Дієтична запіканка з вівсянки: рецепти з яблуком, бананом, сиром, ягодами, горіхами

Коли ви худнете, як правило, доводиться дотримуватися низькокалорійного харчування. Однак це не означає, що вам доведеться накласти табу на солодощі, адже ви можете побалувати себе дієтичної запіканкою з вівсянки. Завдяки різноманіттю рецептів, ви завжди зможете приготувати оригінальний десерт.

Правила запікання

Пропонуємо вам правила запікання, які актуальні для всіх рецептів:

  • Форма для запікання обов’язково змащують маслом і лише після цього в неї вливається вівсяна маса для приготування.
  • Десерт запікається в духовці при температурі 170-180 градусів.
  • Час випікання – близько 30-40 хвилин до появи золотистої скоринки.

Взявши на озброєння правила запікання, можете приступити до вибору дієтичного рецепта.

Вівсяна запіканка з яблуками та корицею

Приготування такої запіканки не займе більше 40 хвилин, при цьому калорійність на 100 г не перевищує 150 ккал, тому можна сміливо подавати вранці зі склянкою апельсинового соку або кави.

Викладаємо на стіл:

  • яблука – 2 од.;
  • вівсяні пластівці – 1 стакан;
  • молоко маложирное – 300 мл;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • кориця – 3 ч. л.;
  • оливкова олія – 1 ч. л.;
  • куряче яйце – 1 од.;
  • цукрозамінник або мед.

Приступаємо до готування:

  1. Очищені яблука нарізаємо кубиками, в мисці з’єднуємо з корицею, вівсянкою, розпушувачем і підсолоджувачем. Все змішуємо.
  2. В окремій ємності змішуємо молоко і масло, збиваємо яйця. Перемішуємо до однорідної маси, а далі додаємо яблуко з вівсянкою.
  3. Вівсяну масу заливаємо у форму для запікання і ставимо в духовку!

Страва подається в холодному вигляді, а при бажанні можна присипати тертим волоським горіхом.

Ви можете приготувати яблучно-вівсяну запіканку з вишнею на воді за рецептом з відео:

Запіканка з вівсянкою і бананом

Рецепт цієї запіканки дуже простий і вимагає мінімальних базових інгредієнтів, які до того ж ви можете доповнювати на свій розсуд. Калорійність цієї випічки без борошна на 100 г – не більше 180 ккал.

Викладаємо на стіл:

  • вівсяні пластівці – 2 склянки;
  • стиглий банан – 2 од.;
  • куряче яйце – 1 од.;
  • маложирное молоко – 200 мл;
  • маложирний кефір – 200 мл;
  • сода – 1 ч. л.;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • мед за смаком.
Читайте також:  Фруктоза при схудненні: користь чи шкода, заміна цукру, протипоказання

Приступаємо до готування:

  1. У мисці змішуємо молоко, кефір, а далі додаємо вівсянку, соду, корицю та мед.
  2. Вбиваємо в миску яйце і все ретельно збиваємо, бажано за допомогою блендера.
  3. Вівсяну масу вливаємо у форму для запікання.
  4. Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кільцями, а далі викладаємо на тісто.
  5. Відправляємо масу запікатися.

Ви можете використовувати тільки молоко. У цьому випадку потрібно замінити соду розпушувачем або погасити її оцтом.

У наступному відео можна наочно побачити, як готується бананова запіканка з вівсяними пластівцями:

Шоколадна вівсяна запіканка

Якщо ви любителі шоколаду, цей рецепт неодмінно доведеться вам за смаком. Також читайте про шоколадній дієті, яка так популярна серед ласунів.

Викладаємо на стіл:

  • вівсяні пластівці – 2 склянки;
  • молоко маложирное – 2 склянки;
  • какао – півсклянки;
  • зрілий банан – 3 од.;
  • курячі яйця – 2 од.;
  • розпушувач – 0,5 ч. л.;
  • сіль – щіпка;
  • підсолоджувач (мед, цукрозамінник).

Приступаємо до готування:

  1. Банани очистити від шкірки, подрібнюємо виделкою або блендером до стану кашки. Додаємо какао, підсолоджувач, розпушувач, сіль, яйця. Все змішуємо до однорідної маси.
  2. У ємність з отриманою сумішшю заливаємо молоко, збиваємо все блендером, а далі додаємо вівсянку і змішуємо.
  3. Отриману масу вливаємо в посуд для випікання і відправляємо готуватися.

