Дієта Кіма Протасова: рецепти 1-2 тиждень

Ізраїльський дієтолог Кім Протасов є автором унікальної системи живлення, яка визнана лікарями як найбільш безпечна і здорова. Дотримуючись популярної «Протасовки» протягом 5 тижнів, можна кардинально змінити свої харчові пристрасті і пристойно схуднути. Основним продуктом харчування стають сирі овочі, кисломолочні продукти 5% жирності, яблука (не більше трьох на день). Крім цього, дозволяється вживання одного вареного яйця. Слід повністю відмовитися від солодкого, і пити каву і чай без цукру. Жирні продукти виключаються, натомість споживання чистої води доводиться до 2 л в день.

Якщо у точності дотримуватися всі рекомендації дієтолога, то через 5 тижнів ви схуднете приблизно на 8 кг. Щоб не набрати втрачену вагу, протягом тих же 5 тижнів потрібно поступово виходити з дієти, а наступні 8 тижнів виключити з раціону деякі продукти.

Перші два тижні найскладніші. Людина має на це час відмовитися від білків тваринного походження і є у великій кількості сирі овочі. Саме у великому, оскільки в них є клітковина, здатна якісно очистити організм від шлаків. Час сніданку, обіду і вечері призначається на власний розсуд, і що особливо приємно, розміри порцій також не принципові і залежать від настрою і бажання поїсти.

Пропонуємо вашій увазі рецепти страв, розрахованих для вживання на перші 2 тижні з п’яти. Готувати їх нескладно, а сам процес займе трохи часу. Страви, оформлені цікаво і з любов’ю, прикрасять ваші нелегкі будні і допоможуть наблизити закінчення дієти.

Рецепти до дієти Кіма Протасова:

Салат Вітамінний

Порція розрахована на 4-х чоловік. Необхідно взяти:

  • 2 середніх огірка;
  • 3 помідори;
  • 1 редька;
  • цибулина;
  • 1 болгарський перець;
  • сіль за смаком;
  • зелень петрушки;
  • столова ложка яблучного оцту або соку лимона.

Інгредієнти порізати соломкою, цибулю – півкільцями. Додати сіль, заправити оцтом. Перемішати і прикрасити зеленню петрушки, попередньо дрібно нарізаною.

Другий варіант салату передбачає додавання в кожну порцію одного курячого яйця, звареного круто.

Зелений салат

  • 2 огірка;
  • пучок зелені (базилік, кріп, петрушка, взяті в довільній пропорції);
  • пучок зеленого цибулі.
Читайте також:  Куряча грудка: 8 рецептів дієтичних з фото

Порізати огірки соломкою, додати дрібно посічену зелень і пір’я цибулі, перемішати. Заправляється страву сметаною (5% жирності).

Омлет з овочами

  • 1 яйце;
  • 2 перцю, 2 помідори;
  • 2 ложки молока;
  • півпучка зелені;
  • сіль і мелений чорний перець – по щіпці;
  • 2 столових ложки йогурту.

Злегка збити яйце з молоком і вилити суміш на сковороду з антипригарним покриттям. Омлет смажити з кожного боку по 3-4 хвилини. Остудити, порізати тонкими смужками і перемішати з порізаними овочами, посолити і поперчити. Заправити страву натуральним йогуртом.

Сирна піца

  • пачка сиру;
  • 1 яйце;
  • 3-4 ложки йогурту або кефіру;
  • сіль за смаком;
  • третина чайної ложки соди;
  • для начинки взяти перець, помідори, гірчицю без цукру, часник, сіль.

Змішати продукти для основи і спекти в духовці тонкий корж. Помідори очистити від шкірки і подрібнити у блендері. Додати порізаний кубиками перець і інші інгредієнти. Нанести начинку на корж рівномірним шаром. Прикрасити зеленню.

Салат з моркви, яблук і капусти

  • 1 морква;
  • 1 яблуко зелених сортів;
  • 100 г білокачанної капусти;
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком;
  • кмин;
  • 2 ст. л. натурального йогурту.

Морква і яблуко натерти на тертці з середніми отворами. Капусту дрібно нашаткувати і всі перемішати. Додати приправи за смаком, заправити салат йогуртом.

Фруктовий салат

  • 250 г свіжого ананаса;
  • 1 грейпфрут;
  • 1 груша;
  • кілька ягід полуниці (можна брати заморожену);
  • натуральний йогурт або вершки (5%).

Грейпфрут очистити від шкірки і плівок, розділити плід на часточки і порізати на шматочки середньої величини. Ананас і грушу порізати кубиками. Перемішати всі інгредієнти, включаючи полуницю, і залити 150 г вершків (йогурту). Креманку з салатом поставити на 30-40 хвилин у холодильник.

«Сендвічі» з баклажана

  • кисломолочний сир – 100 г;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст. ложки сметани;
  • баклажан середніх розмірів – 1 шт.
  • помідори — 2 шт.
  • сіль за смаком.

Баклажан порізати на кружечки товщиною 0,5 см і запекти їх в духовці при температурі 180* 6-7 хвилин. Змішати інші інгредієнти в однорідну масу і по чайній ложці викладати на кружечки баклажана. Звірку укласти порізані помідори кружечками і за бажанням прикрасити зеленню петрушки.

Читайте також:  Дієтичні страви з сиру: рецепти з фото прості і смачні

Фаршировані помідори з перцем і яйцем

  • 3 середніх помідора;
  • 100 г сиру;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 варене яйце;
  • листя салату;
  • сіль – щіпка.

У помідорів зрізати верхівки і вичистити ложкою м’якоть. Сир змішати з дрібно нарізаною перцем і яйцем. Масою начинити помідори і викласти їх на тарілку, застелене листям салату.

Запіканка з сиру і яблук

  • 200 грамова пачка 5% сиру;
  • 2 яблука;
  • 1 ч. ложка ванільного цукру;
  • 1 ч. ложка кориці.

Змішати сир і яблука, порізані часточками. Додати ванільний цукор, викласти масу у форму. Зверху посипати корицею і випікати страву при 180* 20 хвилин.

Білий салат «Сонечко»

  • 1 білий лук;
  • 1 редьку;
  • 1 варене яйце;
  • 2 ст. л. сметани;
  • сіль за смаком.

Очистити від шкірки чорну редьку і натерти її на дрібній тертці. Цибулю порізати тонкими півкільцями, яйце зварити круто і, відокремивши білок, порізати його соломкою. Інгредієнти перемішати, залишивши трохи білка для прикраси, посолити і заправити сметаною. Викласти в блюдо в салатник, посередині помістити жовток і з порізаного білка спорудити «промінчики» для сонечка.

Червоний салат

  • 1 помідор;
  • 2 болгарських перцю;
  • голівку червоної цибулі;
  • сіль, чорний мелений перець – по щіпці;
  • чайна ложка яблучного оцту або лимонного соку.

Нарізати овочі кільцями, скласти в миску, посолити і поперчити. Дочекатися, коли з’явиться сік і заправити оцтом.

Холодильник на кефірі