Дієтична випічка для схуднення: Рецепти з фото

Намагаючись схуднути і відмовляючи собі у всіх смакоти, в тому числі і в ароматної випічки, людина тільки шкодить своєму організму. Довго не отримуючи того, що раніше приносило задоволення, він може потім зірватися і спровокувати ще більший набір ваги. Ніхто не говорить, що потрібно поглинати калорійні тістечка, але дозволити трохи дієтичної випічки цілком можна. Тим більше що така їжа буде стимулювати гормон щастя, не поповнюючи при цьому жирові запаси організму і піднімаючи цукру в крові. Тому низькокалорійної випічкою можна насолоджуватися в своє задоволення і не думати про зайві кілограми. А тепер можна перейти до самих рецептами.

Рулет з яблуками та родзинками

На 100 грам – 170.3 ккал Б/Ж/У — 5/6.6/22.8

Інгредієнти:

  • Борошно житнє 150 р.
  • Щіпка солі
  • Оцет 9% — 1 ст. л.
  • Яблука зелені-2 шт.
  • Родзинки 30 г
  • Оливкова або інше масло рослинного походження 1 ч. л.
  • Стевія 3 ч. л. або за смаком (цукрозамінник)
  • Сік лимона 1 ст. л.
  • Кориця в молотом стані 3 ч. л.
  • Мускатний горіх 5 р.
  • Жовток для подальшого змащування

Приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього борошно змішуємо з сіллю, додаємо туди оцет і трохи води. Замішуємо тягуче м’яке тісто, робимо з нього кулю, який потрібно обернути харчовою плівкою і на годину покласти в холодильник.
  2. Для приготування начинки треба взяти родзинки і попередньо замочити його в гарячій воді на п’ять хвилин. Яблука чистимо і дрібно нарізаємо.
  3. Змішуємо яблука з родзинками. До них додаємо лимонний сік, корицю, мускатний горіх і стевію. Всі компоненти ретельно змішуються.
  4. Тісто дістається з холодильника, ділиться на три частини, кожна з яких розкачується в невеликий пласт.
  5. Кожен шар змащується олією, і вони накладаються один на одного. А зверху викладається приготовлена начинка і всі разом загортається в рулет.
  6. Збивається жовток яйця, яким потім змащується тісто. Рулет відправляється в духовку (180 градусів) на півгодини.
Читайте також:  Запіканка сирна: дієтичні рецепти в духовці з фото

Банановий тортик

На 100 грам – 97 ккал Б/Ж/У — 10/2/15

Інгредієнти:

  • Банани-4 шт. середнього розміру
  • Вівсяні висівки 7 ст. л.
  • Розпушувач 0,5 ч. л.
  • Яйця курячі 9 шт.
  • Желатин 1 ст. л.
  • Лимонна кислота 1 гр.

Приготування:

  1. Два банана потрібно розім’яти виделкою до пюреобразного стану.
  2. До готового банановому пюре додається розпушувач, висівки і п’ять яєчних жовтків. Всі компоненти ретельно перемішуються.
  3. Окремо збиваються білки (5 шт.) в міцну піну, які потім акуратно вводяться в бананову масу. Отримане тісто випікаємо в духовці на середньому вогні близько 20 хвилин. У результаті повинна вийде пишний бісквіт.
  4. Желатин заливають трьома великими ложками води і залишають в такому стані на кілька хвилин.
  5. Чотири яйця збиваються в піну, до них додається дрібка лимонної кислоти.
  6. З желатину зливається зайва вода, і він змішується з збитими яйцями, а потім така маса доводиться до загустіння на водяній бані.
  7. До готової масі додається два розім’ятих банана, все перемішується і отриманим кремом змащується розрізаний на частини бісквіт.