Готову запіканку при бажанні можна прикрасити сухофруктами, ягодами або горішками.

Вівсяна запіканка з сушеними ягодами і горіхами

Якщо ви любите горіхи, приготуйте запіканку за цим рецептом.

Викладаємо на стіл:

  • вівсяні пластівці – 2 склянки;
  • низькокалорійний йогурт – 2 ст. л.;
  • курячі яйця – 3 од.;
  • молоко маложирное – 300 мл;
  • сушені ягоди та горіхи за смаком;
  • цукрозамінник, ваніль, кориця;
  • сіль – щіпка.

Приступаємо до готування:

  1. У мисці змішуємо яйце і молоко. Збиваємо блендером або міксером, поступово додаючи цукрозамінник.
  2. Заливаємо вівсяні пластівці йогуртом, а через кілька хвилин додаємо ягоди.
  3. Змішуємо молочну масу з вівсянкою, а після кришимо горіхи, додаючи корицю і ванілін. Все ретельно перемішуємо.
  4. Викладаємо готову масу в посуд і відправляємо готуватися.

Спосіб приготування вівсяної запіканки з ягодами, горіхами і яблуком пропонується на відео:

Рецепти геркулесову запіканки

Геркулес – це тонкі вівсяні пластівці, які стануть основним інгредієнтом в рецептах наступних запіканок.

№1: З родзинками, яблуками і сиром

Викладаємо на стіл:

  • геркулес – 1 склянка;
  • сир маложирний – 150 г;
  • сметана маложирная – 4 ст. л.;
  • молоко маложирное – 1 склянка;
  • яблуко – 1 од.;
  • родзинки – 3 ст. л.;
  • куряче яйце – 1 од.;
  • цукрозамінник.
Читайте також:  Салати для схуднення: кращі дієтичні рецепти салатів

Приступаємо до готування:

  1. Геркулес заливаємо молоком і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він набух.
  2. Змішуємо сир і сметану, перетворивши в однорідну масу. Додаємо родзинки і натерте яблуко.
  3. Сирну масу з’єднуємо з вівсянкою і викладаємо у форму для запікання, попередньо змащену маслом. Відправляємо готуватися.

Коли запіканка буде готова, вона буде мати апетитну верхівку, яку можна присипати какао або корицею. Калорійність такої запіканки на 100 г – не більше 180 ккал.

№2: З чорницею

Викладаємо на стіл:

  • геркулес – 2 склянки;
  • чорниця (свіжа, заморожена) – 2,5 склянки;
  • молоко маложирное – 300 мл;
  • куряче яйце – 1 од.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • лимонна цедра – 1 ч. л.;
  • сік лимона – 2 ст. л.;
  • сіль, ванілін – щіпка;
  • підсолоджувач (цукрозамінник, мед).

При необхідності чорницю можна замінити іншими ягодами за смаком, причому як свіжими, так і замороженими.

Приступаємо до готування:

  1. У мисці змішуємо геркулес з сіллю, розпушувачем і лимонною цедрою.
  2. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо в 4 шари геркулес і чорницю.
  3. В новому посуді змішуємо яйце і молоко, додаємо лимонний сік, ванілін і сіль. Все збиваємо блендером або міксером.
  4. Геркулесову суміш заливаємо молочної масою і відправляємо запікатися.

Готову запіканку можна подавати зі сметаною або йогуртом. Ви можете приготувати вівсяну запіканку з чорницею і бананом за рецептом з відео:

№3: З морквою і сухофруктами

Викладаємо на стіл:

  • геркулес – 2 склянки;
  • молоко маложирное – 200 мл;
  • куряче яйце – 2 од.;
  • сметана маложирная – 2 ст. л.;
  • морква – 1 од.;
  • сухофрукти (за бажанням: сушені вишні, курага, родзинки, чорнослив) – 100 г;
  • цукрозамінник;
  • сіль – щіпка.

