Нежирні сорти сиру при дієті

Сир є древнім продуктом, який виробляється людиною. Він завжди був і залишається цінним делікатесом, а для багатьох щоденним продуктом харчування.

Якщо ви прагнете до здорового харчування або вибрали дієту для того, щоб скинути зайві кілограми, пам’ятайте головне правило: вам зовсім не обов’язково вживати в їжу виключно знежирені продукти. Жир, в невеликій кількості, необхідний організму. Природно, потрібно вибирати їжу з невеликим вмістом жирів.

Відразу варто відзначити, що зовсім знежирених сортів сиру просто не існує. Вважається дієтичним видом, якщо жирність менше 20%. Для його приготування використовують знежирене молоко.

Найбільш популярні нежирні сорти сиру при схудненні

Виробниками запропоновано безліч маложирных сирів. Вибір настільки широкий, що кожен зможе підібрати для себе варіант, який підходить за смаком. Одні, подібні з сиром, інші на вигляд як простий твердий жирний сир. При всьому цьому, кількість корисних речовин і вітамінний склад у них приблизно однаковий.

Серед таких сирів, найбільш популярними стали такі:

1) Тофу. Серед малокалорійних «побратимів», тофу займає лідируючі позиції. У 100 грамах продукту — 80 – 100 ккал, і найбільше від 1,5-4% жиру. До його складу входить високоякісний і легкозасвоюваний білок. Саме з цієї причини тофу здатний замінювати м’ясо.

2) Зерненный сир. Готується при змішуванні сиру та вершків. В ньому 5% жирності, а сам сир відрізняється приємною легкістю.

3) Фета – нежирна бринза. Незважаючи на те, що фета викликає асоціацію з грецьким сиром, що належить до жирного сорту, виробниками запропоновано безліч дієтичних видів. На 100 грам цього дієтичного сиру, жирів доведеться всього 4-16%.

4) Рікотта. Є традиційним італійським продуктом. Він добре поєднується з крекерами, бутербродами і служить в якості заправки до страв з картоплі. Часто його додають у десерти. Крім того, що Рікотта — дієтичний продукт, він є багатим джерелом кальцію і білка. Жирність від 8 до 13%, калорійність становить 174 ккал.

Читайте також:  Що потрібно пити перед сном, щоб схуднути на 3 кг на добу

5) Ольтермани. Вважається традиційним фінським продуктом. Кислинка, надає особливий присмак. Використовується в салатах, бутербродах і різних солодких випічках. Має маленький відсоток жирності, але містить багато мінеральних речовин і мікроелементів, включаючи кальцій та протеїни. Калорійність від 210 до 270 ккал. Жирність — 16-17%.

6) Моцарела. Проводиться так само з нежирного молока. Як правило, продається у вигляді невеликих кульок. Жири -22,5%, калорійність залежить від категорії, в діапазоні 149-240 ккал.

7) Сулугуні. Грузинський ропні сир. Жирність — 24 %, калорійність складає 285 ккал.

Вживаючи маложирний сир при дієті, можна досягти хороших результатів. Але деякі люди люблять їсти тільки ту продукцію, які приготували самі в домашніх умовах. Пропонуємо вам ознайомитися з декількома варіантами для самостійного приготування нежирного сиру.

Готуємо сир в домашніх умовах

Для приготування необхідно взяти 2-2.5 літра знежиреного молока, 4 чайних ложки лимонного соку, 2 чайні ложки солі і 2 чайні ложки цукру. Нагрівайте молоко на повільному вогні, додавши в каструлю цукор з сіллю.

Кип’ятити молоко не потрібно. Як тільки ви бачите, що на поверхні почали з’являтися дрібні бульбашки, до молока потрібно додати лимонний сік. Активно перемішуйте суміш, і ви побачите, як в молоці утворюються білі пластівці. Залиште молоко остигати на півгодини. З отриманої сирної маси зліпити цеглинка і залиште в холодильнику до повного застигання.

Твердий сир своїми руками

Для приготування вам знадобиться сир з мінімальною жирністю, 250 мл молока, третина столової ложки соди і 10 перепелиних яєць.

Змішайте всі складові і варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин. Розлийте по формах отриману рідку масу і додайте негашене соду. Накрийте форму кришкою і придавіть важким вантажем. Через 7-8 годин сир готовий до вживання.

А ось справжнє диво — домашній сир з 0 жирністю! Щоб дізнатися докладний рецепт приготування цієї страви, дивіться відео!

Маложирні сорти по праву вважаються еліксиром довголіття. Дозріваючи, сир зберігає всі корисні речовини. Покращиться також травлення і обмін речовин.

Читайте також:  Як прискорити метаболізм для схуднення в домашніх умовах?

Дієтологи радять включити в свій щоденний раціон сирні вироби, але не більше 50 грам. Цей продукт допоможе наситити організм необхідними елементами, поліпшити самопочуття і підняти настрій.