Дієта на 7 днів мінус 7 кг: кефірна дієта

В основі кефірної дієти лежить вживання низькокалорійного кисломолочного продукту. Протягом усього тижня він буде головним в раціоні. І таке харчування допоможе нормалізувати мікрофлору кишечника, покращує процес травлення і засвоєння їжі, наповнить організм корисними амінокислотами і, звичайно, допоможе скинути ненависні зайві кілограми. Перевагою представленої дієти є і те, що голодувати не доведеться.

Суть і правила кефірної дієти

Як вже було сказано, суть такого харчування у вживанні кефіру протягом 7 днів. Додатково до цього кисломолочному напою дозволяється додати і інші продукти, але всі вони повинні мати маленької калорійністю. Прийом їжі повинен здійснюватися через кожні шість годин. А ось остання трапеза повинна бути не менш ніж за дві години до відходу до сну.

На час такої дієти потрібно буде відмовитися від солодких і занадто солоних продуктів, а також від міцного чаю і чорного кава. Протягом дня крім кефіру можна пити чисту воду і трав’яний чай (близько літра на добу). І за тиждень на такій дієті вийде скинути до 10 кілограмів ваги. Але для цього потрібно дотримувати наступні правила:

  1. Раціон не рекомендується змінювати різко. Тому свій організм за тиждень слід почати готувати, зробивши свій раціон більш легким і менш жирним.
  2. Вибираючи кефір для такої дієти, перевагу краще віддавати продукту, термін зберігання якого становить не більше двох діб.
  3. Повністю виключити доведеться сіль, цукор і кава.
  4. Воду і трав’яний чай потрібно пити між прийомами їжі.
  5. Розкритий кефір не рекомендується довго зберігати в холодильнику, так як в такому напої починає активізуватися життєдіяльність бактерій.
  6. Об’єм головного кисломолочного продукту не повинен перевищувати двох літрів в день, при цьому його жирність повинна становити 1%.
  7. Ідеальним варіантом буде вважатися п’ятиразове харчування невеликими порціями.

Однак кефірна дієта підходить не всім. Відмовитися від її дотримання потрібно в період вагітності, при нирковій та серцевій недостатності, при гастриті і виразці шлунка, при захворюваннях жовчного міхура. У всіх цих випадках дієта на кефірі може тільки погіршити стан і нашкодити здоров’ю.

Читайте також:  Безсольова дієта для схуднення: меню по днях і відгуки

Дозволені та заборонені продукти

Що можна додати до кефіру? Що не можна?
  • нежирне м’ясо птиці, телятини і яловичини (з шматків необхідно зрізати надлишки жирової прошарку, а з курки видаляти шкірку);
  • риба білих сортів;
  • такі несолодкі фрукти, як кислі яблука і груші, мандарини, грейпфрут і апельсин, сливи, гранат, ананас;
  • курага і чорнослив;
  • вівсяні висівки;
  • гречана і геркулесова крупи, приготовлені лише на воді;
  • з овочів можна помідори, огірки, моркву і стручкову квасоля, броколі, квашену капусту;
  • йогурти без цукру і фруктових добавок;
  • сир до 2% жирності;
  • мінеральна вода без газів, чаї на трав’яних відварах.
  • жирне м’ясо, свинину;
  • м’ясні напівфабрикати, ковбаси, сирокопчені та варені ковбаси, сардельки;
  • гострий сир жовтих сортів;
  • чіпси, горішки, сухарики і крекери;
  • кондитерські вироби, вафлі, печиво;
  • здоба, білий батон та сірий хліб;
  • такі жирні сорти риби, як форель, сьомга, лосось, скумбрія і вугор;
  • виноград, банани, хурма;
  • цукор і всі продукти, які містять його у великій кількості;
  • чорний чай і кава.

Меню на тиждень

День Меню
Понеділок Сніданок: стакан кефіру (250 мл) і шматочок підсушеного житнього хліба.

Перекус: сніданок чашка трав’яного чаю, два яблука і знову склянку кефіру.

Обід: 200 грам нежирної риби, запеченої у фользі з лимоном і кропом, салат з огірків і помідорів, заправлений натуральним йогуртом.

Полуденок: склянка кефіру.

Вечеря: шматочок морквяної запіканки і скибочку кисломолочного сиру, чай з трав. А перед сном знову можна випити кефір.
Вівторок Сніданок: стакан кефіру.

Перекус: салат зі свіжої моркви, який дозволяється заправити невеликою кількістю рослинного масла.

Обід: варене філе курки, одне вареної яйце та склянка кисломолочного напою.

Полуденок: трав’яний чай і яблуко.

Вечеря: салат, приготований з яблук, чорносливу та кураги. А через дві години склянку кефіру.
Середа Сніданок: 250 мл одновідсоткової жирності кефіру.

Перекус: салат із стручкової квасолі, відвареної броколі 100 г зеленого горошку, який можна заправити невеликою кількістю рослинної олії.

Обід: дві котлети з курячого порубаного філе, приготовані на пару, одне кисле яблуко.

Полуденок: одне зварене яйце і стакан кефіру.

Вечеря: 10 штук розпареного чорносливу і терте яблуко. А через дві години знову кефір, але тільки повністю знежирений.
Четвер Сніданок: стакан кефіру і два гречаних або житніх хлібця.

Перекус: салат з однієї груші та яблука, заправлений невеликою кількістю натурального йогурту.

Обід: гречаний суп з морквою і брокколі, стакан кефіру.

