Дієта на 1500 калорій в день + меню на тиждень з простих продуктів

Програма 1500 калорій підходить для тих, хто хоче схуднути поступово або чий спосіб життя не дозволяє відмовитися від традиційних страв.

Дана методика не змусить вас відчувати почуття голоду. Раціон харчування може бути сформований таким чином, що, незважаючи на невеликі обмеження, ви продовжуєте насолоджуватися улюбленою їжею.

Принцип дієти 1500 калорій

Для підтримки ваги, дієтологи рекомендують у добу вживати 2000-2500 калорій. Якщо ця кількість скоротити до 1500 калорій в день, людина буде стабільно втрачати вагу без стресу для тіла.

Худнути необхідно правильно, скорочуючи калорійність до потрібного показника, щоб програма була ефективною і не завдала шкоди здоров’ю. Для цього необхідно перебудовувати раціон харчування.

Дієта добре збалансована, в раціоні є багато складних вуглеводів, тобто тих, які повільно поглинаються і зберігають стабільний рівень цукру в крові протягом тривалого часу, що усуває бажання сісти щось солодке. В раціон можна включати продукти, які замінюють солодощі, такі як родзинки, шматочки ананаса і т. д.

Варто обмежити споживання висококалорійних продуктів харчування. Щодня можна з’їдати 20 г горішків і до двох столових ложок рослинного масла. Складні вуглеводи повинні складати близько 50% вашого раціону. Близько 30% – жири, а 20% – нежирна білкова їжа. Необхідно робити акцент на воді, але також пити достатню кількість трав’яних відварів, чаїв, соків.

Дієтичні особливості

Звичайно, дієта триває 14 днів, у середньому, за цей період, витрачається 3-5 кг

Чоловіки з низькою та помірною активністю можуть використовувати такий раціон харчування, в тих же пропорціях, що і жінки. Для чоловіків з більш високою активністю, кількість повинна бути збільшена на 15%.

Увага! Щодня необхідно випити близько 10 склянок несолодких напоїв, найкраще води.

Приклад меню на тиждень з простих продуктів

 

Читайте також:  Дієта для ледачих мінус 12 кг за 2 тижні - меню на кожен день

1 день

Сніданок: пластівці з сухофруктами і бананом – 460 кал.

Перекус: бутерброди з сиром і перцем (кілька скибочок житнього хрусткого хліба, 1/3 пачки сиру, червоний перець, 4 оливки) – 170 кал.

Обід: салат з індички і песто – 460 кал.

Полуденок: 2 апельсина (300 г – без шкірки) – 130 кал.

Вечеря: риба, запечена у фользі і грецький салат – 290 кал.

Загальна:1500 кал.

 

2 день

Сніданок: йогурт з апельсином і пластівцями (чашка йогурту, апельсин, 4 столові ложки вівсянки, 2 столові ложки насіння гарбуза) – 430 кал.

Перекус: маленька упаковка десерту з ароматом ванілі (125 г), 5 слив – 180 кал.

Обід: салат з рисом, куркою і брюссельською капустою – 530 кал.

Полуденок: невелика гроно винограду (200 г) – 150 кал.

Обід: грибний суп, кілька скибочок цілісного житнього хліба – 220 кал.

Загальна: 1510 кал.

 

3 день

Сніданок: Тост з моцарелою, помідорами та базиліком (борошно грубого помелу, 100 г сиру моцарелла, великий помідор, шматок свинячої вирізки, листя базиліка або сушений базилік) – 440 кал.

Перекус: сендвіч з рибою і овочами (шматочок хліба з непросіяного борошна, ½ маленької банки сардин в томатах, паприки 1/2, 4 оливки) – 190 кал.

Обід: макарони з квасолею і шинкою – 480 кал.

Полуденок: маленький банан – 100 кал.

Вечеря: бутерброди з сиром і овочами (паприка, 2 редиски, помідорів, низькокалорійний сир) – 300 кал.