Приступаємо до готування:

  1. У мисці змішайте геркулес і сіль, вливаємо молоко. Все змішуємо і залишаємо на півгодини.
  2. Збиваємо яйця з цукрозамінником, додаємо в миску з геркулесом.
  3. Очищаємо моркву і пропускаємо через дрібну тертку, а далі змішуємо зі сметаною і сухофруктами.
  4. Всі продукти змішуємо і відправляємо запікатися на 45 хвилин.

Готову запіканку потрібно подавати в охолодженому стані.

Рецепти сирно-вівсяної запіканки

Сир відмінно комбінується з пластівцями, причому варіантів запіканок з цими інгредієнтами безліч. Далі представляємо рецепти смачних десертів, які знадобляться вам при схудненні.

№1: З фундуком, мигдалем і родзинками

Викладаємо на стіл:

  • сир знежирений – 500 г;
  • вівсянка – 75 г;
  • молоко маложирное – 100 мл;
  • куряче яйце – 2 од.;
  • горіхи (фундук, мигдаль) – по 30 м;
  • родзинки – 30 г;
  • підсолоджувач.
Читайте також:  Які фрукти можна їсти при схудненні: вибір фруктів, меню дієти

Приступаємо до готування:

  1. У мисці викладаємо сир, збиваємо яйця і перемішуємо вінчиком з доданням підсолоджувача.
  2. В окремому посуді вівсянку заливаємо молоком.
  3. Подрібнюємо горіхи і з’єднуємо з родзинками, додавши в миску з вівсянкою.
  4. Всі інгредієнти з’єднуємо, змішуємо і відправляємо готуватися.

Готову запіканку можна подавати з улюбленим соком або кава без цукру.

№2: З вишнею

Ця запіканка буде мати кислуваті нотки від вишні, що робить десерт більш вишуканим.

Викладаємо на стіл:

  • сир – 500 г;
  • вівсяні пластівці – 125 г;
  • вишня без кісточок (свіжа, заморожена) – 300 г;
  • курячі яйця – 4 од.;
  • молоко маложирное – 50 мл;
  • лікер – 1 ст. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • сіль – щіпка;
  • підсолоджувач.

Приступаємо до готування:

  1. У мисці з’єднуємо вівсянку з підсолоджувачем і сіллю. Розтоплюємо вершкове масло, яке додаємо до вівсянці. Коли маса повністю охолоне, вливаємо молоко і лікер.
  2. В новому посуді сир з’єднуємо з яєчним жовтком, додаємо підсолоджувач і розпушувач. Все змішуємо так, щоб отримати однорідну масу. Це можна зробити за допомогою блендера, міксера або віночка.
  3. У сирну масу додаємо вишню і яєчний білок, і змішуємо з вівсянкою.
  4. У форму для запікання викладаємо сирно-вівсяну масу, після чого відправляємо готуватися.

Смачна запіканка на 6 порцій готова! Також рекомендуємо прочитати про сирної дієти, в меню якої як раз таки зустрічаються запіканки із сиру.

№3: З яблуком

Викладаємо на стіл:

  • сир маложирний – 500 г;
  • вівсяні пластівці – 200 г;
  • курячі яйця – 2 од.;
  • яблуко – 1 од.;
  • підсолоджувач.

Приступаємо до готування:

  1. Сир без грудочок викладаємо в миску і з’єднуємо з вівсянкою.
  2. В сирно-вівсяну масу вбиваємо яйця і все з’єднуємо з допомогою віночка.
  3. Яблуко натираємо на дрібній тертці, додаємо в отриману суміш.
  4. Додаємо останні інгредієнти – підсолоджувач і при бажанні щіпку кориці для пікантного смаку.
  5. Все ретельно перемішуємо, викладаємо в посуд для випікання і відправляємо в духовку на 25 хвилин.

Це класичний рецепт, але якщо ви у пошуках оригінальної запіканки з незвичайним поєднанням продуктів, скористайтеся рецептом з відео:

Любите готувати і їсти дієтичне запіканки? Шукайте рецепти овочевих запіканок тут: http://diets-10.ru/dieticheskaya-ovoshchnaya-zapekanka.html.

Якщо вам набридла дієта на вівсяній каші, урізноманітніть своє меню запеканками з вівсянки. Такий десерт можна подавати як в якості сніданку, так і в якості вечері. Взявши за основу класичні рецепти, ви можете експериментувати, додавати улюблені фрукти, ягоди, сухофрукти та горіхи.