Дієта Маггі на 4 тижні (Яєчний варіант): меню, таблиця
Зміст статті:
Яєчний варіант дієти Маггі розрахований на 4 тижні і не зазнає ніяких змін. Дотримуючись її певний час, можна позбутися від 10 до 20 зайвих кілограм. Головне правило цієї системи харчування полягає в неухильному дотриманні режиму. Якщо з якоїсь причини дієта була перервана або були переплутані продукти, доведеться все починати з самого початку.
Правила, обов’язкові для виконання:
- Триразовий прийом їжі. Можна перекушувати свіжим огірком, морквою або приготувати коктейль для схуднення. Однак перекуси можна через 2-3 години після сніданку або обіду.
- Їсти після 18.00 – можна, але тоді вкладатися спати потрібно через 3 години, не раніше.
- Протягом дня необхідно випивати мінімум 2 літри чистої води. В чай або каву не додають цукор і вершки.
- Виключення якого-небудь продукту з меню не передбачає його заміну.
- Всі страви готуються в духовці, мультиварці або на сухій сковороді. Їх можна солити, приправляти перцем, часником, цибулею. Масло, інші жири повністю виключаються з раціону.
- Продукти з жирністю більше 16% вживати в їжу не можна.
- Помірне фізичне навантаження не те, щоб бажана, вона обов’язкова.
- Не рекомендується корегувати вагу за допомогою дієти Маггі, якщо до її початку в раціоні було дуже мало овочів і фруктів.
Максимальна втрата ваги фіксується на першому тижні, третя тиждень характеризується зменшенням обсягів, в той час як стрілка ваг при зважуванні майже не рухається в меншу сторону.
Плюси
- Швидка втрата ваги.
- Меню складено гранично чітко, що дозволяє легко дотримуватися дієти.
- Вміст в яйцях великої кількості білка не дає відчувати голод між прийомами їжі.
- Продукти, що входять в систему, доступні за ціною і продаються практично в будь-якому магазині.
- Овочі та фрукти, вживання яких передбачено дієтою, містять клітковину і забезпечують організм вітамінами і мікроелементами.
Недоліки
- Денний раціон складає всього 1000 кілокалорій.
- Існує ризик швидко набрати колишню вагу, якщо після закінчення дієти повернутися до колишньої системи живлення.
- Варені яйця можуть провокувати метеоризм і запори.
- Швидкий скидання ваги є причиною слабкості і запаморочення.
Протипоказання
- Непереносимість деяких продуктів харчування, що становлять основу дієти.
- Порушення роботи нирок.
- Хвороби серцево-судинної системи.
- Підвищений рівень холестерину.
- Проблеми з ШКТ.
Так само ознайомитеся з інформацією про Сирному варіанті дієти Маггі — http://only-diet.ru/dieta-maggi-tvorozhnyiy-variant/
Дозволені продукти
- М’ясо: нежирні сорти, приготовані шляхом запікання або гасіння, вирішуються субпродукти.
- Риба та морепродукти: минтай, креветки, морський язик, пікша, хек, мерлуза.
- Птах: курку вживати в їжу без шкірки.
- Яйця: краще дієтичне.
- Кисломолочні продукти: сир до 9% жирності, сир твердий до 20%, кефір і кисле молоко вводяться тільки на четвертому тижні.
- Овочі та зелень: морква, кабачки, перець, всі сорти капусти, словом будь-які, які ростуть на городі. Їх гасять, запікають, їдять в сирому вигляді. Табу на смаження з використанням жирів. Дозволяється приправляти перцем.
- Фрукти: грейпфрут, апельсини, мандарини, яблука, ківі, черешня, яблука та інші. Вживають в сирому вигляді, деякі запікають у духовці.
- Приправи: мелений чорний перець, імбир, соєвий соус, сік лимона, бальзамічний оцет, цибулю, часник, сіль.
- Хліб: з цільнозерновий борошна, підсушений житній, хлібці з висівками.
- Напої: вода, кава і чай без цукру.
- Солодке: трава або сироп стевії агави.
Заборонені продукти
- Консервовані овочі.
- Смажені продукти з додаванням масла.
- Бобові, картоплю.
- Гриби, баранина, свинина.
- Алкогольсодержащие напої.
- Молоко.
- Варення, мед, сорбіт, фруктоза.
- Жири.
- Банани, інжир, манго, авокадо, фініки, сухофрукти.
Меню дієти Маггі «Яєчний варіант» на 4 тижні
1 тиждень
Сніданок кожного дня – це половина грейпфрута або апельсина і 1-2 варені яйця. М’ясо або риба запікається, відварюються чи смажаться на сухій сковороді.
