Дієтичне пироги: рецепти з фото

Навіть сидячи на дієті в якийсь момент хочеться побалувати себе і своїх домочадців смачною і ароматною випічкою. Але багатьом людям, котрі худнуть здається, що все борошняне повністю потрапляє під заборону. Однак існують рецепти дієтичних пирогів, які не позначаться на вигинах фігури і не посприяють набору ваги.

Морквяний пиріг

(112 ккал/100 г, Б-5.2 м, Ж-4, В-12 м)

  • Морква — 300 г
  • Йогурт з нульовою жирністю, але з фруктовими добавками — 200 г
  • Яйця — 4 шт. (три білка і один жовток)
  • Висівки вівсяні — 300 г
  • цукор — 25 г
  • Розпушувач дтеста — 1ч.л.
  • Молоко — 180 мл
  • Масло вершкове — 10 г

Приготування:

  1. Жовтки відокремлюють від білків, після чого три білка, один жовток і цукор збиваються;
  2. Вівсяні висівки (можна замінити звичайними пластівцями) заливаються молоком. Морква очищається і дрібно натирається, після чого змішується з вівсяними висівками;
  3. У цей момент духовка ставиться на розігрів (до 180 градусів). У тісто з тертою морквою додається йогурт і розпушувач. Після чого отриману масу змішують із збитими білками до однорідного стану;
  4. Форма застеляється пергаментним папером і змащується олією. У неї рівномірно виливається тісто і ставимо в духовку на 50 хвилин;
  5. Виймати готовий морквяний пиріг з форми потрібно тоді, коли він трохи охолоне.

Яблучний пиріг

(80 ккал/100 г, Б-4 г, Ж-1.2, У-7.3 м)

  • Манка — 1 стакан
  • Два курячих яйця (тільки білок)
  • Кефір з жирністю до одне відсотка — 1 ст.
  • Яблука — 5 шт.
  • Цукор тростинний — 2 ст. л.
  • Ванілін дрібку

Приготування:

  1. Манка попередньо замочується в кефірі на півгодини, щоб крупа трохи розбухла.
  2. Білки яєць збиваються віночком до міцною, пишної піни.
  3. У масу з манкою додається цукор і щіпка ванілі.
  4. Потихеньку в це тісто додаються яєчні білки. Робити це краще за допомогою дерев’яної ложки.
  5. Духовку треба розігріти до 190 градусів. І поки вона розігрівається, помиті яблука нарізати тонкими часточками. Шкірка знімається за особистим розсудом.
  6. Для запікання краще брати роз’ємну форму, яка вистилається пергаментним папером і трохи присипається манкою.
  7. На дно форми викладаються порізані яблука, а зверху вони заливаються тестом. На тісто можна також викласти кілька яблучних часточок.
  8. Випікають пиріг приблизно сорок хвилин.
Читайте також:  Смузі для схуднення: 10 рецептів для блендера з фото

Пиріг в мультиварці

(101 ккал/100 г, Б-9 г, Ж-4, В-8.9 м)

  • Геркулесові пластівці — 200 г
  • Житнє борошно — 140 г
  • Курячі білки — 2 шт. і одне ціле яйце
  • Кефір (1,5% жирності) — 1 склянка
  • Мед — 3 ч. л.
  • Груша — 3 шт.
  • Розпушувач — 1 ч. л.

Приготування:

  1. В окремій мисці змішайте вівсяні пластівці, борошно і розпушувач.
  2. В іншій мисці змішується кефір, мед і одне яйце.
  3. Потім яєчні білки збиваються в стійкі піки. Для цього їх можна попередньо охолодити і при збиванні додати трішки солі.
  4. Після цього сухі інгредієнти з’єднуються з рідкими компонентами, після чого в тісто акуратно і повільно вводиться білкова піна. Вся отримана маса перемішується і залишають на 15 хвилин в спокійному стані.
  5. Груші треба помити, очистити від шкірки і м’якоті, а потім вони нарізаються кубиками.
  6. Чаша мультиварки застеляється папером для випікання, туди викладається груша, порізана шматочками, а зверху фрукти заливаються підготовленим тістом.

7 Мультиварка включається на програму «Випічка», а пиріг готується приблизно сорок хвилин.

Пиріг з сиром

(64 ккал/100 г, Б-9 г, Ж-3.2, У-7 г)

  • Сир з нульовою жирністю — 300 г
  • Стигла вишня (краще у свіжому, але можна і в замороженому вигляді) — 200 г
  • Куряче яйце
  • Манка — 2 ст. л.
  • Сода (щіпка)
  • Сметана (15% жирності) — 1 ст. л.

Приготування:

  1. У глибокому посуді змішується сир з манкою, куди потім додається яйце і сода. Всі компонент ретельно перемішуються.
  2. Вишня промивається і просушується. Після чого ягоди додаються до сирної маси.
  3. В самому кінці В тісто додається сметана.
  4. Силіконова форма змащується трохи вершковим маслом, потім туди виливається вся сирна маса.
  5. Пиріг випікається в духовій шафі при 180 градусах близько півгодини.

