Дієта Маггі на 4 тижні (Яєчний варіант): меню, таблиця

Яєчний варіант дієти Маггі розрахований на 4 тижні і не зазнає ніяких змін. Дотримуючись її певний час, можна позбутися від 10 до 20 зайвих кілограм. Головне правило цієї системи харчування полягає в неухильному дотриманні режиму. Якщо з якоїсь причини дієта була перервана або були переплутані продукти, доведеться все починати з самого початку.

Правила, обов’язкові для виконання:

  • Триразовий прийом їжі. Можна перекушувати свіжим огірком, морквою або приготувати коктейль для схуднення. Однак перекуси можна через 2-3 години після сніданку або обіду.
  • Їсти після 18.00 – можна, але тоді вкладатися спати потрібно через 3 години, не раніше.
  • Протягом дня необхідно випивати мінімум 2 літри чистої води. В чай або каву не додають цукор і вершки.
  • Виключення якого-небудь продукту з меню не передбачає його заміну.
  • Всі страви готуються в духовці, мультиварці або на сухій сковороді. Їх можна солити, приправляти перцем, часником, цибулею. Масло, інші жири повністю виключаються з раціону.
  • Продукти з жирністю більше 16% вживати в їжу не можна.
  • Помірне фізичне навантаження не те, щоб бажана, вона обов’язкова.
  • Не рекомендується корегувати вагу за допомогою дієти Маггі, якщо до її початку в раціоні було дуже мало овочів і фруктів.

Максимальна втрата ваги фіксується на першому тижні, третя тиждень характеризується зменшенням обсягів, в той час як стрілка ваг при зважуванні майже не рухається в меншу сторону.

Плюси

  • Швидка втрата ваги.
  • Меню складено гранично чітко, що дозволяє легко дотримуватися дієти.
  • Вміст в яйцях великої кількості білка не дає відчувати голод між прийомами їжі.
  • Продукти, що входять в систему, доступні за ціною і продаються практично в будь-якому магазині.
  • Овочі та фрукти, вживання яких передбачено дієтою, містять клітковину і забезпечують організм вітамінами і мікроелементами.
Читайте також:  Як скинути зайву вагу з живота

Недоліки

  • Денний раціон складає всього 1000 кілокалорій.
  • Існує ризик швидко набрати колишню вагу, якщо після закінчення дієти повернутися до колишньої системи живлення.
  • Варені яйця можуть провокувати метеоризм і запори.
  • Швидкий скидання ваги є причиною слабкості і запаморочення.

Протипоказання

  1. Непереносимість деяких продуктів харчування, що становлять основу дієти.
  2. Порушення роботи нирок.
  3. Хвороби серцево-судинної системи.
  4. Підвищений рівень холестерину.
  5. Проблеми з ШКТ.

Так само ознайомитеся з інформацією про Сирному варіанті дієти Маггі — http://only-diet.ru/dieta-maggi-tvorozhnyiy-variant/

Дозволені продукти

  • М’ясо: нежирні сорти, приготовані шляхом запікання або гасіння, вирішуються субпродукти.
  • Риба та морепродукти: минтай, креветки, морський язик, пікша, хек, мерлуза.
  • Птах: курку вживати в їжу без шкірки.
  • Яйця: краще дієтичне.
  • Кисломолочні продукти: сир до 9% жирності, сир твердий до 20%, кефір і кисле молоко вводяться тільки на четвертому тижні.
  • Овочі та зелень: морква, кабачки, перець, всі сорти капусти, словом будь-які, які ростуть на городі. Їх гасять, запікають, їдять в сирому вигляді. Табу на смаження з використанням жирів. Дозволяється приправляти перцем.
  • Фрукти: грейпфрут, апельсини, мандарини, яблука, ківі, черешня, яблука та інші. Вживають в сирому вигляді, деякі запікають у духовці.
  • Приправи: мелений чорний перець, імбир, соєвий соус, сік лимона, бальзамічний оцет, цибулю, часник, сіль.
  • Хліб: з цільнозерновий борошна, підсушений житній, хлібці з висівками.
  • Напої: вода, кава і чай без цукру.
  • Солодке: трава або сироп стевії агави.

Заборонені продукти

  • Консервовані овочі.
  • Смажені продукти з додаванням масла.
  • Бобові, картоплю.
  • Гриби, баранина, свинина.
  • Алкогольсодержащие напої.
  • Молоко.
  • Варення, мед, сорбіт, фруктоза.
  • Жири.
  • Банани, інжир, манго, авокадо, фініки, сухофрукти.

Меню дієти Маггі «Яєчний варіант» на 4 тижні

1 тиждень

Сніданок кожного дня – це половина грейпфрута або апельсина і 1-2 варені яйця. М’ясо або риба запікається, відварюються чи смажаться на сухій сковороді.