День | Меню |
Понеділок | Обід: Фрукти в необмеженій кількості Вечеря: М’ясо, приготоване в духовці |
Вівторок | Обід: Курка без шкірки, запечена з яблуками Вечеря: Овочевий салат з огірків і болгарського перцю, шматочок цільнозернового хліба, 2 яйця, грейпфрут або апельсин |
Середа | Обід: Твердий сир, помідори, 1 шматочок підсушеного житнього хліба Вечеря: М’ясо відварне нежирних сортів |
Четвер | Обід: Фрукти в довільній кількості Вечеря: М’ясо, запечене в духовці, листовий салат |
П’ятниця | Обід: 2 яйця, тушковані овочі Вечеря: Мерлуза, смажена на сухій сковороді, листя салату, грейпфрут/апельсин |
Субота | Обід: Фрукти (будь-який з видів) в необмеженій кількості Вечеря: Листовий салат, м’ясо відварне |
Неділя | Обід: Відварені овочі, помідор, курка, апельсин або грейпфрут Вечеря: Овочі, приготовані в мультиварці |
2 тиждень
Щоденний сніданок складається з продуктів описаних на першому тижні дієти.
День | Меню |
Понеділок | Обід: М’ясо, листя салату Вечеря: 2 яйця, листя салату, грейпфрут або апельсин |
Вівторок | Обід: Фрукти в необмеженій кількості Вечеря: 2 яйця, грейпфрут або апельсин |
Середа | Обід: М’ясо, приготоване в духовці, огірки Вечеря: 2 яйця, грейпфрут або апельсин |
Четвер | Обід: 2 яйця, нежирний сир (в будь-якій кількості), відварні овочі Вечеря: 2 яйця |
П’ятниця | Обід: 2 яйця, м’ясо, помідори Вечеря: 2 яйця |
Субота | Обід: Фрукти (будь-який з видів) в необмеженій кількості Вечеря: Будь-які фрукти в асортименті |
Неділя | Обід і вечеря: Курка без шкірки, фарширована яблуками і запечена у фользі, грейпфрут або апельсин, огірки, перець болгарський, помідор |
3 тиждень
День | Меню |
Понеділок | Овочі та фрукти без обмежень. |
Вівторок | Відварені овочі, салати – скільки буде потрібно. |
Середа | Фрукти, салати або варені овочі в будь-який час і в будь-якій кількості. |
Четвер | Шашлики з хека, листовий салат, капуста, варені овочі – без обмежень. |
П’ятниця | Овочі, курка без шкірки або м’ясо нежирних сортів – все відварне. |
Субота і неділя | Протягом дня їсти фрукти, але тільки один з видів. |
4 тиждень
Продукти розтягують на цілий день.
День | Меню |
Понеділок | Чверть вареної курки або 4 скибочки нежирного м’яса, баночка тунця у власному соку, огірки – 4, помідори – 3, 1 тост, апельсин або грейпфрут. |
Вівторок | 200 г відвареного або смаженого м’яса, огірки – 4 помідори – 3, 1 тост, один з фруктів – яблуко, грейпфрут, апельсин, часточка дині. |
Середа | Сир або нежирний сир – 1 ложка, невелика тарілка варених овочів, огірки, помідори – 2 штуки, по одному тосту і апельсину/грейпфруту. |
Четвер | Половина вареної або смаженої курки, помідори – 3, тост, огірок, апельсин/грейпфрут – по одному. |
П’ятниця | Відварених курячих грудки – 2, 120 г сиру або бринзи, огірки і помідори – по два, по одному тосту і апельсину/грейпфруту, кисле молоко. |
Субота | Відварених курячих грудки – 2, 120 г сиру або бринзи, огірки і помідори – по два, по одному тосту і апельсину/грейпфруту, кисле молоко. |
Неділя | Салат з помідорів 2, 2 огірків і баночки тунця у власному соку, невелика тарілка відвареної моркви, кабачків, селери, сир – 1 ложка , 1 тост, апельсин або грейпфрут. |
Рецепти страв
Шашлик з риби на шпажках
- Шпажки замочити у воді на кілька годин, щоб вони не згоріли в духовці.
- Філе нежирної риби (мерлузи, хека) нарізати невеликими кубиками розміром 1,5 на 1,5 см, скропити лимонним соком і поперчити. Солити не обов’язково.
- Залишити для маринування на кілька хвилин.
- Потім нанизати рибу на шпажки і помістити їх над листом, в який налити трохи води (це допоможе уникнути неприємного запаху, що утворився внаслідок горіння рідини, що капає з шашлику).
- Запікати в духовці при температурі 200 градусів, хвилин 12-15. Подавати зі свіжими овочами.
Салат з тунця
- Порізати скибочками огірки, помідори, зелень.
- Додати баночку тунця, заправити перцем і сіллю за смаком.
- Перемішати і викласти в салатник.
Курка, запечена з яблуками
- Тушку курки промити, натерти зовні і всередині перцем і сіллю.
- Нафарширувати тушку яблуками кислих сортів, загорнути її у фольгу і запекти. Не розгортаючи, остудити курку.
- Є її краще на наступний день, вона встигне просочитися ароматом яблук, стане соковитою і смачною.