Загальна:1510 кал.

 

4 день

Сніданок: невелика упаковка низькокалорійного йогурту, шинки і овочевого сендвіча (50 г сиру, кілька скибочок ковбаси, помідор, зелень) – 370 кал.

Перекус: фруктова нарізка (ківі, два мандарина, половина яблука, мед) – 160 кал.

Обід: експрес-салат з квасолею і тунцем – 490 кал.

Полуденок: маленька упаковка гомогенізованого сиру (150 г), посыпанного корицею – 150 кал.

Вечеря: дієтична риба в грецькому стилі – 340 кал.

Загальна: 1510 кал.

Читайте також:  Скільки вуглеводів треба їсти, щоб схуднути?

 

5 день

Сніданок: сир і болгарський червоний перець, редиска 2 шт. – 400 кал.

Перекус: легкий фруктовий йогурт (150 г) – 200 кал.

Обід: салат з рисом, куркою і огірком – 490 кал.

Полуденок: склянка виноградного соку – 120 кал.

Вечеря: омлет з зеленим горошком – 280 кал.

Загальна: 1490 кал.

 

6 день

Сніданок: бутерброд з ковбасою – 430 кал.

Перекус: кефір (150 г), середня груша – 170 кал.

Обід: салат із сочевиці і абрикоса, сухар – 460 кал.

Полудень: яблуко і апельсин – 140 кал.

Вечеря: перець, фарширований гречкою і тунцем – 300 кал.

Загальна: 1500 кал.

 

7 день

Сніданок: йогурт з сумішшю пластівців і ананаса (чашка йогурту, 3 столові ложки вівсянки, кілька столових ложок житніх пластівців, 1 столова ложка родзинок, 3 шматочки ананаса, чайна ложка насіння соняшнику) – 410 кал.

Перекус: сендвіч з сиром, помідорами і редискою (кілька скибочок хрусткого житнього хліба, шматочок плавленого сиру, 6-8 редис, зелень, невеликий помідор) – 180 кал.

Обід: салат з копченої риби – 470 кал.

Полуденок: банан – 120 кал.

Вечеря: салат з брокколі з яйцем, кілька шматочків хлібці – 300 кал.

Загальна: 1480 кал.

 

Дивіться відео прямо зараз, щоб дізнатися ще одне чудове меню на 1500 калорій!

Як бачите, в цій дієті зовсім не складно скласти меню з простих продуктів. Такого типу живлення зможе дотримуватися будь-яка людина.

Протипоказання

  1. перед початком будь-якої дієти, бажано проконсультуватися з лікарем;
  2. дана методика протипоказана вагітним жінкам, годуючим мамам і дітям. Ці групи людей мають отримувати більше калорій з їжею.

Позитивні сторони

  1. головна перевага – стабільність втрати зайвої ваги, без стресу для організму;
  2. йде, в основному, не м’язова маса, а жирова маса;
  3. раціон харчування різноманітний, немає почуття голоду;
  4. методику можна використовувати людям, які ведуть активний спосіб життя;
  5. в меню можна вводити коригування, враховуючи свої смакові уподобання.
Читайте також:  Система мінус 60 для схуднення: меню на кожен день

Які можуть виникнути складності?

  1. З-за того, що вага знижується повільно, деякі люди, помилково дану дієту вважаю неефективною. Однак фахівці радять вибирати методику, де вага знижується поступово, не викликаючи стрес в організмі.
  2. Харчування, яке передбачає розрахунок калоражу, вимагає математичних обчислень і організованості. Необхідно час, для того, щоб звикнути до розрахунків.
  3. Не завжди є можливість прорахувати кількість калорій в різних закладах громадського харчування або в гостях. У цих випадках, прорахунки калорійності їжі можуть бути з похибкою.

Пам’ятайте, що наполегливість, віра в свої здібності і позитивне мислення – обов’язково дадуть хороші результати!