День Меню
Понеділок Обід: Фрукти в необмеженій кількості

Вечеря: М’ясо, приготоване в духовці
Вівторок Обід: Курка без шкірки, запечена з яблуками

Вечеря: Овочевий салат з огірків і болгарського перцю, шматочок цільнозернового хліба, 2 яйця, грейпфрут або апельсин
Середа Обід: Твердий сир, помідори, 1 шматочок підсушеного житнього хліба

Вечеря: М’ясо відварне нежирних сортів
Четвер Обід: Фрукти в довільній кількості

Вечеря: М’ясо, запечене в духовці, листовий салат
П’ятниця Обід: 2 яйця, тушковані овочі

Вечеря: Мерлуза, смажена на сухій сковороді, листя салату, грейпфрут/апельсин
Субота Обід: Фрукти (будь-який з видів) в необмеженій кількості

Вечеря: Листовий салат, м’ясо відварне
Неділя Обід: Відварені овочі, помідор, курка, апельсин або грейпфрут

Вечеря: Овочі, приготовані в мультиварці
Читайте також:  Дієта 10 склянок «їж і худни»: відгуки та меню

2 тиждень

Щоденний сніданок складається з продуктів описаних на першому тижні дієти.

День Меню
Понеділок Обід: М’ясо, листя салату

Вечеря: 2 яйця, листя салату, грейпфрут або апельсин
Вівторок Обід: Фрукти в необмеженій кількості

Вечеря: 2 яйця, грейпфрут або апельсин
Середа Обід: М’ясо, приготоване в духовці, огірки

Вечеря: 2 яйця, грейпфрут або апельсин
Четвер Обід: 2 яйця, нежирний сир (в будь-якій кількості), відварні овочі

Вечеря: 2 яйця
П’ятниця Обід: 2 яйця, м’ясо, помідори

Вечеря: 2 яйця
Субота Обід: Фрукти (будь-який з видів) в необмеженій кількості

Вечеря: Будь-які фрукти в асортименті
Неділя Обід і вечеря: Курка без шкірки, фарширована яблуками і запечена у фользі, грейпфрут або апельсин, огірки, перець болгарський, помідор

3 тиждень

День Меню
Понеділок Овочі та фрукти без обмежень.
Вівторок Відварені овочі, салати – скільки буде потрібно.
Середа Фрукти, салати або варені овочі в будь-який час і в будь-якій кількості.
Четвер Шашлики з хека, листовий салат, капуста, варені овочі – без обмежень.
П’ятниця Овочі, курка без шкірки або м’ясо нежирних сортів – все відварне.
Субота і неділя Протягом дня їсти фрукти, але тільки один з видів.

4 тиждень

Продукти розтягують на цілий день.

День Меню
Понеділок Чверть вареної курки або 4 скибочки нежирного м’яса, баночка тунця у власному соку, огірки – 4, помідори – 3, 1 тост, апельсин або грейпфрут.
Вівторок 200 г відвареного або смаженого м’яса, огірки – 4 помідори – 3, 1 тост, один з фруктів – яблуко, грейпфрут, апельсин, часточка дині.
Середа Сир або нежирний сир – 1 ложка, невелика тарілка варених овочів, огірки, помідори – 2 штуки, по одному тосту і апельсину/грейпфруту.
Четвер Половина вареної або смаженої курки, помідори – 3, тост, огірок, апельсин/грейпфрут – по одному.
П’ятниця Відварених курячих грудки – 2, 120 г сиру або бринзи, огірки і помідори – по два, по одному тосту і апельсину/грейпфруту, кисле молоко.
Субота Відварених курячих грудки – 2, 120 г сиру або бринзи, огірки і помідори – по два, по одному тосту і апельсину/грейпфруту, кисле молоко.
Неділя Салат з помідорів 2, 2 огірків і баночки тунця у власному соку, невелика тарілка відвареної моркви, кабачків, селери, сир – 1 ложка , 1 тост, апельсин або грейпфрут.
Читайте також:  Як правильно пити воду протягом дня, щоб схуднути - таблиця

Рецепти страв

Шашлик з риби на шпажках

  1. Шпажки замочити у воді на кілька годин, щоб вони не згоріли в духовці.
  2. Філе нежирної риби (мерлузи, хека) нарізати невеликими кубиками розміром 1,5 на 1,5 см, скропити лимонним соком і поперчити. Солити не обов’язково.
  3. Залишити для маринування на кілька хвилин.
  4. Потім нанизати рибу на шпажки і помістити їх над листом, в який налити трохи води (це допоможе уникнути неприємного запаху, що утворився внаслідок горіння рідини, що капає з шашлику).
  5. Запікати в духовці при температурі 200 градусів, хвилин 12-15. Подавати зі свіжими овочами.

Салат з тунця

  1. Порізати скибочками огірки, помідори, зелень.
  2. Додати баночку тунця, заправити перцем і сіллю за смаком.
  3. Перемішати і викласти в салатник.

Курка, запечена з яблуками

  1. Тушку курки промити, натерти зовні і всередині перцем і сіллю.
  2. Нафарширувати тушку яблуками кислих сортів, загорнути її у фольгу і запекти. Не розгортаючи, остудити курку.
  3. Є її краще на наступний день, вона встигне просочитися ароматом яблук, стане соковитою і смачною.