дієтичні Супи – рецепти для схуднення
Дієтичні супи для схуднення містять безліч корисних продуктів. Сюди входять: капуста, морква, цибуля, часник, болгарський перець, селеру та інші.
Вживати рідкі дієтичні обіди слід через кожні 3 години. Це потрібно для досягнення більшої ефективності корекції фігури. Готувати таку їжу рекомендується не тільки на воді, але і на нежирному бульйоні. Кожен з нижче запропонованих рецептів супу простий у приготуванні, а найголовніше, допоможе схуднути без шкоди для організму. Детальніше про дієту на супах читайте тут.
Овочевий суп
- Червоний і зелений перець — пара штук
- Капуста проста — 300 г
- Одна цибулина
- Один корінь селери
- Невеликі помідори — 3 шт.
- Одна морква
- Вода — 2 л
- Зелень — 20 г
- Пара зубчиків часнику
- Спеції вибірково
- Всі продукти нарізають у вигляді соломки.
- Воду доводять до кипіння, викладають в неї подрібнені інгредієнти і продовжують варити.
- По закінченню готування в суп додають спеції, часник, нарізану зелень.
Суп з селери
- Селера — 200 г
- Капуста — 200 г
- Морква — 3-4 шт.
- Болгарський перець — пара штук
- Дві цибулини
- Пара помідорів
- Зелена квасоля — 400 г
- Томатний сік — 6 склянок
- Зелень — 20 г
- Спеції трохи
- Продукти подрібнюють і викладають на дно каструлі.
- Зверху все компоненти заливають томатним соком.
- Ємність з овочами ставлять на сильний вогонь, доводять до кипіння і варять протягом 10 хвилин.
- Через зазначений час вогонь зменшують і продовжують варити суп ще 10 хвилин.
- В кінці додають спеції, подрібнену зелень.
Цибулевий суп для схуднення
- Пара цибулин
- Рослинне масло — 20 мг
- Борошно — 1 ч. л.
- Вино біле — 20 мг
- Яловичий нежирний бульйон — 1 склянка
- Одне яйце
- Часник — 1 зубчик
- Зелень — 20 г
- Цибулю нарізають кільцями і підсмажують на маслі.
- З цибулею перемішують борошно, вино, подрібнений часник і заливають бульйоном.
- Суп доводять до кипіння і варять на невеликому вогні 10 хвилин.
- За пару хвилин до закінчення приготування розбивають яйце і посипають зеленню.
Томатний суп
- Помідори — 500 г
- Одна цибулина
- Вода — півлітра
- Болгарський перець — 1 шт.
- Один лавровий лист
- Зелень — 20 г
- Часник — пара зубчиків
- Помідори перемолоти в блендері і додати у воду разом з подрібненою цибулею.
- Масу перемішують і варять протягом 30 хвилин.
- Далі додають перець, зелень, часник, лавровий лист і прибирають каструлю з газу.
Суп з капусти
- Капуста — 500 г
- Одна цибулина
- Одна морква
- Один селера
- Квасоля зелена — 3-4 стручка
- Помідори — пара штук
- Один болгарський перець
- Спеції за смаком
- Вода — 2-3 л
- Зелень
- Воду доводять до кипіння, опускають подрібнені продукти.
- За кілька хвилин до готовності додають спеції, прикрашають зеленню.
Суп-пюре з помідорів
- Помідори — 1 кг
- Томатний сік — 2 л
- Масло вершкове — 50 г
- Олія оливкова — 30 мг
- Базилік — один невеликий пучок
- Трохи солі
- Помідори перетворюють в однорідну масу, заливають їх томатним соком і варять на повільному вогні 10 хвилин.
- У середині варіння додають оливкове масло.
- У фіналі приготування суп-пюре збагачують вершковим маслом, базиліком, сіллю.
Гарбузовий суп
- Гарбуз — 100 г
- Кабачки — 100 г
- Морквина — пара штук
- Один великий помідор
- Одна цибулина
- Один болгарський перець
- Олія оливкова — 50 г
- Будь-яка зелень — 20 г
- Спеції вибірково
- У каструлю з киплячою водою викладають протерту моркву.
- Через 2-3 хвилини додають інші продукти в подрібненому вигляді.
- У фіналі суп заправляють маслом, спеціями і прикрашають зеленню.
Суп з фрикадельками
- М’ясний фарш — 300 г
- Яйця — пара штук
- Одна цибулина
- Зелень — 50 г
- Різні овочі — 500 г
- Трохи солі
- Овочі подрібнюють і варять у гарячій воді.
- У фарш розбивають яйця, нарізати дрібно цибулю, зелень і формують кульки.
- У міру приготування овочевого бульйону в нього викладають фрикадельки і варять до повної готовності.
- На останньому етапі додають сіль і трохи зелені.
Суп з курячої грудки
- Філе — 300 г
- Два помідора
- Капуста — 200 г
- Маслини — 100 г
- Зелений горошок — 50 г
- Спеції за бажанням
- Відварюють курячу грудку, дістають з каструлі і нарізають на шматочки.
- Помідори ошпарюють окропом, видаляють шкірку, дрібно нарізають і опускають в бульйон.
- До маси додають шматочки грудки, подрібнену капусту, маслини, горошок, спеції і варять до 10 хвилин.
Грибний суп
- Печериці — 500 г
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Корінь селери — 1 шт.
- Перлова крупа — півсклянки
- Сіль — щіпка
- Кріп
- Крупу заздалегідь замочують у двох склянках води кімнатної температури і залишають на всю ніч.
- Вранці крупу варять в 1 літрі чистої води.
- Через 30 хвилин масу з’єднують з нарізаними шампіньйонами, тертою морквою, селерою, цибулею.
- Варять обід протягом 5 хвилин.
- У фіналі засипають сіль і прикрашають кропом.
Суп з цвітної капусти
- Цвітна капуста — 300 г
- Морква — 1 шт.
- Бруква — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Стебла селери — 3-4 шт.
- Спеції за бажанням
- У киплячу воду опускають подрібнену моркву.
- Через 2-3 хвилини в обід кладуть капусту, нарізану на невеликі шматки, подрібнену брукву, селера.
- Варять суп 10-15 хвилин, після чого прикрашають петрушкою, додають спеції.
Суп з кабачків
- Куряче філе — 1 невеликий шматок
- Кабачки — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Пара солодких перців
- Олія оливкова — 50 г
- Цибуля — 1 шт.
- Трохи солі
- Зелень — 30 г
- Філе варять до повної готовності, після чого дістають з каструлі.
- Окремо в кипляче масло опускають подрібнену цибулю.
- По мірі того, як цибуля набуде золотистий відтінок, додають терту моркву і тушкують пару хвилин.
- Масу збагачують кабачками, нарізаними кружечками, подрібненими шматочками філе і продовжують тушкувати.
- Потім додають перець і заливають гарячим бульйоном.
- Обід варять 10 хвилин, в кінці прикрашають зеленню і посипають сіль.
Завдяки будь-якій з наведених вище рецептів дієтичних супів, є можливість схуднути без шкоди для здоров’я.