Дієта на супах

Свою популярність ця методика отримала завдяки ряду причин:

  1. Невелика калорійність.
  2. Одна тарілка супу дасть вам 200 ккал, а то і менше (якщо це звичайно не харчо).
  3. Можна їсти в будь-який час. Вранці та вдень це можуть бути супи зі складними вуглеводами, а так само гострі страви. Вживання супів гострих підвищує метаболізм, завдяки чому, добре засвоюється інша їжа. Такі продукти додадуть енергії на день. Увечері можна вживати різні легкі супи.
  4. Безліч різноманітних рецептів.

Якщо ви хочете схуднути з допомогою супів, бажано один день провести на одному з перших страв – додатково можна пити воду або зелений чай. В інші дні тижня можна додавати й інші продукти.

Зразкове меню на тиждень

1-й день:

Суп + фрукти. Будь-які фрукти, окрім бананів.

2-й день:

Суп + овочі. Виключаються бобові, зелений горошок, кукурудза. Кількість картоплі має бути обмежена.

3-й день:

Суп + фрукти + овочі. Картопля без обмеження.

4-й день:

Суп + фрукти (включаючи банани до 3 шт.) + овочі + знежирене молоко.

5-й день:

Суп + відварна яловичина (300-800 г) + помідори. Яловичину можна замінити на індичку, нежирну рибу, тофу або яйця.

6-й день:

Суп + відварна яловичина (300-800 г) + овочі, бажано зелені.

7-й день:

Суп + коричневий рис + фруктовий сік (розведений водою) + овочі.

Врахуйте: даного раціону можна дотримуватися не довше тижня. Так як це не повноцінне харчування, не можна використовувати його для довготривалого схуднення. Слідкуйте за кількістю випитої рідини, мінімальний обсяг – 1,5-2 літри на добу. Від вживання кави і спиртних напоїв слід відмовитися.

Важливо! – Вважається, що на дієті є супи-пюре не варто з-за швидкого освоєння організмом. Насправді для шлунка немає різниці, шматочками надходить їжа або у вигляді пюре.

Рецепти

М’ясні супи

Курячий суп

  • Грудка куряча без шкіри
  • картопля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • перець болгарський — 2 шт.
  • кольрабі — 300 р.
  • петрушка пучок
  • часник – 2-3 зубчики
  • перець чорний мелений
  • базилік сушений
  1. Помити грудку. Залити водою і довести до кипіння. Злити бульйон. Повторити процедуру кілька разів. Потім залити водою і довести до кипіння.
  2. Нарізати овочі кубиками. Покласти в бульйон і варити до готовності. Додати часник, спеції, перемішати.
  3. Потримати суп на слабкому вогні ще 5-10 хвилин.
Читайте також:  Як схуднути за допомогою харчової соди за 3 дні на 10 кг?

Суп-пюре з фрикадельками

  • фарш – 400 мл
  • вершки – 100 мл
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • капуста цвітна – 1 качан
  • кабачок – 1 шт
  • олія рослинна
  • спеції
  • сіль
  • зелень
  1. Подрібнити цибулю ножем, перемішати з фаршем, підсолити. Зліпити фрикадельки, обсмажити на дрібному вогні в рослинній олії.
  2. Відварити очищений кабачок і цвітну капусту до готовності.
  3. Готові овочі перекласти в чашу блендера і подрібнити. Залити вершки, перемішати. Повернути пюре в каструлю, додати спеції, варити 10 хвилин.
  4. Розлити суп по тарілках, додати фрикадельки і зелень.

Курячий суп з яйцем

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль
  1. Філе промити, залити водою і поставити на вогонь. Варити м’ясо 15 хвилин, потім злити бульйон, залити нову воду. Посолити, довести до кипіння і варити під кришкою на малому вогні 30 хвилин.
  2. Дістати готове філе, подрібнити на шматочки. Повернути м’ясо в бульйон.
  3. Відваріть круто зварене яйце (7-10 хвилин). Почистити, розрізати навпіл.
  4. Розлийте суп по тарілках, прикрасьте яйцями і зеленню.

Гострий суп з рисом і помідорами

  • Бульйон м’ясний – 2 л
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт
  • Помідор – 1 шт.
  • Рис – 3 ст. л.
  • Часник
  • Сіль
  • Перець чилі – 1 стручок
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний гострий – 0,5 ч. л.
  • Паприка мелена – 1,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Зелень
  1. Очистити моркву і нарізати шматочками. Цибулю і перець чилі нашаткувати. Картопля очистити і нарізати невеликими кубиками.
  2. Викласти цибулю в каструлю, смажити на рослинній олії до прозорості, періодично помішуючи.
  3. Додати спеції.
  4. Додати в каструлю моркву, смажити 3 хвилини. Потім додати картоплю і трохи підігріти його.
  5. Висипати в овочеву суміш рис, помідор. Перемішати і смажити, поки не дасть сік.
  6. Влити в каструлю киплячий бульйон або воду, підсолити і варити на слабкому вогні до готовності рису і картоплі (15-20 хвилин). Після приготування, дати страві настоятися 10 хвилин.
  7. Прикрасити суп перед подачею зеленню.

