Білкова дієта: меню на тиждень з рецептами для схуднення

Однією з корисних дієт для тих, що худнуть людей вважається білкова. За допомогою такого харчування можна скинути 5-10 кг за тиждень або 14 днів. Суть полягає в тому, що з раціону повністю виключаються продукти з підвищеним вмістом швидких вуглеводів, а вживаються продукти, насичені білками. Це пісна яловичина, курка, нежирна риба, яйця, низькокалорійні молочні вироби. Їх використовують кожен день, поєднуючи з овочами. Тому людина не відчуває голоду і одночасно худне. Разом з цим відновлюється м’язова маса, що особливо важливо для спортсменів.

Принципи дієти

  1. Кожен день їдять продукти, насиченими білками;
  2. Забороняються солодощі, копченості, напівфабрикати;
  3. Їсти треба не менше 5 разів на день малими порціями;
  4. Напої приймаються несолодкі, без газів;
  5. Води випивають більше 1,5 літрів в день;
  6. Сніданок починається через годину після пробудження, а вечеря повинна відбутися за 4 години до відходу до сну.

Застосовувати білкову дієту можна один раз в рік, щоб не нашкодити здоров’ю.

Меню на тиждень

День Меню
Перший Ранок: знежирений сир — 150 г, кухоль чаю.

У проміжку — один фрукт.

День: курячий жульєн — 150 г, шматок хліба.

Через 2 години — 100 г йогурту

Вечір: риба — 200 г, мікс з бажаних овочів.
Другий Ранок: йогурт — 150 г, чашка кави.

У проміжку — один будь-цитрус.

День: тушковане м’ясо з овочами — 150 р.

Через 2 години — гуртка кефіру.

Вечір: риба по-польськи — 200 г, овочі — 200 р.
Третій Ранок: сирна запіканка — 150 г, кава.

Через 2 години — один мандарин.

День: сирний сирок.

Через 2 години — будь-який фрукт.

Вечір: нашаткована капуста — 150 г, м’ясо — 150 р.
Четвертий Ранок: кефір — 250 мл, печива — 2 шт.

У проміжку — один грейпфрут.

День: рис з куркою — 150 р, спаржа — 200 р.

Через 2 години — чашка кефіру.

Вечір: рулетики з баклажанів з рибою — 200 г, овочі — 150 р.
П’ятий Ранок: сир — 150 г, кава.

Через 2 години — одне яблуко.

День: риба в сметані — 200 г, шматочок хліба.

Через 2 години — 100 г йогурту.

Вечір: яловиче м’ясо — 200 г, овочевий мікс — 150 р.
Шостий Ранок: ромашка з яєць — 150 г, чай.

Через 2 години — один апельсин.

День: салат з квасолі — 150 г, овочі — 200 р.

У проміжку — чашка кефіру.

Вечір: риба — 150 г, мікс з помідорів і огірків — 100 р.
Сьомий Ранок: сир — 150 г, кава.

Через 2 години — один мандарин.

День: овочевий суп на м’ясному бульйоні — 100 мл хліб.

Через 2 години — сирний сирок.

Вечір: 100 гр. яловичого м’яса, 100 г нарізаних овочів.
Читайте також:  Китайська дієта на 7 і 14 днів: меню, правила, вихід

Яловичина з морквою

  • Яловичина — 600 г
  • цибуля — 200 г
  • морква — 200 г
  • запашний перець — 5 шт.
  • лавровий лист — 3 шт.
  • рослинне масло — півсклянки
  • трохи чорного перцю, солі
  1. Нарізану яловичину викладають на сковороду, заливають склянкою води, додають лавровий лист, запашний перець і варять.
  2. Після випаровування рідини м’ясо тушкують близько години.
  3. У сковороду з м’ясом додають масло, нарізану півкільцями цибулю, кружечками моркву.
  4. Всю масу тушкують 10 хвилин, потім вливають 200 мл окропу, додають сіль, перець і продовжують тушкувати протягом години до повної готовності.

Риба по-польськи

  • Хек або судак — 800 г
  • одна морквина
  • вода — 300 мл
  • одна цибулина
  • пара лаврових листочків
  • пів чайної ложки чорного перцю

Для соусу

  • Яйця — 6 шт.
  • вершкове масло — 70 г
  • зелень — 30 г
  • трохи солі.
  1. Рибу варять разом з розрізаним навпіл цибулею, морквою кружечками, спеціями близько 20 хвилин.
  2. Після закінчення зазначеного часу рибу виймають, а бульйон проціджують.

Приготування соусу

  1. Яйця, зварені круто, подрібнюють ножем на дрібні шматочки.
  2. Масло розводять в гарячому бульйоні від риби, додають рубану зелень, сіль.
  3. Подрібнені яйця опускають в бульйон із олією, зеленню і перемішують. Соус готовий.

Рибу подають разом з соусом.

