Меню правильного харчування на кожен день для схуднення з рецептами

Раціон правильного харчування, спрямований на позбавлення від непотрібних кілограмів, повинен бути збагачений білками, вуглеводами, жирами. Обов’язкові злакові, молочні продукти. Корисні страви з риби, пісного м’яса, а також фрукти, овочі. Не рекомендовано споживання солі, цукру, солодощів, борошняних виробів, солоної їжі, алкоголю. Завдяки запропонованому нижче меню, можна скоректувати фігуру без шкоди для здоров’я.

Меню правильного харчування на тиждень

Понеділок

  • Сніданок: вівсянка, овочевий мікс, чай
  • Перекус: груша, кефір — 180 мл
  • Обід: суп з рибою
  • Вечеря: шматок курки, рагу, компот
  • Полуденок: тушковані овочі, скибочка хліба з висівками, чай

Вівторок

  • Сніданок: йогурт з вівсяними пластівцями, яблуко, кава

    Перекус: сметанно-сирний мікс, чай
  • Обід: обід з овочів з рисом, шматок хлібця
  • Вечеря: запечена риба, компот
  • Полуденок: червона квасоля, сік

Середа

  • Сніданок: каша геркулес, печене яблуко, кава
  • Перекус: йогурт з горіхами
  • Обід: м’ясний обід з капустою, хлібець
  • Вечеря: пюре з картоплі з рибної котлетою, сік
  • Полуденок: фруктовий мікс, крекери

Четвер

  • Сніданок: сирна запіканка з цукатами, тост, чай
  • Перекус: одне яблуко, йогурт
  • Обід: обід з бураком і капустою, шматок житнього хліба
  • Вечеря: куряча котлета до гречки, компот
  • Полуденок: куряче філе, салат, чай

П’ятниця

  • Сніданок: каша з рису з сухофруктами, чай
  • Перекус: один банан, мацоні — 200 мл
  • Обід: суп з картоплі, шматок хліба
  • Вечеря: сир — 100 г, тост, болгарський перець з рисом, какао — 150 мл
  • Полудень: йогурт, овочевий мікс, варена риба

Субота

  • Сніданок: овочевий мікс, омлет, тост, кава
  • Перекус: йогурт, мармелад, пара ананасових кілець
  • Обід: курячий суп, хліб
  • Вечеря: сир зі сметаною, сухофрукти, компот
  • Полуденок: спагеті з курячою грудкою, салат, чай

Неділя

  • Сніданок: вівсяна каша, солодке яблуко, кава
  • Перекус: печиво, тост, сік
  • Обід: пара фруктів, йогурт, чай
  • Вечеря: гречаний суп, шматок відвареного м’яса, сік
  • Полуденок: рис з зірою, варена риба, чай

Цікаві та смачні рецепти

Рибний суп

  • Філе риби — пара шматків
  • Морквина — половина
  • Цибулина — 1
  • Зелень — 20 г
  • Картопля — 1
  • Вода — 1л
  • Рослинна олія — 50 мг
  • Трохи солі, меленого перцю
  1. Тушкують цибулю, нарізану кільцями і подрібнену на терці моркву.
  2. Беруть каструлю, заливають воду і доводять до кипіння, опускають в неї картоплю і варять.
  3. У ємність з водою і картоплею викладають тушковані овочі, рибне філе, сіль, перець.
  4. Після 5-10 хвилин суп прикрашають нарізаним кропом, прибирають з плити.
Читайте також:  чи Можна при дієті замінити сіль соєвим соусом?

Овочеве рагу

  • Цибулина — 1
  • Морква — половина
  • Баклажан — один середній
  • Масло рослинне — 80 мг
  • Шафран — 1 ч. л.
  • Зелень — 20 г
  • Сіль — половина чайної ложки
  1. Тушкують подрібнену цибулю з морквою.
  2. До овочів додають нарізану кубиками баклажан і продовжують тушкувати.
  3. У міру приготування баклажана масу забирають з вогню, дають час охолонути.
  4. До рагу додають шафран, петрушку, сіль.

Рисово-овочевий обід

  • Морква — половина
  • Цибулина — одна невелика
  • Картопля — один середній
  • Рис — 50 г
  • Вода — 1 л
  • Кріп — 20 г
  • Масло вершкове — 30 г
  1. Нарізані моркву, картоплю, очищений цілий цибулю опускають в ємність з водою і ставлять на вогонь.
  2. Після закінчення 15 хвилин до маси додають рис, продовжують варити.
  3. Як тільки рис звариться, суп збагачують маслом, прикрашають зеленню.
  4. Після повного розчинення масла, обід відкладають у бік.

Запечена риба

  • Рибне філе — 1 шматок
  • Морква — половина
  • Петрушка — 10 г
  • Масло рослинне — 50 мг
  • Сіль, чорний перець за бажанням
  1. Беруть шматок фольги, змащують його олією, потім викладають рибу, моркву кружечками, січену зелень.
  2. Продукти солять, перчать, знову поливають маслом, після чого повністю обертають у фольгу і відправляють в духовку.