Дієтичні капустяні оладки з сиром

На 100 грам – 105 ккал Б/Ж/У— 7.8/4/9

Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста 200 р.
  • Натуральний несолодкий йогурт 1 ст. л.
  • Яйце 1 шт.
  • Сир малосоленый 50 р.
  • Борошно житнє 2 ст. л.
  • Розпушувач одна щіпка
  • Маленька щіпка сіль

Приготування:

  1. Капусту потрібно дрібно нашаткувати і на кілька хвилин відпустити в киплячу підсолену воду. Потім її слід відцідити на друшляк, дати охолонути, злити зайву рідину.
  2. До капусти додається яйце, йогурт і тертий сир. Все добре перемішується.
  3. До капустяної маси засипається борошно і додається сіль, а також розпушувач. Остаточна маса повинна вийти не дуже густий, і вона на 30 хвилин відправляється в холодильник.
  4. Деко застеляється пекарської папером, а з тіста з допомогою ложки на нього викладаються оладки, які потім випікаються 20 хвилин в духовці.

Сирні булочки

На 100 грам – 118 ккал Б/Ж/У— 11.6/2.9/10.4

Читайте також:  Дієтичні рецепти страв для схуднення в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Маложирний сир 200 гр.
  • Натуральний йогурт 200 гр.
  • Цільнозернові борошно 80 гр.
  • Яйце 1 шт.

Приготування:

  1. Борошно змішують з яйцем і йогуртом в однорідну масу.
  2. Сир протирають і додається до отриманого тесту, яке відправляється на 15 хвилин у холодильник.
  3. Тісто ріжеться на шматочки і з них формуються булочки. Їх поверхню можна змастити яєчним жовтком і відправити в духовку на півгодини.

Вівсяне печиво

На 100 грам – 87 ккал Б/Ж/У— 10.5/3/12.3

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці дрібного помелу 500 р.
  • Кефір 200 мл
  • Курага і чорнослив 150 р.
  • Мед рідкий 40 мл.
  • Ванілін і кориця

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці заливаються кефіром і в такому стані залишаються на 40 хвилин.
  2. Сухофрукти ретельно миють, нарізають дрібними шматочками і змішуються з корицею і ваніллю.
  3. До маси їх сухофруктів додаються вівсяні пластівці і з отриманого тесту катаються маленькі кульки, які потім потрібно приплюснути і викласти на деко.
  4. Випікається печиво 25 хвилин при 180 градусах.

Запечені яблука

На 100 грам – 103 ккал Б/Ж/У— 9.8/1.2/13.2

Інгредієнти:

  • Яблука кисло-солодкі 6 шт.
  • Сир нежирний 300 р.
  • Мед рідкий 6 ст. л.
  • Кориця 2 ч. л.
  • Червона смородина (заморожена) 200 р.

Приготування:

  1. Яблука обдають окропом, у них видаляється серцевина, і зверху роблять невеликі надрізи.
  2. Сир розминається з медом і корицею, а потім до нього додається смородина. Для полегшення всю масу можна збити блендером.
  3. Яблука починаються готової сирною пастою і відправляються в духовку на 15 хвилин (200 градусів).
  4. За кілька хвилин до готовності їх можна посипати невеликою кількістю цукрового піску, щоб утворилася красива і рум’яна карамельна скоринка. На стіл яблука краще подавати в охолодженому вигляді.

Вишневий пиріг

На 100 грам – 116 ккал Б/Ж/У— 14.7/2.8/11

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці 1 стакан
  • Мед 1 ч. л.
  • Яйце 1 шт.
  • Знежирений кефір 100 мл
  • Вишня без кісточки 250 гр.
  • Харчова сода 1 ч. л.
  • Оцет кілька крапель (для гасіння соди)
  • Пакетик ваніліну
Читайте також:  Салати без майонезу: рецепти з фото прості і смачні!

Приготування:

  1. Пластівці вівса необхідно подрібнити в порошок за допомогою міксера або блендера.
  2. Отримане борошно змішується з кефіром і медом.
  3. Яйце збивається в піну, до нього додається весь ванілін, і маса добре перемішується.
  4. До вівсяному борошні додається яєчна суміш. Туди додається сода, гашене оцтом і вишня.
  5. Духова шафа розігрівається до 200 градусів, деко трохи змащують вершковим маслом.
  6. Тісто викласти на деко і випікають 40 хвилин. Готовий пиріг можна їсти як в теплом, так і в охолодженому вигляді.

Всі описані дієтичні рецепти легко повторити в домашніх умовах, не витрачаючи на це багато часу. А випічка виходить настільки смачною та корисною, що їй може насолоджуватися вся родина.