Можна їсти солону рибу при дієті?

Багато сучасні люди стежать за своїм раціоном харчування, калорійність продуктів і здоров’ям. Всім відома користь від споживання риби та морепродуктів, а найбільш доступною є звичайна солона риба. Не всім відомо, що, наприклад, оселедець, корисна для організму, але найчастіше сприймається тільки як доповнення до основного блюда.

Сумісна солона риба і дієта?

Багато морепродукти, включаючи рибу, містять велику кількість білка. Білкова їжа є необхідним компонентом дієти, якщо ви хочете схуднути або накачати м’язи. Проте сіль, є ворогом дієти, так як не дає вашому тілу позбавлятися від зайвої води.

Дієтологи рекомендують обмежити споживання солоної риби під час дієти. Однак якщо дуже хочеться, можна іноді вводити цю страву в своє меню. В такому випадку краще з’їсти трохи солоної риби, яка приготована в домашніх умовах, а не куплетное філе. Адже для виробництва тушок може використовуватися несвіжа продукція з закінчується термін придатності. Солону рибу бажано до обіду.

З свіжомороженої риби, можна в домашніх умовах, приготувати слабосолону оселедець. В меню багатьох дієт для схуднення і, навпаки, від виснаження, входить слабосолона жирна риба. Жирні кислоти відіграють важливу роль в обмінних процесах організму, тому її можна сміливо назвати дієтичним продуктом. За якістю жирів вона не поступається багатьом морепродуктів.

Людина, яка дотримується дуже суворої дієти, не може дозволити собі споживати багатьох продуктів. Невеликий шматочок серединки допоможе забезпечити організм жиром Омега 3. Проте в 100 грамах оселедця міститься близько 90 калорій і велика кількість солі. Тому перед споживанням солону рибу необхідно вимочити у воді або чаї.

Для того щоб маса тіла знижувалася, не потрібно поєднувати її з картоплею. Споживання слабосоленої риби, білок якої не зруйнований термообробкою, допомагає поліпшити стан волосся, шкіри і нігтів. Тому її споживання допустимо в збалансованому харчуванні. Наприклад, дієта Дюка, дозволяє вживати рибу в будь-якому вигляді: відварну, копчену і солену. Головне — не перевищувати добову норму. Не можна споживати солоності безконтрольно, це може призвести до набряків.

Читайте також:  Огіркова дієта для схуднення: меню на 3, 5 і 7 днів

Солона риба категорично протипоказана людям, що мають:

– захворювання нирок або печінки;

– схильності до набряків;

– підвищений артеріальний тиск;

– підвищену кислотність шлунка.

Якщо є протипоказання, просолену рибу необхідно замінити запеченої або вареної. Якщо ж хочеться з’їсти солоного, краще вибрати слабосолену рибу або ж попередньо її вимочити.

Необхідно пам’ятати, що навіть якщо відсутні протипоказання, сіль затримує воду, що не завжди добре, якщо ви хочете схуднути.

З усього вищесказаного можна зробити висновок, що вводити в раціон харчування солону рибу, в невеликій кількості, можна людям, які сидять на дієті, але не мають медичних протипоказань. Готувати рибу краще самостійно, так ви будете впевнені в свіжості продукту. Солона риба має корисні елементи для організму, але перед вживанням її бажано вимочувати.

Будьте здорові, красиві, і обов’язково подивіться відео: “Яку рибу краще їсти при дієті”