Пиріг з капустою

(115 ккал/100 г, Б-3.6 м, Ж-2.7, У-20 р)

  • Кефір 1,5% жирності — 1 стакан
  • Борошно (вівсяна або житнє) — 1 склянка
  • Одне яйце
  • Сода — 1 ч. л.
  • Білокачанна капуста — 300 г
  • Морква і цибулина (всі по одній штуці)
  • Сіль щіпка
  • Цукру — 5 г
  • Кукурудзяна олія — 1 ст. л.
Читайте також:  Дієтичні рецепти страв для схуднення в домашніх умовах

Приготування:

  1. Для того, щоб приготувати такий пиріг, капусту можна використовувати і в свіжому вигляді, якщо часу зовсім немає. А можна трохи її протушкувати. Її потрібно дрібно нашаткувати. Сковороду прогріти і поставити на середній вогонь, додати туди трошки оливкової олії і почати гасити капусту.
  2. Морквина очищається, треться на середню тертку і додається до капусти. В овочі можна трохи додати води, щоб вони стали ще м’якшими. А в кінці таке асорті солиться.
  3. Кефір виливається в окрему ємність і туди додається сода. В цей момент повинні з’явитися пухирці. Можна, щоб посилити дію, додати дрібку лимонної кислоти.
  4. У кефір потім додається цукровий пісок і яйце. Всі інгредієнти добре перемішуються між собою, а потім туди ж акуратно і повільно вводиться просеянная борошно.
  5. Форма для запікання змащується маленьким шматочком масла. Потім туди викладається овочевий шар, який зверху заливається тестом. Потім знову капуста і знову тісто, і так, поки підготовлені інгредієнти не закінчаться.
  6. Духовка розігрівається до 180 градусів. Пиріг ставиться на півгодини.

Вівсяний пиріг

(210 ккал/100 г, Б-10 г, Ж-5, У-21 м)

  • Пластівці вівсяні — 2,5 ст.
  • Стружка кокосова — 0,75 ст.
  • Цукор — 175 г
  • Борошно житнє — 150 г
  • Половина чайної ложки розпушувач
  • Молоко нежирне — 80 мл
  • Яйце куряче — 1 шт.

Приготування:

  1. Змішати вівсянку з подрібненої кокосовою стружкою.
  2. Зверху додати житнє борошно і розпушувач, перемішати сухі інгредієнти між собою.
  3. Окремо збити куряче яйце з цукром. Додати туди молока.
  4. З’єднати між собою дві отримані суміші, суху і рідку. Після чого тісто добре перемішати.
  5. Тісто виливається в силіконову форму і ставиться в духовку на 20 хвилин при 180 градусів.

Пиріг на кефірі

(120 ккал/100 г, Б-6 г, Ж-4, В-22 м)

  • Борошно кукурудзяне — 80 г
  • Курячі яйця — 2 шт.
  • Кефір з нульовою жирністю — 110 мл
  • Банани — 100 г
  • Розпушувач щіпка
  • Ванільний цукор — 10 г

Приготування:

  1. Кукурудзяне борошно змішати з ванільним цукром і розпушувачем.
  2. В окремій мисці збити яйця, а потім додати до них кефір.
  3. В рідку суміш акуратно вести суху масу. При цьому потрібно постійно помішувати тісто, щоб не утворилося грудочок.
  4. Взяти силіконову форму для випічки і вилити туди тісто. Порізати банан на шматочки і викласти їх зверху в довільному порядку. Поставити пиріг в духовку на 25 хвилин (200 градусів)
Читайте також:  Дієта Кіма Протасова: рецепти 1-2 тиждень

Пиріг без борошна

(80 ккал/100 г, Б-7 г, Ж-3, У-13 г)

  • Персики — 3 шт.
  • Куряче яйце, одне
  • Нежирний кефір — 500 мл
  • Вівсяні пластівці — 4 ст. л.
  • Манка — 5 ст. л.
  • Сода
  • Кориця і ванілін
  • Фініки — 7 шт.

Приготування:

  1. У миску налийте кефір і додати до нього трошки соди.
  2. Потім окремо збити яйце, яке потім додається в кефір, і вся маса перемішується.
  3. В цю ж масу додається манка, вівсяні пластівці, ванілін і кориця. Всі сухі інгредієнти ретельно перемішуються між собою, і тісто залишають на 15 хвилин, щоб манка набухла.
  4. 4.Фініки помити, вийняти з них кісточки і порізати на дрібні шматочки.
  5. Персики миють і ріжуться тонкими кружечками. Потім фрукти шаром викладаються на дно силіконової форми, після чого зверху заливаються готовим тестом.
  6. Пиріг випікається сорок хвилин при 190 градусах. Виймати його потрібно після повного остигання.

Гарбузовий пиріг

(150 ккал/100 г, Б-7 г, Ж-8, В-16 г)

  • Гарбузова м’якоть — 500 г
  • Вівсяне борошно — 270 г
  • Два яйця
  • Йогурт з низькою жирністю без цукру і фруктових добавок — 210 мл
  • Волоські горіхи — 120 г

Приготування:

  1. Гарбуз треба очистити від шкірки і насіння, після чого порізати на шматочки. Потім її м’якоть потрібно запекти в мікрохвильовій печі до м’якого стану.
  2. Потім гарбуз збити блендером, щоб з неї вийшло пюре.
  3. Вівсяну муку потрібно змішати з курячим яйцем, а потім до цих компонентів додати йогурт.
  4. Волоські горіхи потрібно дрібно порубати ножем, змішати їх з тестом, а потім туди ж додати запечену гарбуз. Всі інгредієнти ретельно перемішуються.
  5. Форму для випікання змастити маленьким шматочком вершкового масла, вилити в цю ємність тісто і поставити пиріг в духовку (200 градусів) на півгодини.

Відео: Дієтичний курячий пиріг