячі яйця і кориця.
  5. Деко застеляється пергаментним папером, з вівсяної маси руками робляться печива, які потім випікаються при температурі 150 градусів до повної готовності.

Вівсяне печиво з сиром

(161 ккал/100 г, Б-10 г, Ж-3, В-25 м)

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 170 р
  • Сир 3% жирності — 250 р
  • Мед — 1 ст. л.
  • Фініки — 50 г
  • Банан — 50 г

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці збиваються в блендері до стану порошку.
  2. До розсипчастої маси додається сир і ретельно перемішується.
  3. Банан розтирається виделкою і теж відправляється до тесту.
  4. Фініки миються, ріжуться на шматочки і додаються до решти інгредієнтів.
  5. В самому кінці В тісто відправляється мед, після чого воно ще раз перемішується, і з нього робляться круглі печива, які потім випікаються 20 хвилин при 180 градусів.
Читайте також:  Дієтичні страви з кабачків з фото: прості і смачні

Печиво вівсяне з яблуками

(170 ккал/100 г, Б-9 г, Ж-5, У-21 м)

Інгредієнти:

  • Геркулесові пластівці — 200 г
  • Кип’ячена вода — 70 мл
  • Яблуко — 2 шт. середнього розміру
  • Куряче яйце — 1 шт.
  • Кориця — 5 г

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці заливаються водою і залишають на 10 хвилин для розбухання.
  2. З яблук знімається шкірка, вичищається серцевина, і вони натираються на самій дрібній тертці. Після чого відправляються до вівсянці.
  3. В отримане тісто додається яйце і кориця, вся суміш ретельно перемішується, і з неї формуються невеликі круглі печінки, які випікаються при 150 градусах близько 25 хвилин.

Вівсяне печиво без борошна і цукру

(260 ккал/100 г, Б-16 г, Ж-4, В-40 г)

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 120 г
  • Баночка дитячого харчування абрикосового
  • Знежирений — сир 150 г

Приготування:

  1. Пластівці разом з сиром викласти у будь-яку ємність і збити блендером до однорідного стану.
  2. До отриманої суміші додати дитяче харчування і все перемішати.
  3. З готового тіста сформувати тонкі коржі, які викладаються на деко і випікається при 180 градусах протягом 20 хвилин.

Дієтичне вівсяне печиво в домашніх умовах

(246 ккал/100 г, Б-6 г, Ж-5 г, У-45 г)

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 200 р.
  • Курага або чорнослив — 60 р.
  • Молоко — 100 р.
  • Банан — 1 шт.
  • Яблуко — 1 шт.
  • Шоколад (або какао) — 10-20 г
  • Горіхи подрібнені — 30 г

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці перемішати з подрібненими сухофруктами, горіхами, кокосовою стружкою, роздрібнений шоколадом і натертим яблуком.
  2. Банан збити з молоком до однорідної консистенції, міксером.
  3. Все перемішати
  4. З тіста сформувати кульки і викласти на деко (змащений маслом)
  5. Випікати в розігрітій духовці (180 градусів) 25-30 хвилин

Вівсяне печиво з медом

(170 ккал/100 г, Б-6 г, Ж-2, У-15 м)

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 200 г
  • Вода кип’ячена — 130 мл
  • Мед — 2 ст. л.
Читайте також:  Салати без майонезу: рецепти з фото прості і смачні!

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці заливаються водою на 10 хвилин.
  2. Мед розтоплюється на водяній бані до рідкого стану, після чого додається до пластівців.
  3. Тісто перемішується, і з нього робляться невеликі кульки. Щоб легше було ліпити з такої тягнеться маси руки кожен раз можна змочувати у холодній воді.
  4. Випікати такі вівсяні кульки потрібно 25 хвилин при 150 градусах.

Вівсяне печиво з родзинками

(210 ккал/100 г, Б-15 г, Ж-4, В-21 м)

Інгредієнти:

  • Геркулесові пластівці — 2 ст.
  • Родзинки — 30 г
  • Куряче яйце — 1 шт.
  • Волоські горіхи — 10 г
  • Ванілін на кінчику ножа
  • Кориця — 5 г

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці кілька секунд обсмажують на розпеченій сковороді. Тут важливо стежити за тим, щоб вони трохи підрум’янилися і придбали золотистий колір. Перетримувати їх не можна, інакше вівсянка почне сильно гірчити.
  2. Ізюм залити окропом і залишають на 5 хвилин для розбухання.
  3. Волоський горіх рубається ножем до дрібного стану.
  4. До пластівців додається родзинки з горіхами, після чого туди вбивається яйце, і вся маса добре перемішується.
  5. В самому кінці додається ванілін і кориця. З готового тіста зліплені печінки, які випікаються 15 хвилин при 180 градусах.

Всі рецепти готуються швидко і з найпростіших продуктів. При цьому кожна така випічка виходить смачною, ароматною і корисною. Домашнє вівсяне печиво можна їсти, не хвилюючись за вигини своєї фігури.

Всім приємного апетиту, ходімо снідати!