Рибні супи

Середземноморський рибний суп

  • Філе риби – 300 г
  • Бульйон рибний – 1 л
  • Помідори – 300 г
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Олія оливкова
  • Лимонний сік
  • Розмарин сушений мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний
  • Сіль
  1. Нарізати помідори великими кубиками, селеру – кружечками. Дрібно нарізати часник.
  2. Обсмажити помідори з часником з додаванням невеликої кількості оливкової олії. Зменшити вогонь, додати перець, розмарин, сіль. Перемішати і тушкувати близько 10 хвилин.
  3. Перекласти зажарку в каструлю і влити бульйон. Готувати 10 хв на слабкому вогні. Додати селеру і томити під кришкою 10 хвилин
  4. Рибне філе промити і нарізати на невеликі шматочки. Викласти рибу в каструлю.
  5. Довести суп до кипіння на сильному вогні, потім зняти суп з плити. Влити трохи лимонного соку, досалить. Перемішати, додати зелень.
Читайте також:  Кремлівська дієта - повна таблиця готових страв

Юшка з морського окуня

  • Окунь морський – 600 г
  • Морква – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 120 г
  • Петрушка
  • Картопля – 1 шт.
  • Перець червоний гострий – 1 стручок
  • Лист лавровий
  • Перець чорний горошком
  • Олія оливкова
  • Лимон
  1. Очистити моркву і цибулю. Цибулю нарізати крупно, моркву і гострий перець – кільцями, петрушку подрібнити. Всі обжаить в каструлі до м’якості, додавши трохи оливкової олії.
  2. Влити в каструлю 1 л окропу, викласти крупно нарізану картоплю, посолити. Перемішати і варити 12 хвилин.
  3. Випатрати окуня, видалити плавці та луску. Голову зберегти. Ретельно промити рибу проточною водою.
  4. Викласти в юшку окуня (разом з головою), додати перець і лавровий лист. Варити під кришкою 8-10 хвилин.
  5. Прикрасити суп при подачі часточками лимона.

Овочеві супи

Борщ вегетаріанський

  • Капуста білокачанна – 200 г
  • Буряк — 1 шт
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Паста томатна – 4 ст. л.
  • Лист лавровий
  • Зелень
  • Олія рослинна
  • Перець чорний горошком
  • Сіль
  1. Очистити картоплю, моркву, болгарський перець. Картоплю нарізати середніми кубиками, перець – дрібними, моркву – соломкою. Капусту нашаткувати, цибулю подрібнити.
  2. Закип’ятити в каструлі 2 л води. Опустити туди картоплю і варити 10 хвилин на середньому вогні. Потім додати капусту.
  3. Обсмажити цибулю, додати моркву, болгарський перець. Всі разом смажити ще 5 хвилин. Потім додати нашатковану буряк. Тушкувати овочі 2-3 хвилини.
  4. Викласти на сковороду томатну пасту. Влити склянку окропу, перемішати і тушкувати на слабкому вогні до випарювання рідини.
  5. Перекладіть зажарку в бульйон. Додати лавровий лист, сіль, перець. Варити борщ до готовності.

Боннський суп

  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Помідори – 2шт.
  • Капуста – 1 качан
  • Перець болгарський жовтий — 2 шт.
  • Селера листова – пучок
  • Приправа каррі
  1. Очистити цибулю, перець. Капусту і селеру нашаткувати, овочі нарізати кубиками.
  2. Скласти все в каструлю і залити водою. Довести суп до кипіння і тримати на плиті 10 хвилин, потім вогонь уменьшитьи накрити каструлю кришкою.
  3. Варити суп, поки овочі не стануть м’якими. Приправити страву каррі.
Читайте також:  Дієта для ледачих мінус 12 кг за 2 тижні - меню на кожен день

Гарбузовий суп-пюре

  • Гарбуз – 800 г
  • Морква – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Олія рослинна
  • Корінь імбиру – 5 см
  • Знежирені вершки – 100 мл
  • Насіння гарбуза – 50 г
  • Сіль
  1. Вимийте і очистить всі овочі. Нарежте їх кубиками.
  2. Обсмажте овочі на невеликій кількості олії 5-7 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
  3. Імбир очистіть і натріть на тертці або наріжте скибочками.
  4. Викладіть зажарку і імбир в каструлю, влийте 1 л гарячої води, посоліть і варіть до м’якості овочів (10-15 хвилин)
  5. Овочі подрібніть блендером до однорідної маси. Влийте вершки і знову перемішайте суп.
  6. Подавайте блюдо, прикрасивши гарбузовим насінням.

Суп-пюре з селерою і тофу

  • Тофу – 100 г
  • Стебло селери – 50 г
  • Цибуля-порей – 50 г
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Олія оливкова
  • Перець чорний мелений
  • Сіль
  1. Нарізати стебло селери і цибулю-порей колечками. Зубчик часнику порізати навпіл.
  2. Пасерувати цибулю, селеру і часник на оливковій олії 3-4 хвилини, помішуючи.
  3. Перекласти піджарку в каструлю, залити киплячою водою. Посолити, поперчити. Томити на повільному вогні 10-15 хвилин, поки селера не стане м’яким.
  4. Готовий суп перелити в чашу блендера. Додати нарізаний кубиками сир тофц і подрібнити до однорідної консистенції.

Щі з квашеної капусти

  • Капуста квашена – 300 г
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий Лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошком
  • Сіль
  • Олія рослинна
  • Зелень
  1. Промити коренеплоди. Очистити всі овочі. Картоплю нарізати середніми кубиками, моркву натерти на тертці, цибулю дрібно нашаткувати.
  2. Обсмажити цибулю на сковороді з невеликою кількістю масла до прозорості, потім викласти до нього моркву і ще трохи загасити.
  3. Довести до кипіння 3 л води. Викласти туди квашену капусту і знову закип’ятити. Перемішати.
  4. Додати в бульйон лавровий лист, трохи солі, перець горошком і варити 30-40 хвилин.
  5. Викласти в щі нарізану картоплю і засмажку, перемішати. Готувати 15-20 хвилин на слабкому вогні. Потім потрібно зняти каструлю з плити, посипати суп зеленню і дати настоятися під кришкою 20-25 хвилин.