Японська дієта на 14 днів: меню на кожен день (таблиця)

Рідко можна знайти недорогу і результативну дієту. Але розроблена приголомшлива японська дієта, що гарантує поступове схуднення без порушень. Основний плюс цієї дієти – результат зберігається довгий час. Головне, не захопитися знову шкідливою їжею, щоб уникнути повернення колишніх кілограмів. В японській клініці «Яэло» фахівці створили цю унікальну дієту, щоб допомогти людям знизити вагу за короткий час (близько 8-9 кг за 14 днів).

Суть дієти

Японська дієта діє швидко тому, що продукти в ній не збалансовані. Білки, жири і вуглеводи складені в хаотичному порядку. Низький вміст енергії дає миттєвий результат. Методика має під собою підставу: істотне обмеження калорій. А легкозасвоювані вуглеводи заповнять все, що бракує організму.

Але ефект буде довгостроковим у тому випадку, якщо вести суворе контролювання раціону надалі. У світі багато різних варіантів японських дієт, але суть одна: витримати всі дні і стрункість фігури залишиться на 2-3 роки. Крім цього, у людини з’являється настрій, приплив сил, працездатність, відновлюється мікрофлора, очищається кишечник.

Важливі моменти

  • Дієта повинна тривати рівно 14 днів, не більше!
  • Необхідно дотримуватися всього, що наказано фахівцями клініки: їсти тільки ті продукти, які описані в меню.
  • Дотримуватися послідовності, не перемішувати місцями дні і не змінювати продукти на аналогічні.
  • Випивати близько півтора літра води.
  • Відмовитися на цей період від тих продуктів, які перешкоджають схудненню (цукор, сіль, алкогольні напої, здоба).
  • Необхідно врахувати, що в дієті відсутній сіль, тому з організму рідина піде миттєво. Нехай цей факт спонукає не забувати про поповнення організму водою.

Перш ніж братися за японську дієту, слід дізнатися, які захворювання можуть перешкодити застосуванню даної дієти. Пацієнти, у яких гіпертонія, серцево-судинна хвороба, годування груддю, хронічні хвороби нирок, не можуть використовувати дієту японської клініки. Також не можна її давати дітям і тим, хто регулярно переносить фізичні навантаження.

Читайте також:  Скільки жирів можна вживати в день, щоб схуднути?

Якщо зі здоров’ям все гаразд, слід готуватися до першого дня дієти серйозно. Початок дієти – вечір перед першим днем. На вечерю приготувати щось легке, наприклад, салат, трохи каші. Ще кращий ефект дієти буде, коли попередня підготовка розпочнеться за 5 днів до початку. У ці дні обмежити сіль, вживання солодощів, алкоголю.

Важливо усвідомлювати, що 2 тижні не гарантують повну адаптацію організму до нового графіку харчування. Після виходу з неї, заборонено їсти багато звичної жирної їжі. Слід закріпити результат тижнем щадного раціону.

Дозволені продукти Заборонені продукти
Овочі Цукор
Фрукти Сіль
Соки Вино, горілка
Молочна продукція Цукерки
Чай, кава Булки
Мед (трохи зранку) Вершкове масло
Жирні продукти Майонез

Таблиця «Меню на 14 днів»

Щоранку дозволяється чашка кави або зелений чай!

День Меню
Перший Сніданок: медове печиво.

Обід: салат з оливковою маслом і яйцями.

Вечеря: рибні палички в томатному соусі, салат.
Другий Сніданок: сухар.

Обід: риба з цибулею і морквою, овочевий салат.

Вечеря: телячий язик у фользі, запечений у духовій шафі, нежирна ряжанка.
Третій Сніданок: хлібці.

Обід: кабачки, протушкувалися з цибулею і томатом, салат з овочів.

Вечеря: омлет, відварна яловичина, салат із стручкової квасолі і зеленого лука.
Четвертий Сніданок: нездобне печиво.

Обід: морквяний салат, змішаний з вареним яйцем і оливковою олією.

Вечеря: фруктовий салат з яблук, груш і йогурту.
П’ятий Сніданок: підсушений хліб.

Обід: окунь, запечений в духовці, томатний сік.

Вечеря: 2 яблука або груші.
Шостий Сніданок: трохи меду.

Обід: м’ясні пальчики з курки, квашена капуста з оливковою олією.

Вечеря: 2 яйця, сік морквяний.
Сьомий Сніданок: чай.

Обід: бефстроганов з капустою і солодким перцем, фрукти.

Вечеря: фруктовий салат.
Восьмий Сніданок: сухарики.

Обід: тушкована курка, капуста з морквою і яйцем.

Вечеря: омлет з морквою, салат з рослинним маслом.
Дев’ятий Сніданок: сухе печиво.

Обід: щука, запечена в духовці, томатний сік.

Вечеря: фрукти.
Десятий Сніданок: печиво.

Обід: смажене під кришкою яйце.

Вечеря: банан.
Одинадцятий Сніданок: хлібці.

Обід: кабачки злегка підсмажені.

Вечеря: яйця з шматочками яловичини, салат.
Дванадцятий Сніданок: житній хліб.

Обід: судак, злегка просмажений, овочі.

Вечеря: м’ясо телятини, кисле молоко.
Тринадцятий Сніданок: галети.

Обід: капустяний салат, невеликий шматочок м’яса з яйцем.

Вечеря: риба.
Чотирнадцятий Сніданок: галетне печиво.

Обід: рибні котлети, салат.

Вечеря: відварна телятина, кефір.
Читайте також:  Дієта Ірини Вінер

Корисні поради

Можливо, багатьом раціон здасться несытным. У такому разі поради фахівців будуть допомогу в цьому питанні.

  1. Перед кожним вживанням їжі випити води, щоб притупити почуття голоду.
  2. Їжу слід пережовувати без поспіху. Важливо пам’ятати, щоб насичення приходить приблизно через 15 хвилин. Дотримання цього правила сприяє швидкому засвоєнню їжі. За словами дієтологів, повільне пережовування – це самий недорогий варіант схуднути! І кількість калорій знижується.
  3. Їжу розкласти в маленьку миску, інакше у великій мисці здасться мало їжі.
  4. Прибрати подалі каструлю з добавкою.
  5. Не дивитися телевізор в процесі вживання їжі, щоб не переїсти.
  6. Потому десь тиждень, обсяг шлунка зменшиться, тому ситість згодом буде наступати від маленьких порцій. Нормальний стан шлунка – це пригорща їжі.

Відео: Японська дієта — схуднути до 8 кг за 2 тижні