Полуденок: трав’яний чай і 150 г сиру 1,5% жирності.

Вечеря: 50 г попередньо замоченою кураги і 250 мл кефіру.
П’ятниця Сніданок: стакан кефіру і шматочок підсушеного хліба з висівками.

Перекус: два яблука і знову кефір.

Обід: кефірна окрошка, 200 г запеченої у фользі тріски.

Підвечірок: салат з однієї груші та яблука, який заливається йогуртом і кефіром в рівних пропорціях.

Вечеря: шматочок сиру і шматочок хліба, а через дві години 250 мл кефіру.
Субота Сніданок: стакан знежиреного кефіру, шматочок сиру зі зниженим вмістом солі і 150 г сиру.

Перекус: одне яблуко запечене в духовці.

Обід: 150 г відвареного курячого філе, салат з огірків, заправлений йогуртом і стакан кефіру.

Полуденок: кефір пудинг.

Вечеря: вінегрет на кефірі, трохи квашеної капусти, а перед сном слід випити склянку кефіру.
Неділя Сніданок: склянка кефіру, два чорносливу і шматочок морквяної запіканки.

Перекус: нарізані огірки з кропом, залиті кефіром.

Обід: рибне суфле, приготоване на пару і гречаний суп.

Підвечірок: салат зі шпинату з кефіром.

Вечеря: 150 г відвареного курячого філе, одне яйце і кефір.
Читайте також:  Дієта «5 плавлених сирків»: відгуки та меню

Рецепти

Нижче ви ознайомитеся з найпопулярнішими стравами, куди додається кефір. Для тих, хто дотримується правильного харчування буде цілком корисно.

Морквяна запіканка

Інгредієнти:

  • Морква 2 шт.
  • Сир з 1% жирністю 200 г
  • Куряче яйце 2 шт.
  • Яблуко солодке 1 шт.
  • Фініки 4 шт.

Приготування:

  1. Яйця необхідно збити до стану піни, після його туди обережно вводиться сир.
  2. Моркву миють, очищені і дрібно натирається.
  3. Яблуко очищається від шкірки і теж натирається, а фініки дрібно ріжуться. Фрукти змішуються з морквою, і вся ця суміш заливається сирно-яєчної масою.
  4. Тісто ретельно вимішується і виливається в форму, а потім запікається 40 хвилин при 180 градусах.

Салат зі шпинату

Інгредієнти:

  • Листя шпинату 200 г
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Кріп щіпка
  • Кефір 100 мл

Приготування:

  1. Листя шпинату промити під водою, викласти на рушник і дати їм обсохнути.
  2. Яйце відварити і порізати на шматочки. До нього додати рвані шпинатні листя і перемішати.
  3. Салат трохи підсолити і залити кефіром.

Окрошка на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір 1,5 л
  • Пучок кропу
  • Куряча грудка 100 г
  • Яйця 2 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Зелена цибуля щіпка

Приготування:

  1. Куряча грудка і яйця попередньо відварюють і в охолодженому вигляді дрібно нарізати.
  2. Огірок очищається від шкірки і грубо натирається.
  3. Кріп і цибулю миються і шинкують.
  4. Потім всі інгредієнти, крім зелені, змішуються між собою, закидываются в каструлю і заливаються кефіром. Суп ставиться в холодильник на дві години для настоювання.
  5. Готова окрошка зверху присипається зеленою цибулею і кропом.

Гречаний суп

Інгредієнти:

  • Крупа гречана 30 г (в сухому вигляді)
  • Куряча грудка половинка
  • Брокколі 70 г
  • Морква 1 шт.
  • Стручкова квасоля 50 г
  • Плавлений сирок половинка
  • Кефір 1% жирності 50 мл

Приготування:

  1. Гречана крупа замочується з ночі, а потім відварюється протягом двох хвилин.
  2. У каструлю наливається холодна вода, туди кладеться куряча грудка і включається вогонь.
  3. Коли бульйон закипить, туди відправляється броколі, стручкова квасоля і очищена морквина, нарізана кубиками.
  4. Поки варяться овочі, птиця дістається, охолоджується і нарізають шматочками.
  5. У бульйон закидається гречка і курочка, вогонь вимикається.
  6. Коли суп трохи охолоне, в нього додається плавлений сирок і кефір, все ретельно перемішується.
Читайте також:  Як схудла Настя Каменських: особливості дієти і меню

Кефірний пудинг

Інгредієнти:

  • Желатин швидкого приготування 2 ст. л.
  • Кефір-1 л
  • Сметана зниженої жирності 250 г
  • Ванільний цукор 2 ч. л.

Приготування:

  1. Желатин попередньо замочується водою для набухання і прогрівається на вогні, як це зазначено на упаковці.
  2. Кефір зі сметаною потрібно збити разом з цукром і поступово влити туди желатин, після чого знову збити міксером протягом п’яти хвилин.
  3. Отриману масу розлити по формах і поставити в холодильник для застигання.

Вінегрет на кефірі

Інгредієнти:

  • Буряк середнього розміру 1 шт.
  • Свіжі огірки-2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Пучок Зелень
  • Кефір 20 мл.

Приготування:

  1. Буряк і моркву відварюються в шкірці, після чого очищаються і нарізати кубиками.
  2. Свіжі огірки миються і ріжуться дрібними кубиками.
  3. Всі овочі перемішуються між собою і заправляються кефіром, після чого присипаються нашаткованої зеленню.

Відео: Пишні оладки на кефірі