Сирна запіканка

  • сир — півкілограма
  • цукор — 50 г
  • манна крупа — 2 ст. л.
  • вершкове масло — 2 ст. л.
  • одне яйце
  • трохи солі
  • жменю родзинок
  • ванілін — 10 г
  1. Сир перемішують з м’яким маслом.
  2. Окремо збивають яйця з цукром.
  3. Змішують сирну масу з яєчною, додають родзинки, манку, все перемішують.
  4. Деко змащують маслом, посипають панірувальними сухарями і викладають тісто.
  5. Зверху сирну суміш змащують сметаною і відправляють в розігріту духовку на півгодини.
  6. Випікають при 180 градусах.

Рис з куркою

  • Куряче філе — півкілограма
  • рис — 200 г
  • дві морквини
  • вершкове масло — 100 г
  • пара зубчиків часнику
  • дві цибулини
  • вода — 1,5 склянки
  1. Нарізану цибулю смажать на маслі.
  2. Додають протерту моркву до смаженій цибулі і продовжують тушкувати.
  3. У масу з морквою та цибулею, додають нарізане куряче філе і тушкують протягом 20 хвилин.
  4. Далі засипають чистий рис і варять 10 хвилин при низькій температурі.
  5. Заливають гарячу воду поверх рису, додають сіль, зубчики часнику і варять до повної готовності протягом півгодини.
Читайте також:  Безсольова дієта для схуднення: меню по днях і відгуки

Рулетики з баклажанів з рибою

  • Пара штук баклажанів
  • філе сьомги — 150 г
  • рослинне масло — 50 г
  • трохи солі
  • зелень — 20 г
  • лимонний сік — пів чайної ложки
  • нежирний сир — 150 г
  1. Баклажани нарізають в поздовжньому напрямку смужками, укладають в ємність, зверху посипають сіллю і ставлять під прес на півгодини.
  2. Потім баклажани смажать, дають їм охолонути.
  3. Рибне філе розрізати на довгі смужки і їх збризкують соком лимона.
  4. Беруть смужку баклажана і викладають на неї трохи подрібненого сиру, сьомги, згортають рулетиком.
  5. Зверху страву прикрашають зеленню.

Риба зі сметаною

  • Рибне філе — 500 г
  • сметана — 200 г
  • хмелі-сунелі — 3 ч. л.
  • часник — 3 зубчики
  • вода — півсклянки
  1. Рибу варять, дістають з каструлі, дають час охолонути.
  2. Окремо готують соус зі сметани і води на повільному вогні, поки не загусне, після чого відкладають на 15 хвилин.
  3. Додають в сметанний соус спеції, сіль, подрібнений часник.
  4. Зварену рибу викладають в холодний соус і подають на стіл.

Курячий жульєн

  • Філе курки — 500 г
  • нежирний сир — 150 г
  • молоко – один стакан
  • борошно — 3 ст. л.
  • сіль, мелений перець, зелень — за бажанням
  • вершкове масло — 70 г
  1. Філе нарізають і викладають на сковороду з маслом.
  2. Курячу масу тушкують, злегка обсмажують.
  3. Перемішують молоко, борошно, сіль, перець, кріп до отримання соусу.
  4. Готовий соус заливають в курячу масу і кип’ятять кілька хвилин.
  5. Отриману суміш розкладають по формочках, зверху посипають тертим сиром і відправляють в духовку на 10 хвилин при 180 градусах.

Салат з квасолі

  • Квасоля червона — півкілограма
  • дві цибулини
  • рослинне масло — 70 мл
  • трохи солі
  • кінза — маленький пучок
  1. Квасолю варять, викладають у друшляк.
  2. Після того, як вода витекла, квасоля перекладають в інший посуд.
  3. До квасолі підливають масло, нарізану кільцями цибулю, кінзу. Все перемішують і подають в холодному вигляді.
Читайте також:  З чого почати, якщо я хочу схуднути на 20 кг в домашніх умовах?

Ромашка з яєць

  • Яйця — пара штук
  • сметана — пара столових ложок
  • хмелі-сунелі — одна чайна ложка
  • трохи солі
  1. Яйця, зварені круто, ділять навпіл.
  2. З половинок яєць дістають жовток і подрібнюють. Залишаються човники з білків.
  3. До яєць додають сметану, спеції, все перемішують.
  4. Масу з жовтків поміщають в човники з білків і викладають на тарілку у вигляді ромашки.

Овочевий суп з яловичиною

  • Яловиче м’ясо — 300 г
  • пара морквин
  • одна цибулина
  • вермішель — 70 г
  • трохи зелені.
  1. М’ясо варять, дістають з бульйону.
  2. Бульйон проціджують, опускають в нього моркву кружечками, цілий очищений цибулю і варять.
  3. Через чверть години в обід додають локшину і варять 10 хвилин.
  4. За 5 хвилин до готовності в обід викладають шматочки м’яса, а зверху прикрашають зеленню.

Відео рецепт: Запіканка з флоренськи

Кожен з рецептів допоможе урізноманітнити щоденне меню при білковій дієті.