Обід з м’ясом і капустою

  • Телятина — 100 г
  • Капуста — 100 г
  • Морква — половина
  • Петрушка — 20 г
  • Трохи солі
  1. М’ясо варять, після чого дістають його з бульйону.
  2. Рідину проціджують, знову ставлять на вогонь, додають до неї нарізану соломкою капусту, моркву і варять до повного приготування.
  3. В кінці засипають сіль, прикрашають дрібно нарізаною зеленню, знімають з вогню.

Котлети з риби

  • Філе риби — один шматок
  • Картопля — половина
  • Цибулина — одна
  • Часник — пара зубчиків
  • Кріп — 30 г
  • Масло рослинне — 70 мг
  • Солі, чорного перцю за бажанням
  • Яйце — одне сире
  1. Рибне філе, картоплю, цибулю, часник, зелень подрібнюють, перетворюючи в фарш.
  2. Яйце, сіль, перець, масло з’єднують з отриманою масою і перемішують.
  3. З фаршу формують котлети і смажать на олії.
Читайте також:  Дієта Брюса Лі - особливості і секрети

Обід з буряком і капустою

  • Буряк — один невеликий
  • Капуста — 300 г
  • Морква — половина
  • Картопля — одна маленька
  • Масло рослинне — 50 г
  • Цибулина — одна
  • Трохи солі, зелені — 30 г
  • Вода — 1 л
  1. Цибулю, моркву, капусту в подрібненому вигляді тушкують на середньому вогні.
  2. Масу заливають окропом — 250 мл, викладають в нього картоплю, варять наполовину.
  3. Знову додають воду — 750 мл і подрібнений буряк, продовжують варити, після чого прикрашають зеленню.

Курячі котлети

  • Філе курки — 200 г
  • Сир — 50 г
  • Зелень — 20 г
  • Рослинне масло — 50 г
  • Панірувальні сухарі — 150 г
  • Яйце — одне сире
  • Мелений перець, сіль беруть за бажанням
  1. Філе відбивають за допомогою кухонного молотка.
  2. Сир подрібнюють, змішують з дрібно січеною зеленню.
  3. Отриману сирну масу викладають на філе і загортають рулетом.
  4. Готову котлету опускають у збите яйце, перевертають, після чого поміщають в панірувальні сухарі.
  5. Котлету викладають на гарячу сковороду з маслом, обсмажують з двох сторін.

Курячий суп

  • Курка — один шматок
  • Картопля — одна середня
  • Рис — 2 ст. л.
  • Сіль, зелень за смаком
  1. Курку варять до повної готовності.
  2. Бульйон проціджують, додають у нього подрібнену картоплю, продовжують варити.
  3. Через 10 хвилин додають рис, варять до повної готовності.
  4. В обід викладають подрібнену грудинку, сіль, зверху прикрашають зеленню.

Спагетті з куркою

  • Спагетті — 200 г
  • Куряча грудинка — 80 г
  • Вершкове масло — 30 г
  • Сіль за смаком
  1. Спагетті варять у підсоленій воді.
  2. Готове блюдо в гарячому вигляді заправляють маслом.
  3. Отриману масу змішують з вареними шматочками грудки.

Суп з гречкою

  • Гречка — 200 г
  • Морква — половина
  • Картопля — один невеликий
  • Цибулина — одна середня
  • Лавровий лист — 3 шт
  • Рослинна олія — 50 мг, сіль
  1. Цибулю обсмажують, додають терту моркву, подрібнену картоплю й тушкують.
  2. Окремо варять гречку.
  3. До тушкується овочів додають гречку, лавровий лист, гарячу воду і продовжують варити.
  4. Готовий суп прикрашають зеленню і засипають сіль.
Читайте також:  Улюблена Дієта меню на 7 днів

Рис з зірою

  • Рис бурий — 150 г
  • Зіра — 1 ч. л.
  • Масло — 50 мг
  • Щіпка солі, перцю
  1. Рис варять у воді, дотримуючись пропорції 1:4. У результаті повинна вийти рисова каша, яку заправляють маслом.
  2. В масу додають інші компоненти і перемішують.

Картопляний суп

  • Картопля — пара штук
  • Яйце — одне сире
  • Цибулина — половина
  • Чебрець — 1 ч. л.
  • Вершкове масло — 50 г
  • Трохи солі
  1. Цибулю підсмажують на маслі, заливають гарячою водою.
  2. До маси додають картоплю, нарізану кубиками, доповнюють водою і варять до повної готовності.
  3. У міру приготування в обід опускають збите сире яйце, масу перемішати.
  4. В кінці готування засипають сухе листя чебрецю і залишають варитися на 2-3 хвилини.

Перець з начинкою

  • Рис — половина столової ложки
  • Болгарський перець — один великий
  • Морква — половина
  • Помідор — половина
  • Цибулина — половина
  • Зелень — 20 г
  • Масло — 30 г, сіль за смаком
  1. Подрібнені цибулю, помідор, моркву тушкують на олії.
  2. Масу з’єднують з рисом, заливають окропом і варять наполовину.
  3. Видаляють серцевину болгарського перцю, начиняють отриманою масою, поміщають в каструлю з водою, ставлять на повільний вогонь.

Будь-який із запропонованих рецептів простий і корисний в приготуванні. З таким харчуванням можна легко позбутися зайвої ваги.

Так само рекомендуємо для ознайомлення Дієтичне меню на тиждень для схуднення.